Seuraa 
Viestejä9265

Hitto, tämä sopisi mielestäni aika monen aihepiirin alle joten laitankin sen tänne. Mutta hei, arvatkaa mikä kiinnostaisi minua suunnattomasti? Sellainen yksinkertainen "peli", tai oikeastaan ennemminkin ohjelma, jossa alussa heitetään kentälle populaatio ja sitten voi vain seurata mitä niistä tulee. Ne voisi olla ne yksilöt jotain ihan simppeleitä pikseleitä ainakin aluksi. Sitten niistä tulisi jotakin tiettyjen ennalta-asetettujen sääntöjen puitteissa vähän niinkun evoluutiossa. En tarkemmin osaa sanoa miten tuo toimisi ja se voisi olla ihan erilainenkin mitä nyt kuvailin, oleellista olisi lähinnä se että olisi mielenkiintoista seurata mitä niistä tulee, niitä olisi kiva katsella. Joka kerta kun aloittaa alusta, tulisi erilaiset "oliot" tai systeemit mitä niistä nyt tulisikaan. Lopulta voisi olla koko joukko keskenään taistelevia "otuksia" jotka olisi jo monimutkaisemman näköisiä. Tai yksi symbioottinen elimistö joka vain toimii jotenkin. Mutta se että lopputulos olisi aina eri johtuen kaaosmaisesti ajan kanssa lisääntyvästä vaihtelusta.

Onko sellaisia sinne päinkään olevia luomuksia olemassa? Siis tietokoneella. Grafiikat saisi ja pitäisikin olla äärimmilleen yksinkertaistettua jottei siihen kuluisi laskentatehoja.

Tiedän sen jonkun life-gamen vai mikä onkaan, se joku semmonen outo mutta ei se ole kovin kiintoisaa katseltavaa.

Jos tuollaista ei vielä ole eikä kukaan osaa tehdä niin minä palkkaan jonkun tekemään koska sen täytyy olla ihan mahdollista. On niitä kaikenmaailman geneettisiä algoritmejakin käytössä jne. Sitten kun se on valmis myyn sen maailman kiehtovimpana "pelinä" ja minusta tulee miljonääri. Toivottavasti joku varastaa tämän idean minulta jotta sen tekisi joku muu jotta pääsisin ostamaan sellaisen pelin.

くそっ!

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Irreducible Complexity Evolver (ICE):
http://www.stellaralchemy.com/ice/index.php

Tuommoinen abstrakti, mutta visuaalinen demo, jossa selvää kehitystä on havaittavissa kun antaa mennä satakunta sukupolvea pikakelauksella. Erikoistarkoituksensa mukaisesti demo ilmoittaa erikseen, jos syntyy redusoimattomasti monimutkainen systeemi - siis näissä raameissa yksilö, jolla on nollasta poikkeava fitness-arvo, joka putoaa nollaan jos yksikin osanen poistetaan.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Pinky&Brain
http://en.wikipedia.org/wiki/Spore_%282008_video_game%29
Eikös tuo ole sinne päin?
Taidetaan kyllä aika pitkälle itse määritellä oma rotu.

Pikselit eivä taida paljoa kehittyä ellei ympäristöä määrittelle todella tarkasti ja keksi sopivia hyvyysfunktioita.
Spore ei ole yhtään sinne päin mitä tarkoitin, vaikka voisi ehkä kuvitella. Yritän miettiä vielä asiaa lisää ja kuvailla joku kerta tarkemmin mitä haen. Darwinbots -niminen simulaattori löytyi googlesta tai oikeastaan youtubesta. Harmi että en osaa käyttää sitä kun siinä pitää itse säätää kaikkea liikaa. Muutenkin kone on tiltissä aika nopeasti jos hiukankin enemmän tapahtuu.

Siis joku periaatteessa Game Of Life tyylinen simppelin näköinen systeemi, mutta joka tuottaisi hiukan mielenkiintoisempia juttuja ja joiden kehitys ei seisahdu.

くそっ!

Täällä hauska evoluutiopeli

Pelin idea
"The program learns to build a car using a genetic algorithm. It starts with a population of 20 randomly generated shapes with wheels and runs each one to see how far it goes. The cars that go the furthest reproduce to produce offspring for the next generation. The offspring combine the traits of the parents to hopefully produce better cars. Now with the button at the bottom left u can choose to input cars and different terrains. This lets people post their results and even design a car by hand."

http://boxcar2d.com/

Chair
Seuraa 
Viestejä2799
YXalr
Itse asiassa Spore on melko ironisesti ennemminkin "älykkään suunnittelun" peli kuin evoluutiopeli.

Valitettavasti.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat