Seuraa 
Viestejä27432

Onko tämä uusi power balance? Miksi juuri urhelijat hurahtavat tällaiseen? Mihin laitteen teho voisi edes perustua? Ajankohtaisessa Kakkosessa oli tänään tästä juttua, mutta en ole vielä katsonut. Tässä kuiten YLEn artikkeli johdattamaan aiheeseen:

Auttaako verisuoniterapia Tero Pitkämäen olympiakultaan?
Suomen joukkueen apuna Lontoon olympialaisten mitalijahdissa on Bemer-verisuoniterapialaite. Kriitikoiden mukaan kyseessä on uskomushoito, mutta Bemeriin luottaa silti muun muassa keihäänheittäjä Tero Pitkämäki.

Bemer-laitteen tehon sanotaan perustuvan heikkoon magneettikenttään, joka stimuloi ihmisen mikroverenkiertoa eli kaikkein pienimpiä verisuonia.

– Mikroverenkierto kuljettaa hapen ja ravinteet soluihin, elimiin ja kudoksiin ja tuo kuona-aineet pois, kertoo Bemer Finlandin aluejohtaja Nils Kämpe.

Verisuoniterapian luvataan muun muassa nopeuttavan urheilijoiden palautumista ja ehkäisevän loukkaantumisia. Bemer voi myös helpottaa stressiä, uniongelmia ja useita kroonisia sairauksia.

”Puoskarointia”

Itä-Suomen yliopiston terveyssosiologian professori Markku Myllykangas lyttää laitteen täysin.

– Minun käsitykseni mukaan kysymys on uskomuslääkinnästä ja puoskaroinnista. Sen puolesta puhuu muun muassa se, että väitetään olevan yksi menetelmä, joka tepsii melkein mihin tahansa vaivaan tai ongelmaan, Myllykangas sanoo.

Nils Kämpe huomauttaa, että laite on virallisesti rekisteröity lääkinnälliseksi itsehoitolaitteeksi koko EU:n alueella. Bemerin tukena on lisäksi tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä ja 46 julkaistua tieteellistä tutkimusta.

– Niihin tutkimuksiin, jotka minä olen saanut käsiini, ei voi missään tapauksessa vedota. Niiden perusteella ei voi sanoa, että tällä laitteella olisi mitään hoidollista vaikutusta, Myllykangas sanoo.

Urheilijat luottavat laitteeseen

Kritiikki ei ole pelästyttänyt suomalaisia urheilijoita. Bemer Finlandin mukaan laitetta käyttävät tai ovat käyttäneet muun muassa Kalle Palander ja Tero Pitkämäki.

Nyt verisuoniterapian nimiin vannoo myös Suomen Olympiakomitea, joka on aloittanut yhteistyön Bemerin kanssa. Suomalaisurheilijoiden mukana Lontoossa on viisi laitetta. Vastineeksi Bemer saa käyttää olympiarenkaita markkinoinnissaan.

– Me uskomme, että laitteesta on jo jonkin verran pitävää tieteellistä näyttöä. Lisäksi Sveitsin olympiajoukkue on käyttänyt laitetta kahdeksan vuotta ja on kokenut sen hyväksi, toteaa Olympiakomitean markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jari Elo.

– Jos kuitenkin alkaa näyttää siltä, että laite ei auta ketään, niin toki silloin katsomme että on tarpeetonta varustaa joukkuetta sillä laitteella jatkossa.

Aiheesta lisää Ajankohtaisessa kakkosessa tiistaina TV2:ssa kello 21.00.

Jaakko Loikkanen
http://yle.fi/uutiset/auttaako_verisuon ... an/6237024

  • ylös 6
  • alas 6

Sivut

Kommentit (74)

Perikardiitti
Seuraa 
Viestejä98
Me uskomme, että laitteesta on jo jonkin verran pitävää tieteellistä näyttöä.Haha. Hyvät perustelut tuotteen käytölle. Toivottavasti oikeasti ovat kuitenkin tarkastaneet lähteet?

Kyllä tämä vaikuttaa taas uudelta vedätystuotteelta tosiaan. Tuntuu nämä magneettijutut olevan kovassa huudossa "alalla". Varmasti todella tarpeellista stimuloida heikolla magneettikentällä ns. mikroverenkiertoa.

Vierailija

Löytyy tosiaan Areenasta tuoAjankohtainen Kakkonen. Katoin sen nyt ja siitä selvisi, että tätä vehjettä myydään verkostomarkkinoinnilla. Tuote on saanut myyntiluvan Saksassa lääkinnällisenä itsehoitolaitteena, ja sillä tittelillä se kulkee muuallakin EU-alueella koska EU.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
Vatkain
Onko tämä uusi power balance?
ei.
Vatkain
Miksi juuri urhelijat hurahtavat tällaiseen?
ehkä he kokevat siitä olevan apua palautumisessa.
Vatkain
Mihin laitteen teho voisi edes perustua?
magneettikenttään joka stimuloi mikroverenkiertoa.

itse en ainakaan lyttäisi Pitkämäen ja Palanderin kokemuksia laitteesta. he ovat vuosia urheilua työkseen harrastaneita ihmisiä, kyllä he tietävät, jos jokin laite auttaa, tai se ei auta palautumisessa. mitä kauemmin ihminen harrastaa urheilua sitä paremmin hän tuntee kehonsa toiminnan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2347
taucalm

itse en ainakaan lyttäisi Pitkämäen ja Palanderin kokemuksia laitteesta. he ovat vuosia urheilua työkseen harrastaneita ihmisiä, kyllä he tietävät, jos jokin laite auttaa, tai se ei auta palautumisessa. mitä kauemmin ihminen harrastaa urheilua sitä paremmin hän tuntee kehonsa toiminnan.Valitettavasti tuo ei takaa yhtään mitään. Huippukiekkoilija Selänne (ja ilmeisesti myös F1-mies Barrichello) ovat kehuneet PowerBalance (humbuugi)-ranneketta jossa on mukamas kehon biokenttää hoitava hologrammi..

"Teemu Selänteen nolo Huuhaa-mainos: "Hankin koko joukkueelle"
-US 1.12.2010

Skepsis ry antoi ko. rannekkeelle Huuhaa-palkinnon v.2010. Testeissä ulkomailla osoittautunut 0:n arvoiseksi = humbuugiksi.

Urheilijathan luottavat vahvasti mihin tahansa onnenkoruihin, magneettinappeihin, Jeesus-risteihin ja likaisiin tossuihin, johon uskovat..

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

John Carter
Seuraa 
Viestejä26357

Keskeisintä asiassa lienee ainoastaan laitteen käyttäjän usko sen toimivuuteen. Tieteellistä näyttöä laitteen toimivuudesta tuskin koskaan saadaan.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Mutta millä mekanismilla se heikko magneettikenttä vaikuttaa verisuoniin? Kyllähän jokainen on käpistellyt magneetteja ja todennut omin pikku kätösin miten huonosti netarttuvat ihmisen lihaan. Heikkoja ja voimakkaita sähkömagneettisia kenttiä sen sijaan on joka puolella ihan ilman mitään tarkoitukseen dedikoitua laitettakin, joten hoitoa voi antaa itselleen yhtä hyvin vaikka kännykällä.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3818
Heksu
Mutta millä mekanismilla se heikko magneettikenttä vaikuttaa verisuoniin? Kyllähän jokainen on käpistellyt magneetteja ja todennut omin pikku kätösin miten huonosti netarttuvat ihmisen lihaan. Heikkoja ja voimakkaita sähkömagneettisia kenttiä sen sijaan on joka puolella ihan ilman mitään tarkoitukseen dedikoitua laitettakin, joten hoitoa voi antaa itselleen yhtä hyvin vaikka kännykällä.No mutta ei hemmetissä, sehän aiheuttaa syöpää ja ties mitä kasvaimia!
Jos nyt välttämättä haluaa supermiehen voimia, niin kannattaa nieleskellä palohälyttymien radioaktiivisia kiteitä!

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Eikun tuollahan se on näemmä selitetty Bemerin omilla tekniikkasivuilla:

BEMER-tutkimus on löytänyt monivuotisen tutkimustyön tuloksena uraauurtavaa tietoa mikroverenkierron erilaisista biorytmeistä. BEMER-teknologian ytimen muodostaa moniulotteinen signaalisto, joka stimuloi tehokkaasti heikentynyttä tai häiriintynyttä mikroverenkiertoa. Se siis tukee yhtä ihmiselimistön tärkeintä säätelymekanismia kehon tervehtymis- ja uusiutumisprosesseissa.Asia harvinaisen selvä!

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Yleensä joku, mikä auttaa kaikkeen mahdolliseen, ei toimi. (yliannostus D-vitamiinia menee tähän samaan)

Urheilijat jonkun terveystuotteen mannekiinina ei vakuuta. Mitä kauemmin ihminen rääkkää kehoaan sitä herkkäuskoisemmin hän kuulee siitä vikoja ja toisaalta ihmeparantumisia.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5292

Jos käytettiin ns. "alppimajoja". Niissä oltiin pitkiä aikoja korkeaa paikkaa vastaavissa vähempihappisissa olosuhteissa - tehovaikutuksia kuulemma oli.

Tiedä sitten paraniko suorituskyky alppimajasta vai niissä tehdyistä piikityksistä johtuen. Hyvänä hämäyssyynä veriarvojen yhtäkkiselle paranemiselle ne kuitenkin olivat.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Tämän BEMER-laitteen Suomen edustajana ja markkinoijana on näköjään Espoolainen yritys nimeltään Lifenet Oy jonka päätoimiala on "Luontaistuotteita". Yhtiön aputoiminimeksi on rekisteröity BEMER Nordic, alkaen 27.6.2012.
Saisikohan heiltä tarkempaa tietoa tästä laitteesta, esim. siitä mihin hoito perustuu, käyttöohjeen, referenssejä jne. En heti netistä löytänyt tästä vekottimesta oikeastaan mitään dokumenttia, vain pari mainoskuvaa. Huomasin että laitetta ei saa myydä esim. eBayn kautta eikä missään nettihuutokaupoissa, laite pitää ostaa suoraan Bemerin edustajan kautta.
Voidaanko joku laite luokitella tarvittaessa luontaistuotteeksi? Jotain outoa tässä Bemerissä on, niin oli magneettirannekkeessakin 70-luvun alussa. Se auttoi mainosten mukaan monia ihmisiä pääsemään eroon migreenistä. Niinkuin varmaan tekikin. Usko siirtää vuoria, ja jos näin on, niin migreenin poistaminen on sarjaa "piece of cake".

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Myllykangas on siitä hauska mies, että hän näkee jo ennalta onko joku huuhaata vai ei! Ei hänen tarvitse asiaan perehtyä, kyllä hän tietää.

Hänen sanomisensa eivät ainakaan ole turhan varovaisia.

Vaikea minunkaan on mitään sanoa, kun en ole kokeillut laitetta. Mutta olihan noilla myyjän sivuilla jotain tutkimuksia:

http://www.bemer-partner.com/bemerGroup ... odistettu/

Siitä yksi:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22314716

Jotain eroa siis tunsivat MS-potilaat, jos koehenkilöt joko saivat placebohoitoa tai Bemer-hoitoa, näitähän ei erota toisistaan mitenkään muuten kuin tuntemuksilla, jos on laite lakanan alla...

Olen kuullut hyviä kokemuksia kroonisista selkä- tai polvikivuista kärsiviltä. Laite vain on kallis, vuokraus ei auta, koska vaikutus on vain väliaikainen.

Vierailija
Jäärä
Heksu
Mutta millä mekanismilla se heikko magneettikenttä vaikuttaa verisuoniin? Kyllähän jokainen on käpistellyt magneetteja ja todennut omin pikku kätösin miten huonosti netarttuvat ihmisen lihaan. Heikkoja ja voimakkaita sähkömagneettisia kenttiä sen sijaan on joka puolella ihan ilman mitään tarkoitukseen dedikoitua laitettakin, joten hoitoa voi antaa itselleen yhtä hyvin vaikka kännykällä.No mutta ei hemmetissä, sehän aiheuttaa syöpää ja ties mitä kasvaimia!
Jos nyt välttämättä haluaa supermiehen voimia, niin kannattaa nieleskellä palohälyttymien radioaktiivisia kiteitä!

Ei veikkoset! Signaaliksi ei käy mikä vaan: "Ratkaisevaa tehokkaan ärsykkeen antamisessa mikroverenkierron säätelyjärjestelmälle on vuontiheydeltään alhaisen elektromagneettisen kentän tietty ajallinen signaalijärjestys ja signaalirakenne." http://www.bemer.fi/bemerGroup/warum-be ... odistettu/

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Vatkain
Ei veikkoset! Signaaliksi ei käy mikä vaan: "Ratkaisevaa tehokkaan ärsykkeen antamisessa mikroverenkierron säätelyjärjestelmälle on vuontiheydeltään alhaisen elektromagneettisen kentän tietty ajallinen signaalijärjestys ja signaalirakenne." http://www.bemer.fi/bemerGroup/warum-be ... odistettu/Aivan, vaikutusmekanismi ja -menetelmä ei suinkaan ole tuntematon, onhan se tietty.

Vierailija
Kulaushaikara
Myllykangas on siitä hauska mies, että hän näkee jo ennalta onko joku huuhaata vai ei! Ei hänen tarvitse asiaan perehtyä, kyllä hän tietää.

Hänen sanomisensa eivät ainakaan ole turhan varovaisia.


Ainakin Ajankohtaiosessa Kakkosessa hän sanoi perehtyneensä joihinkin tutkimuksiin ja todennut ne huuhaaksi.

Vaikea minunkaan on mitään sanoa, kun en ole kokeillut laitetta. Mutta olihan noilla myyjän sivuilla jotain tutkimuksia:

http://www.bemer-partner.com/bemerGroup ... odistettu/

Siitä yksi:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22314716

Jotain eroa siis tunsivat MS-potilaat, jos koehenkilöt joko saivat placebohoitoa tai Bemer-hoitoa, näitähän ei erota toisistaan mitenkään muuten kuin tuntemuksilla, jos on laite lakanan alla...

Olen kuullut hyviä kokemuksia kroonisista selkä- tai polvikivuista kärsiviltä. Laite vain on kallis, vuokraus ei auta, koska vaikutus on vain väliaikainen.


Kyllähän tutkimuksia on. Olisi hauska nähdä ne tutkimukset, joilla vaikutuksia ei ole saatu aikaiseksi.

Vierailija
taucalm
Vatkain
Onko tämä uusi power balance?

ei.

Eikö? Miksi ei olisi?

taucalm
Vatkain
Mihin laitteen teho voisi edes perustua?
magneettikenttään joka stimuloi mikroverenkiertoa.

Miten se magneettikenttä sitä stimuloi? Stimuloiko muutkin magneettikentät mikroverenkieroamme?

taucalm
itse en ainakaan lyttäisi Pitkämäen ja Palanderin kokemuksia laitteesta. he ovat vuosia urheilua työkseen harrastaneita ihmisiä, kyllä he tietävät, jos jokin laite auttaa, tai se ei auta palautumisessa. mitä kauemmin ihminen harrastaa urheilua sitä paremmin hän tuntee kehonsa toiminnan.

Ovatko urheilijat immuuneja plasebolle?

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
CE-hyväksytty
Eikö? Miksi ei olisi?
koska se on Bemer.
CE-hyväksytty
Miten se magneettikenttä sitä stimuloi? Stimuloiko muutkin magneettikentät mikroverenkieroamme?
en tiedä miten stimuloi, en ole ydinfyysikko, tai rakettitieteilijä vaan sisällöntuottaja, joten katsele niistä tutkimuksista niissä kerrotaan. todennäköisesti stimuloivat.
CE-hyväksytty
Ovatko urheilijat immuuneja plasebolle?
eivät ole, mutta tuntevat kehonsa toiminnan ja palautumisajan urheilusuorituksista varmasti tarkemmin kuin professorit, jotka eivät eläissään ole isommin liikuntaa harrastaneet, tai lihaksiaan aktivoineet.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija
taucalm
[urheilijat] ...tuntevat kehonsa toiminnan ja palautumisajan urheilusuorituksista varmasti tarkemmin kuin professorit, jotka eivät eläissään ole isommin liikuntaa harrastaneet, tai lihaksiaan aktivoineet.

Lähde?

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Vatkain
Kulaushaikara
Myllykangas on siitä hauska mies, että hän näkee jo ennalta onko joku huuhaata vai ei! Ei hänen tarvitse asiaan perehtyä, kyllä hän tietää.

Hänen sanomisensa eivät ainakaan ole turhan varovaisia.


Ainakin Ajankohtaiosessa Kakkosessa hän sanoi perehtyneensä joihinkin tutkimuksiin ja todennut ne huuhaaksi.

Vaikea minunkaan on mitään sanoa, kun en ole kokeillut laitetta. Mutta olihan noilla myyjän sivuilla jotain tutkimuksia:

http://www.bemer-partner.com/bemerGroup ... odistettu/

Siitä yksi:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22314716

Jotain eroa siis tunsivat MS-potilaat, jos koehenkilöt joko saivat placebohoitoa tai Bemer-hoitoa, näitähän ei erota toisistaan mitenkään muuten kuin tuntemuksilla, jos on laite lakanan alla...

Olen kuullut hyviä kokemuksia kroonisista selkä- tai polvikivuista kärsiviltä. Laite vain on kallis, vuokraus ei auta, koska vaikutus on vain väliaikainen.


Kyllähän tutkimuksia on. Olisi hauska nähdä ne tutkimukset, joilla vaikutuksia ei ole saatu aikaiseksi.Kun ei ole tietoa sen enempää, niin en väitä mitään. Mutta minua mietityttää se, että ihmiset ovat todella erottaneet milloin he ovat saaneet oikeasti hoitoa ja milloin eivät. Siis JOTAIN tuntemuksia heillä on. Lisäksi tuo MS-tautia sairastavilla tehty tutkimus osoitti, että tuntemukset olivat vieläpä positiivisia!

Voiko tutkimus siis olla täysin sepitetty? Mistä erottaa PubMedin hyvät ja huonot tutkimukset? Miksei Myllykangas kerro mikä tutkimuksessa mättää, vai kertoiko? Miksi Myllykangas huomaa tämän, mutta ei arvostetun julkaisun sensori? Miten ne Saksassa ovat antaneet sille laitteelle luvat? Täytyy tunnustaa, että en katsonut tuota Ajankohtaista kakkosta, mutta kuuntelin juttua radiosta aiemmin kesällä, siinä Myllykangas oli myös äänessä. Kuinka pätevä Myllykangas on itse arvioimaan tutkimuksia? Mitä tutkimuksia hän itse on julkaissut?

Minusta vain tuntuu, että Myllykangas ei juuri keskustele, vaan jyrää. Jääkö siinä sijaa puolueettomalle ja oikeasti kriittiselle ajattelulle?

Eihän lääkkeistäkään ole julkaistu niitä tutkimuksia, jotka osoittavat, että ei ole hyötyä! Se on ollut yleinen käytäntö. Tottakai olisi mielenkiintoista nähdä nekin.

No, aika näyttää, kun lisää tutkimuksia tehdään, eihän ne voi kaikki olla huonoja ja vääriä!

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3818
Vatkain
taucalm
[urheilijat] ...tuntevat kehonsa toiminnan ja palautumisajan urheilusuorituksista varmasti tarkemmin kuin professorit, jotka eivät eläissään ole isommin liikuntaa harrastaneet, tai lihaksiaan aktivoineet.

Lähde?Ollos hyvä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat