Seuraa 
Viestejä45973

Moi

Meillä on 5 vuotta vanha navigaattori, joka on neuvonut jopa kymeniä kertoja reittejä väärin. Emme ole ostaneet yhtäkään karttapäivitystä. Laitetta on kylläkin päivitetty, mutta ei karttaa.

Mietin, että varmaankin kannattaisi ostaa nyt uusi navigaattori esim. TOMTOM XL CLASSIC WE22 WE 22?
Koska jos päivitys nykyiseen maksaa vaikka 60 tai 70 euroa, niin sillähän jo melkein saa uuden.
Aivan perusnavigaattori riittää, saisi maksaa satasen verran, ja käytämme sitä vain täällä suomessa.

Onkohan siinä valmiiksi, esim. TOMTOM XL CLASSIC WE22 WE 22:ssa uusi karttapäivitys? Jos ei ole, ja siitä pitää heti maksaa, niin hintahan nousee samantien. Tai jos 1. päivitys olisi maksuton? Tämä on niin vierasta asiaa meille, olisi hyvä kuulla neuvoja näistä tietäviltä.

Sivut

Kommentit (40)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

eräällä puhelinvalmistajalla on automaattisesti päivittyvät kartat. aina on perille löytänyt.

tomtom on kyllä myös aika pätevä sillä siinä voi myös itse korjailla karttaa jotka kytkemällä laite koneeseen välittyy myös muille käyttäjille sekä samalla saa myös muiden käyttäjien tekemät korjaukset käyttöön. sama vika myös tomtomissa että aina perille löytää.

toisen polven pilkkuvirhe

Kiitos. Mutta laite onkin vasta 3 vuotta vanha, löysimme kuitin. Ja myyjä tänään sanoi, että päivityksen saa halvalla, ehkä 30-50 euroa. Päätimme, että voisimme ostaa Garmin.fi sivulta uusimman karttapäivityksen. Laite on jo kauan ilmoittanut että Kartta-aineisto on yli vuoden vanhaa ja se pitäisi päivittää. Laitteen alakulmassa lukee vuosi 2008. Tuntuu, että näin tuoretta kannattaisi vielä päivittää, koska jos ostamme uuden, niin siihenkin pitää kuitenkin ostaa päivitys.

Eli garminin sivulla laite tunnistetaan ja sitten garmin tarjoaa karttapäivityksiä, joista vain valitsemme uusimman? - näinkö tämä tehdäään? Ja sitten varmaan pitää samantien maksaa verkkopankin kautta, jonka jälkeen voi tehdä päivityksen?
Uskomme, että karttapäivityksen jälkeen laite ei enää neuvo väärin!
Ja ajelemme vain täällä Suomessa.

Otamme vastaan mielellämme neuvoja ja vinkkejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitanpa tänne joitain kokemuksia TomTomista. MapShare-karttakorjauksilla ei tee juuri mitään. Ainuttakaan antamaani karttakorjausta ei ole tehty noin 5 vuoden aikana. Suomen soratiet on luokiteltu päin persettä edelleen lukuisten karttapäivitysten jälkeenkin. Nopein reitti vedetään usein jopa ajokiellolla merkityn metsäautotien kautta. Neuvoo väkisin kiertämmän jonkin pikkutien kautta useita kilometrejä pidemmän reitin kapeampaa ja huonokuntoisempaa soratietä kun leveämpää ja suorempaakin soratietä pääsee ja joskus jopa asfalttitietä. Navigointiohjelma ja käyttömukavuus ovat hyviä mutta kartan toimittaja ei piittaa vähääkään Suomen sorateistä.

JayD
Seuraa 
Viestejä830
korant
Laitanpa tänne joitain kokemuksia TomTomista. MapShare-karttakorjauksilla ei tee juuri mitään. Ainuttakaan antamaani karttakorjausta ei ole tehty noin 5 vuoden aikana. Suomen soratiet on luokiteltu päin persettä edelleen lukuisten karttapäivitysten jälkeenkin. Nopein reitti vedetään usein jopa ajokiellolla merkityn metsäautotien kautta. Neuvoo väkisin kiertämmän jonkin pikkutien kautta useita kilometrejä pidemmän reitin kapeampaa ja huonokuntoisempaa soratietä kun leveämpää ja suorempaakin soratietä pääsee ja joskus jopa asfalttitietä. Navigointiohjelma ja käyttömukavuus ovat hyviä mutta kartan toimittaja ei piittaa vähääkään Suomen sorateistä.Sama huomio tehty, että tomtom arvottaa soratiet niin hidaskulkuisiksi, että se ajattaa vaikka "maailmanääriin" jos se siten välttää soratien käytön. Eikä mikään asetus tuota paranna kätevästi. Koska jos laittaa sen suunnittelemaan "lyhimmän reitin", niin kyllä se sitten vie juuri niille metsäteille yms. seikkailuun, että huh huh.
Ja jos tekee suositusten mukaisen nopeimman reitin, niin jopas se taas kierrättää vaikka mihin sorateitä välttääkseen.

Tuo "hidaskulkuisuus" on ilmennyt siis siitä, että on joskus katsonut reitin "videona" laitteen esittämänä. Siinä se "ajaa" 20-30 km/h sorateillä, vaikka rajoitus olisi 80! Ei ihme, ettei mikään suju!
Ja olen koittanut karttakorjauksena laittaa kyseisen soratien nopeusrajoituksen 80, mutta ei se vaikuta reitin suunnitteluun. AINA kierrättää hornan tuuttiin, vaikka kuinka hyvin soratiellä kulkisi...
Olisipa nämä laitteet oikeasti oppivia. Siis omassakin käytössä!

SamBody
Seuraa 
Viestejä6456
korant
Laitanpa tänne joitain kokemuksia TomTomista. MapShare-karttakorjauksilla ei tee juuri mitään. Ainuttakaan antamaani karttakorjausta ei ole tehty noin 5 vuoden aikana. Suomen soratiet on luokiteltu päin persettä edelleen lukuisten karttapäivitysten jälkeenkin. Nopein reitti vedetään usein jopa ajokiellolla merkityn metsäautotien kautta. Neuvoo väkisin kiertämmän jonkin pikkutien kautta useita kilometrejä pidemmän reitin kapeampaa ja huonokuntoisempaa soratietä kun leveämpää ja suorempaakin soratietä pääsee ja joskus jopa asfalttitietä. Navigointiohjelma ja käyttömukavuus ovat hyviä mutta kartan toimittaja ei piittaa vähääkään Suomen sorateistä.Samoja probleemeja muuten Androidin oletusnavigoinnin eli Google Maps-pohjaisen kanssa. Olen kyllä kuitenkin tuohon tyytynyt kun on aina mukana ilman johtohässäköitä, good enough.
Edellisen Noksu-kännyn Navteq-pohjainen navi oli kyllä pätevämpi, mutta eihän sitä palavalle floppi-porauslautalle auta jäädä yhden karttasoftan vuoksi...

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

no nyt aukeni miksi minulla ei ole ongelmia ainakaan tuollaisia. satun vetämään summamutikalla paikan lähistölle omavalintaista reittiä pitkin joka on ennalta suunniteltu ja parikymmentä km ennen kytken navin päälle hölpöttämään ohjeistustaan.

edit: itse en ainakaan jaksa kuunnella 100km saati 600km "käänny vasemmalle", "ryhmity oikealle ja seuraavasta liittymästä oikealle", "käänny nyt", jne.

toisen polven pilkkuvirhe

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Mää en ymmärrä navihöpinää ollenkaan. Kivoja leluja, mutta ei voita paperikarttaa tai kotona lähtiissä katottuja ajo-ohjeita. Itse kirjotan teiden numerot paperille ja vaihdan sitä mukaa tietä kun ristauksessa viitta viisaa että tie 9010 vasemmalle. Vieraassa kaupungissa navi voi olla hyvä tuki joskus, mutta matka-ajossa sillä ei ole mitään käyttöä. Eteenkään Suomessa.

Hämmentää.

Sain laitteen tunnistettua ja oli tarjolla kaksi karttapäivitystä: lifetime 89 euroa ja onetime 59 euroa. Taidan ostaa onetimen, koska rahatilanne vaikuttaa. Vai kannattaisiko kuitenkin lifetime??

Mutta ensin sai ( kirjautumatta ja ostamatta ) webupdaterin avulla jonkin ohjelmistopäivityksen. Valitsin ja asensin myös kaikki 47 kpl lisäpäivityksiä - no, ei kai niistä haittaa ole. nyt ohjelmisto on uusin versio - kai sekin jotain auttaa?

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873

Navigaattorit on huonoimpia juuri siinä missä ne voisivat olla parhaimpia.

Varsinkin harrasteajossa olisi hienoa jos navigaattori osaisi viedä vain ja ainoastaan päällystettyjä pikkuteitä, tai pelkästään hiekkateitä – poislukien pakolliset siirtymät. Hiekkatietkin voisi jakaa vielä "endurotasoisiin" metsäpolkuihin ja oikeisiin"ajettaviin" hiekkateihin.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6616
Vatkain
Mää en ymmärrä navihöpinää ollenkaan. Kivoja leluja, mutta ei voita paperikarttaa tai kotona lähtiissä katottuja ajo-ohjeita. Itse kirjotan teiden numerot paperille ja vaihdan sitä mukaa tietä kun ristauksessa viitta viisaa että tie 9010 vasemmalle. Vieraassa kaupungissa navi voi olla hyvä tuki joskus, mutta matka-ajossa sillä ei ole mitään käyttöä. Eteenkään Suomessa.Tuolla naamalla kannattaakin ajaa paperikartta silmillä, jotta ei aiheuta kanssa-autoilijoissa hämminkiä tai paniikkia!

Kyllä siitä navista on hyötyä maanteilläkin. Saa tarkan nopeuden, niin ei ole toisten jaloissa. Varoittaa peltipoliiseista ja tietää tietyöt, ruuhkat (traffic receiver) , jotka kannattaa kiertää. Tekee myös jälkilokia, missä on tullut ajeltua, niin voi katsella lomareissujaan vaikka tietokoneella.

Itsellä ollut vain Garmin-naveja. Siihen löytyy myös Venäjän karttoja ja muistikortin avulla voi tyrkätä naviin lisäksi vaikka topo-kartan, niin voi harrastaa retkeilyäkin.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Päivitykset, softat ja kartastot saa Garminiin laittomina p2p versioina netistä kautta linjan koko maailmasta. Ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. Voi kokeilla ensin jos haluaa.

Garmin ei ole ollut ihan huono viemään perille. Pikku Nuvi kulkee vaikka paidantaskussa. Puhelimien navit on vähän huonoja käyttää ulkomailla kun tulee helposti roamingia.

Kunnollista navigaattoria ei ole olemassakaan. Massalevyinen pc ajoneuvoon niin siitä saa toimivan. Kaikkiin ajopeleihin ei vain sovi mahtumaan semmoinen.

- Ubi bene, ibi patria -

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
ovolo
Kyllä siitä navista on hyötyä maanteilläkin. Saa tarkan nopeuden, niin ei ole toisten jaloissa. Varoittaa peltipoliiseista ja tietää tietyöt, ruuhkat (traffic receiver) , jotka kannattaa kiertää. Tekee myös jälkilokia, missä on tullut ajeltua, niin voi katsella lomareissujaan vaikka tietokoneella.

Kuten todettu, kivoja leluja. Tarkan nopeuden saa kun katsoo nopeusmittariinsa. Jokainen autoilija tietää paljonko oma mittari valehtelee. Ja jos ei tiedä niin huomaa viimeistään siinä vaiheessa kun muut menevät ohi. Muutenkin matka-ajossa, vaikka olisi vakionopeudensäädinkin, matkavauhti vaihtelee +/- 5-10 km/h. Tasan kilometriä/tunnissa on epäoleellista tietoa.

Peltipoliiseista varoittaa myös ennen jokaista peltipoliisia oleva kyltti. Ruukaan nääs katsoa eteen päin kun ajan niin näen ihan silmällä ne peltipoliisit, en sitte tiedä että minne te muut katselette. Vissiin siihen navin näyttöön...

Tietyöt näkee netistä tai tielaitoiksen jokakesäisestä kartasta. Ruuhkia ei Suomessa ole kuin tiettyinä päivinä vuodessa tietyillä tieosuuksilla, jotka tietää jopa pohjois-suomalainen. Luulisi niiden olevan etelän vetelillä vielä paremmin tiedossa. Lisäksi yllättävistä tilanteista kuulee radiossa.

Mitä jälkilokiin tulee, niin oma muistini on vielä palvellut minua siinä asiassa.

Kivoja leluja.

muistikortin avulla voi tyrkätä naviin lisäksi vaikka topo-kartan, niin voi harrastaa retkeilyäkin.

Ei kai kukaan ole niin hullu, että lähtee pelkän navin kanssa metsään?

Hämmentää.

Avenger
Seuraa 
Viestejä655
koneistaAsiaa
Moi

Meillä on 5 vuotta vanha navigaattori, joka on neuvonut jopa kymeniä kertoja reittejä väärin. Emme ole ostaneet yhtäkään karttapäivitystä. Laitetta on kylläkin päivitetty, mutta ei karttaa.

Mietin, että varmaankin kannattaisi ostaa nyt uusi navigaattori esim. TOMTOM XL CLASSIC WE22 WE 22?
Koska jos päivitys nykyiseen maksaa vaikka 60 tai 70 euroa, niin sillähän jo melkein saa uuden.
Aivan perusnavigaattori riittää, saisi maksaa satasen verran, ja käytämme sitä vain täällä suomessa.

Onkohan siinä valmiiksi, esim. TOMTOM XL CLASSIC WE22 WE 22:ssa uusi karttapäivitys? Jos ei ole, ja siitä pitää heti maksaa, niin hintahan nousee samantien. Tai jos 1. päivitys olisi maksuton? Tämä on niin vierasta asiaa meille, olisi hyvä kuulla neuvoja näistä tietäviltä.


Viskaa vesilintua ja hanki uusi, mikään ei rassaa niin paljoo, kuin harhaan ajo ylimääräinen bensan kulukin jää pois kunnon vehkeillä, Tom tom on ihan jees.

XL IQ Routes™ edition² Regional 149.99 €

-tuntoaisti on tärkein aistimme-

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat