Seuraa 
Viestejä40

Onko noita valtameriä tutkittu kuinka paljon ja tiedetäänkö mitä kaikkea siellä syvyyksissä mahta aolla? Vai onko tutkimaton alue? Tunnetaanko Amazonin viidakko perinpohjin vai vain murto-osa?

Kommentit (10)

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365

Taitavat valtameret olla todella suureksi osaksi kartoittamatta rannikkoalueiden ulkopuolella. Amazonin alueesta tiedetään tarkemmin jokiuoman ympäristö, muuten taitaa olla aikalailla tuntematonta aluetta. Sieltähän löytyy vieläkin silloin tällöin heimoja, joita ei olla koskaan aiemmin tavattu.

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

Metsiensamooja
Seuraa 
Viestejä565

Eikös ne hakkaa amazonin metsiä aika mukavalla vauhdilla`? Vuosisadan loppuun mennessä on vain kannokkoa . Merien tutkiminen on haasteellista ja kallista, asiasta kiinnostunut miljardöörihän rahoittaisi helposti yksiköitä tähän hommaan. Saadaanko siitä sitten sen enempää hyötyä kuin kuvia uusista merten tuntemattomista monstereista. Ehkä helpoin tapa olisi kehittää robottisukellusvene, joka toimii itsenäisesti ja lähettää tietyin väliajoin tietoa kuten mars-mönkijä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Zeitung
Seuraa 
Viestejä23

Eikös Keski-Afrikassakin ole paljon "tutkimatonta" viidakkoa ja suota. Siellähän kuuleman mukaan on niitä suohirviöitäkin.

Aiemmin tuntemattomia kasveja, hyönteisiä ja mereneläviä löytyy varmaankin päivittäin.

Maapallo tunnetaan varsin hyvin fyysisesti, mutta suurin ongelma on aivan muualla - ekologiassa ja elintoimintojen tutkimuksen saralla. Tuntemattomissa eliöissä tuskin on mitään järin mullistavaa, sillä ne ovat vain haaroja eliökunnan evoluution "puussa" ja näin noudattelevat yleitä kaavaa. Pieneliöissä saattaa olla kuitenkin yllätyksiäkin. Maapallon fyysisen tausta - geologia, hydrologia ja klimatologia on varsin hyvin ymmärretty (vaikka noita ilmastonmuutossivuja lukemalla saa helposti toisen käsityksen). Joten tärkeimmät tuntemattomat asiat ovat biokemiallisessa ja mikroskooppisessa mittakaavassa.

Pine
Alla olevan tutkimuksen mukaan vain alle 15% maapallon lajeista on tieteellisesti kuvattu. Valtaosa tuntemattomista lajeista asustaa merissä, joiden lajeista vain 9% on tieteellisesti kuvattu.
http://wormlab.biology.dal.ca/ramweb/papers-total/Mora%20et%20al_2011_Pl...


Itse meristä on vasta 5% tutkittu.

http://ilmatieteenlaitos.fi/meret

Meristä voi aivan hyvin löytyä sellaisia lajeja, joiden on luultu kuolleen jo sukupuuttoon.

Merien syvänteissä on käynyt vähemmän ihmisiä, kuin avaruudessa. James Cameron kuitenkin käväisi Mariaanien haudassa. Uusia lajeja tosiaan löytyy jatkuvasti, mutta ei niissä ole mitään ihmeellistä.

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365

Eihän sitä voi tietää, ettei sieltä löydy mitään ihmeellistä, kun ei ole edes tutkittu kuin se 5%. Eikö mustien savuttajien ympärille rakentunut kemosynteesiin perustuva ekosysteemi mielestäsi ole ihmeellistä? Erään teorian mukaan elämä on saattanut saada alkunsa näissä olosuhteissa. Ties mitä muuta sieltä vielä löytyy kun tutkittaisiin? Syöpälääkettä jostain kalan erittämästä entsyymistä?

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

PSYbuse
Eihän sitä voi tietää, ettei sieltä löydy mitään ihmeellistä, kun ei ole edes tutkittu kuin se 5%. Eikö mustien savuttajien ympärille rakentunut kemosynteesiin perustuva ekosysteemi mielestäsi ole ihmeellistä? Erään teorian mukaan elämä on saattanut saada alkunsa näissä olosuhteissa. Ties mitä muuta sieltä vielä löytyy kun tutkittaisiin? Syöpälääkettä jostain kalan erittämästä entsyymistä?...mutta ei niissä yleensä ole mitään ihmeellistä. (korjaus)

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3776

Katsot vaan kartasta sellaisen siniseksi tai valkeaksi väritetyn alueen.

Niistä ei tiedetä mitään. Valkeat kuvaavat tuntematonta maa-alaa, siniset veden peittämää.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat