Seuraa 
Viestejä45973

Tähänkö on tultu? Facebookin välttelijät joutuvat kohta mielentilatutkimuksiin?

"Is not joining Facebook a sign you're a psychopath? Some employers and psychologists say staying away from social media is 'suspicious'"

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z22s3pEGL4

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (232)

ID10T
Seuraa 
Viestejä14300

Facebookissa on pilvin pimein egoisteja, jotka kuvittelevat kaikkien odottavan kieli pitkällä reaaliaikaista selostusta jokaisesta tapahtumasta heidän elämässään (söin aamiaista, lähdin töihin, söin lounasta, lähdin kotiin, vein koiran ulos, katsoin TV:tä, jne.). Kuka väittää, että tämä muka sitten on tervettä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
ID10T
Facebookissa on pilvin pimein egoisteja, jotka kuvittelevat kaikkien odottavan kieli pitkällä reaaliaikaista selostusta jokaisesta tapahtumasta heidän elämässään (söin aamiaista, lähdin töihin, söin lounasta, lähdin kotiin, vein koiran ulos, katsoin TV:tä, jne.). Kuka väittää, että tämä muka sitten on tervettä?

Aamen!

Hämmentää.

Isoveli valvoo. Mikäli olet itsenäisesti ajatteleva yksilö, etkä vapaaehtoisesti paljasta ajatuksiasi, olet uhka kansakunnan turvallisuudelle. Ainut mielisairas on artikkelin kirjoittaja tästä tulee mieleen seuraavan kaltainen ajatuskulku - Minut ryöstettiin eilen. Ryöstäjällä oli huppari. Kaikki hupparia pitävät ovat rikollisia. M.O.T

Pitää nyt sitten varmaan liittyä feisbuukkiin joltain yleiseltä koneelta, ilmoittaa suosikkikirjakseen Dan Brownin Da Vinci -koodi, harrastuksiksi puutarhanhoito ja lukeminen, suosikkielokuvaksi Forrest Gump ja suosikkiartistiksi vaikka Lady Gaga. Voi vittu.

-:)lauri
Tiedelehti Dailymail se vain jaksaa yllättääNyt kun kiinnitit huomioni tuohon seikkaan, niin varmistuin siitä, että nimimerkki naturesson ei tavalliseen tapaan ole kiinnostunut keskustelemaan psykologiasta, vaan yrittää lähinnä levittää omaa antipsykiatrista ilosanomaa ja trollata toisin ajattelevia.

Shriek
-:)lauri
Tiedelehti Dailymail se vain jaksaa yllättääNyt kun kiinnitit huomioni tuohon seikkaan, niin varmistuin siitä, että nimimerkki naturesson ei tavalliseen tapaan ole kiinnostunut keskustelemaan psykologiasta, vaan yrittää lähinnä levittää omaa antipsykiatrista ilosanomaa ja trollata toisin ajattelevia.Päättelysi on samanlaista kuin niillä, jotka torjuvat kaiken Wikipediassa olevan epätieteellisenä vain siksi, että se on Wikipediassa. Jos tutkimusta on referoitu Wikipediassa, sitä ei voi pitää tieteellisenä, koska kaikki, mihin Wikipedia koskee, muuttuu automaattisesti epätieteeksi?

Joskus kannattaa tosiaan vilkaista sitä linkitettyä tekstiä ja katsoa, mistä siinä on kyse. Daily Mail ei tarinoi omiaan, vaan viittaa saksalaislehden artikkeliin, jossa ihan oikea psykologi puhuu pehmeitä sosiaalisesta mediasta ja psykopatiasta.

Levitän "antipsykiatrian ilosanomaa"? En levitä, vaan viittasin olemassa olevaan asiaan, jonka olemassaolosta sinä et halunnut kuulla.

naturesson
Joskus kannattaa tosiaan vilkaista sitä linkitettyä tekstiä ja katsoa, mistä siinä on kyse. Daily Mail ei tarinoi omiaan, vaan viittaa saksalaislehden artikkeliin, jossa ihan oikea psykologi puhuu pehmeitä sosiaalisesta mediasta ja psykopatiasta.Siinä ei kyllä puhuttu mitään pehmeitä yhtään mistään, vaan perusteltiin asioita psykologian näkökulmasta ihan asiallisesti. Eli epäsosiaalinen käytös voi kertoa mahdollisesta psykopatologiasta, koska epäsosiaalinen käytös on läsnä monessa psykopatologiassa.

Levitän "antipsykiatrian ilosanomaa"? En levitä, vaan viittasin olemassa olevaan asiaan, jonka olemassaolosta sinä et halunnut kuulla.Lähdetäänkö liikkeelle siitä, että luet edes itse ne linkit, joita forumille linkaat, jos et kerran trollaa ja haluat keskustella psykologiasta?

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Tuskin nyt ihan psykopatiasta voidaan heti puhua jos karttelee jotain feisbuukkia. Mutta omalla kohdallani voin myöntää että sen karttelun takana on jotakin, mitä voisi pitää jonkinlaisena ongelmana. Ainakin jonkun silmissä. Eiköhän sieltä jotain pelkojuttuja ja epäsosiaalisuuksia ja käsittelemättömiä aiheita löydy. Tiedän sen että siellä tulisi vastaan asioita/kokemuksia jotka aiheuttaisivat minulle ahdistusta, sen tarkemmin niihin nyt pureutumatta. Kyllä, minulla on henkisiä ongelmia, mutta kestän ne pysymällä pois feisbuukista. Se on minulle mörkö. Ei ikinä feisbuukkiin. Paha feisbuuk.

Mutta psykopaatti en ole.

くそっ!

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
Shriek
Siinä ei kyllä puhuttu mitään pehmeitä yhtään mistään, vaan perusteltiin asioita psykologian näkökulmasta ihan asiallisesti. Eli epäsosiaalinen käytös voi kertoa mahdollisesta psykopatologiasta, koska epäsosiaalinen käytös on läsnä monessa psykopatologiassa.
siinä puhuttiin feisbuukista, tietokoneella istuminen ei ole todellakaan sosiaalista käytöstä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Kuka mahtaa olla tämä saksalaislehden viittaama psykologi Christopher Moeller Hannoverista? En löytänyt googlella mitään tietoa kaverista.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

taucalm
Shriek
Siinä ei kyllä puhuttu mitään pehmeitä yhtään mistään, vaan perusteltiin asioita psykologian näkökulmasta ihan asiallisesti. Eli epäsosiaalinen käytös voi kertoa mahdollisesta psykopatologiasta, koska epäsosiaalinen käytös on läsnä monessa psykopatologiassa.
siinä puhuttiin feisbuukista, tietokoneella istuminen ei ole todellakaan sosiaalista käytöstä.Aivan, eli koko sosiaalisuuden käsitettä ollaan määrittelemässä oudolla tavalla uudelleen, ja sitten tätä uutta sosiaalisuuden määritelmää vasten leimataan tavallisia sosiaalisia ihmisiä epäsosiaalisiksi. Psykologin argumentti meni siis jotenkin näin, että jos tiettyyn ikäryhmään kuuluva ei ole naamakirjassa, niin se viittaa "sosiaalisen verkostoitumisen" puutteisiin ja siten mielenterveyden ongelmiin. Tässä selvästi arvotetaan olemisen ja tekemisen tapoja nykykulttuurin tilanteesta käsin, sen sijaan että tarkasteltaisiin tieteellisesti.

Jotenkin tuntuu siltä, että Internet on alkanut vääristämään käsityksiä sosiaalisuuden luonteesta. Jos sinulla on pari, kolme hyvää ystävää, joita tapaat perinteisin tavoin, mutta et esittele heitä verkossa, niin se kertoo "sosiaalisen verkostoitumisen puutteista". Nettiajan käsitys sosiaalisuudesta on siis se, että kaverit ja tuttavat ovat noodeja, joista versoo tehokkaasti elektronisia säikeitä toisiin noodeihin. Tavallisessa luomusosiaalisuudessa noodit eivät lähde haaromaan yhtä vapaasti kuin netissä, joten sitä pidetään sosiaalisesti rajoittuneena.

Huvittava yksityiskohta tuossa jutussa oli muuten se, että Breivikin sanotaan olleen MySpacessa, mutta ei FB:ssä. MySpacessa, mutta ei FB:ssä, joten selvästi erakkopsyko! Nyt vaan MySpacen käyttäjät selville, niin saadaan ne ihmisparat hoidon piiriin. Sairaalassa heitä voidaan sitten opastaa mm. oman FB-tilin luomisessa, osana psykososiaalista kuntoutusta.

taucalm
siinä puhuttiin feisbuukista, tietokoneella istuminen ei ole todellakaan sosiaalista käytöstä.Jaa-a, että facebookin käyttäminen ei ole sosiaalista käytöstä? No, mitä se sitten on? Mitä esimerkiksi kännykkään puhuminen sitten on? Tai kirjeen kirjoittaminen? Jne...

--

Mutta jos jotain kritisoitavaa tuosta artikkelista pitäisi tarjota, niin kyllähän siinä selvästi ylipainotetaan itse facebookin merkitystä, kun se on vain yksi hyvin useista keinoista verkottautua tekniikan avulla.

En kyllä näe mitään hyvää siinä, että kilpaillaan "kavereiden" määrässä virtuaalitodellisuudessa. Tai että kymmeniä kertoja päivässä pitää tarkistaa status ja haalia uusia "ystäviä", päivittää omia tekemisiään reaaliajassa ikäänkuin ketään kiinnostaisi.

Twitter, Facebook ja mitä niitä onkaan ovat naurettavia. Jokunen vuosi(kymmen) sitten näihin hurahtaneita olisi pidetty häiriintyneinä persoonallisuuksina ja addikteina. Onko muka niin, että jos ei ole hankkinut em. tiliä, onkin nyt antisosiaalinen hylkiö, jota pidetään epäilyttävänä? Miten tämä on kääntynyt päälaelleen?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat