Seuraa 
Viestejä1772

Ostin tuossa kännipäissäni Kindlen pari viikkoa sitten. En vain ymmärrä miten noiden kirjojen digitaaliset versiot voi olla paitsi saman hintaisia kuin normaalit kirjat, niin jopa KALLIIMPIA kuin kovakantiset, jotka lienee ne kovin taseentekijä noille julkaisijoille. Siinä ei vain ole mitään järkeä että noin on.

Eikö kuitenkin ole niin että ennenkuin kirja painetaan niin se on digitaalisessa muodossa nykyään, eli mitään ylimääräisiä kuluja ei voi olla siitä digitaalisesta versiosta selvästikään. Ja lienee yleisessä tiedossa että lukijafriikit nimenomaan pitää niistä fyysisistä kirjoista, joten niistä saisi jokatapauksessa paremman hinnan. Eli miksi ihmeessä vieläkin voi olla noi E-kirjat noin kalliita? Aivan sairasta.

Tilasin tosiaan Kindlen ihan tuolta USAn Amazonilta, hinta tullee olemaan tulleineen jossain tuolla 150 euron paikkeilla. Jos digitaaliset kirjat olisi euron halvempia per kirja niin mulla henkilökohtaisesti menisi pari vuotta että tuon kirjan hinta olisi maksettu halvemmilla hinnoilla, toki nää Suomen kirjastot vääristää noita hintoja. (Hassusti muuten toi Hannu Rajaniemen Quantum Thief ei ole lainkaan ostettavissa tänne Suomeen tuolta Amaznilta...) Mutta ihmetyttää ihan hirveästi että tosiaan välttis nää Kindle-kirjat ei ole lainkaan halvempia, ja olen löytänyt jopa kirjoja jotka on kalliimpia digitaalisina kuin ihan fyysisinä kirjoina. Toki ilman tulleja laskettuna sitten, noi digikirjathan toki vielä pääsee tullin ohi...

Sivut

Kommentit (45)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Elisa Kirjalta saa liittymislahjaksi 100 ilmaista kirjaa. Tosin siellä ei mitään viime vuosien huippuja ole vaan Rautatietä, Kalevalaa ja Seittemää Veljestä. https://kirja.elisa.fi/ekirja/kategoria ... -klassikot

Tuolta oon myös joskus saanut 2-5 € jotain tarjouskirjoja.

Eikö ulkomailla just Amazonissa jne ole halvemmat kirjat, tyyliin joitain dollareita?

Tuolla Elisalla on muuten hyvä kirjahylly. Pääsee lukemaan missä ja millon vaan laitteesta riippumatta ja se tallentaa automaattisesti viimesen luku- tai kuuntelukohdan.

On tosiaan älytön tuo ekirjojen hinnoittelu. Äänikirjasta pystyn sen jotenkin hämärästi ymmärtämään, jos sulla on se tyyliin CD-levyinä näpissä tms. mutta että ekirjat? Hoh hoi.

Hämmentää.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

eikai Kindle kulje sen kummempaa kuin Apple-tyttöjen ja -poikien viitoittamaa tietä. Apple-tytöt ja -pojat ovat jo vuosia ilmaisseet tarpeensa maksaa kaikesta mikä liittyy Appleen ja kovasti innostavat vielä ystäviään hulluuteen mukaan. vanhanojen sananparsien mukaan: eihän se hullu ole joka pyytää vaan...

mutta itse Kindleen, mitäpä tykkäsitte Kindlestä? millainen on lukutuntuma oikeaan fyysiseen kirjaan verrattuna? jos teillä olisi kädessänne Apple-IPAD ja siinä kirjoja niin eroaako lukutuntuma siitä? jos eroaa niin millä tapaa? parempi vai huonompi?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1772

Itse halusin nimenomaan Kindlen enkä mitään tablettia, koska tässähän on tämä sähköinen muste. Näyttää tosiaan aivan sairaan hyvältä ja akun pitäisi kestää kai kuukauden luokkaa, enkä haluakaan tuolla surfailla tai mitään tuollaista joten olen tyytyväinen. Pelkästään lukemiseen tämän halusinkin.

Mutta sitten taas paljon lukevana ja fyysisiin kirjoihin tottuneena, täytyy todeta että tämä on jotenkin liian pieni ja kevyt. Voipi olla että tämänkin käsittelyyn tottuu mutta näin aluksi tuntuu kyllä tosi oudolta tollainen pikkunen läpyskä. Lukukokemuksena sinänsä noin visuaalisesti, niin tämähän on tosiaan ihan paperia vastaava eli kontrasti on täydellinen ja tosiaan näyttää ihan painetulta tekstiltä. Ja tosiaan ei ole tässä alkuperäisessä Kindlessä mitään taustavalaistustakaan eli ihan samoin kuin normikirjankin kanssa, pitää olla lukuvalo päällä. Mutta tossa sängyssä maatessa ton kädessä pitäminen ei tunnu ollenkaan niin hyvältä kuin kirjan. Ehkä ton oppii vielä joo, eihän toi ole mulla ollu kuin viikon verran vasta.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

taustavalon puuttuminen 150€ kirjan lukulaitteesta on kyllä omasta mielestäni ainakin pitkä miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinus.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Hommasin 7" tabletin osittain sen takia että e-kirjat käteviä ja tässä koossa. Lukulaitteena ja muussakin vekotin on vallan mainio, tänään testattiin uutta google mapsin navigointia mokomalla ja näyttää pesevän perusnavigaattorin. E-kirjojen hinta on tosiaan Suomessa ihan käsittämätön samaten saatavuus huomattavan huono (huomioiden sen että nykykirjathan tehdään digimuotoon jo painatustekniikan takia). Sinänsä ei tarvitse liittyä elisan tai vastaavien jäseneksi saadakseen ilmaisia e-kirjoja, mm Guttenberg-projektin kautta on saatavilla vanhempia klassikoita aikamoinen määrä Suomeksi, Englannin kielellä löytyy ilmaista matskua paljon paremmin

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
Nobelaner
En vain ymmärrä miten noiden kirjojen digitaaliset versiot voi olla paitsi saman hintaisia kuin normaalit kirjat, niin jopa KALLIIMPIA kuin kovakantiset, jotka lienee ne kovin taseentekijä noille julkaisijoille. Siinä ei vain ole mitään järkeä että noin on.

No siis, kustantajat eivät tykkää eKirjoista ja erityisesti sanomalehtitalot eivät tykkää eSamomalehdista, joten heidän intresseissään on vastustaa sähkökirjojen leviämistä viimeseen saakka. Kuvittele vaikka mitä Hesarille ja Sanoma-WSOY:lle kävisi jos eKirjoja ja eLehtiä myytäisiin euron kappalehintaan ja kirjailija saisi pitää 100 prosenttia myyntivoitosta itsellään. Sanoma-WSOY ei pystyisi mitenkään pitämään nykyistä merkittävää markkinaosuuttaan, koska kilpailijat voisivat tulla markkinoille käytännössä nollakustannuksin, kun ei tarvitse ostaa painokoneita ja muuta.

Tee kuitenkin palvelus meille ihmisille, että kun olet ostanut yhden teoksen, niin laita se nettiin jakoon, jotta muutkin saavat nauttia. Näin sinun ei tarvitse ostaa kuin kenties joka kolmannen tai joka neljännen lukemasi kirjan. Kyse on vähän samasta asiasta kuin kirjastosta, sieltäkin saa kirjoja ja eKirjojakin ilmaiseksi. Tee näin jos sinusta tuntuu siltä, että kustantajat hinnoittelevet eKirjat epäoikeudenmukaisesti ja verottaja kohtelee eKirjoja epäoikeudenmukaisesti koska niistä pitää maksaa korkeampi ALV kuin painetuista kirjoista.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

molaine
Seuraa 
Viestejä2262

Kyllä Kindlen isoin etu mielestäni on kuitenkin valtava valikoima kirjoja näpäytyksen päässä. Amazonissa tällä hetkellä 1,4M kirjaa. Tosin , siltikään aina ei löydä haluamaansa. Isoin ketutus kyllä on se, että Euroopassa ei amazonissa ilmaisia kirjoja juuri ole ja hinnat muutenkin hieman kalliimpia kuin jenkeissä. Silti en allekirjoita Puuhevosen kehotusta rikokseen. Sisällöstähän tässä maksetaan - ei paperista. Julkaisijalla on oikeus hinnoitteluunsa, jos se ei kelpaa, niin voi ostaa muualta.

Hinnat sinänsä mielestäni ihan ok, 0-20 USD/kpl, useimmiten 10-13USD mitä itse on tullut ostettua. Onhan noi vähän suolaisia bittivirrasta, mutta kun uuden kirjan haluaa/tarvitsee, on Kindlen kätevyys kyllä lyömätön. Laitteena itsellä Kindle touch, joka ei kyllä ihan optimaalisesti toimi. Pari ikävää bugia Touchista löytyy. E-ink näyttö mielestäni hyvä, eikä tarvitse taustavaloa. Kotona ja reissussa riittää kyllä valoa lukemiseen.

Ilkka Luoma:
"Näyttäisi olevan samoja ip-osoitteita kuin täällä ;-)"
"Mobiili ip löytyy helposti, kun sen osaa ja tietää täysin laillisen ohjelman, niin ja että osaa käyttää sitä. Lakimiehet eivät ole löytäneet laillisen ja myynnissä olevan ohjelman käytöstä mitään laittomuutta! Koodi - Särki 887."

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
molaine
Kyllä Kindlen isoin etu mielestäni on kuitenkin valtava valikoima kirjoja näpäytyksen päässä. Amazonissa tällä hetkellä 1,4M kirjaa.

Kyllä, näin jos tosiaan lukee englantilaisia kirjoja, niin valikoima on runsasta ja hinnat kohtuullisia. Itse olen tykästynyt amazonin omistamaan Adibleen ja ostankin keskimäärin neljä äänikirjaa kuukaudessa. Audiblen kaikki äänikirjat maksaa kympin kappale, jos liittyy jäseneksi, vaikka listahinnat ovat hulppean näköisiä 20-60 euroa kappale ei-jäsenille.

Valitettavasti näidenkin kanssa on se, että ne pitää ensin enkoodata MP3 -muotoon eli rikkoa DRM, jotta saa ylipäänsä toistettua ne mieleisessään toisto-ohjelmassa (VLC kotikoneella ja AstroPlayer Nova Android-kännykällä, joka siis jää nyt 'iPodiksi' 808:n tieltä). Lisäksi Audible myy äänikirjansa yksittäisinä 8 tunnin mittaisina tiedostoina, joten pitää nähdä jonkinverran vaivaa, että jakaa tiedoston pienempiin tiedostoihin lukujen kohdalta ja vielä nimeää tiedostot lukujen otsikon mukaan, jotta muistaa missä menee. Tässä on huomattavasti vaivaa ja vaatii tehokkaasti tehtynä maksullisten ohjelmien käyttöä. Näin kysymys kuuluu, että jos Audible julkaisee äänikirjansa sellaisessa formaatissa, että asiakkaan pitää käyttää huomattavasti aikaa opiskellakseen sen kuinka ne saadaan muunnettua järkevämpään muotoon niin, olenko velvollinen antamaan järkevään kuuntelumuotoon muuntamani äänikirjan myös muiden saataville ja niiden saataville, joilla ei ole tarvittavaa osaamista ja tietotaitoa kuinka äänikirjan saa muunnettua järkevästi kuunneltavaan muotoon?

CD-äänikirjat ovat käyttäjälle vielä kammottavampia ja teettävät vieläkin enemmän työtä jotta ne saadaan kuunneltavaan muotoon, erityisesti kun eihän nykyaikaisessa tietokoneessa ole enää edes optista levyasemaa, jolla CD:n saisi kuunneltavaan muotoon MP3-tiedostoiksi, jotka on jaettu lukujen kohdalta.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Tilasin tuossa taannoin kiinasta juurikin ekirjojen lukemiseen Sanei N10 Allwinner tabletin (http://www.madeinchina.com/). Hintaa laitteelle tuli noin 170 euroa sis. alv. Laite on ollut oikein hyvä ja toimiva. Siinä on hyvälaatuinen 10-tuumainen, kapsitiivinen 1280x800 värillinen IPS-nestekidenäyttö, painoa alle 600 grammaa, akun kesto noin 6 tuntia, Android 4, Flash-player, Wifi, USB, HDMI, 1GB RAM, 16GB Flash, SD-muistikorttipaikka, 1GHz prosessori + grafiikkakiihdytin HD-videoiden katselemiseen. Laite on suunnilleen Barnes&Noble Nook Coloria vastaava. Ei siis mikään tykki, mutta ekirjojen lukemiseen oikein passeli. Ja kyllä sillä surffaa netissäkin hätätilassa. Käsittääkseni siihen saa myös 3G-donglen, mutta olen käyttänyt laitetta reissussa kännykän Wifi-yhteydellä ns. Tethering-moodissa.

molaine
Seuraa 
Viestejä2262

Hmm, äänikirjat olisi kyllä asiallisia vaikka autoillessa... Kindlessä on mahdollisuus joissain kirjoissa käyttää puhesyntetisaattoria ja tulos ei taida olla ihan kauhea. Ei ole kylläkään tullut kokeiltua, kuin ihan muutaman lauseen verran.

Taucalm: kyllä kindlen lukutuntuma on ipadiin verratuna mielestäni paljon parempi. E-ink todellakin antaa lukukokemuksen, joka on melko lähellä kirjaa. Hommasin tohon vielä nahkakannet, josta saa mukavan otteen. Akunkesto on kyllä ihan eri luokkaa kuin tableteissa. Itsellä menee viikkoja latausten välillä. Wifi on tosin päällä ainoastaan kun lataan uusia kirjoja.

Ilkka Luoma:
"Näyttäisi olevan samoja ip-osoitteita kuin täällä ;-)"
"Mobiili ip löytyy helposti, kun sen osaa ja tietää täysin laillisen ohjelman, niin ja että osaa käyttää sitä. Lakimiehet eivät ole löytäneet laillisen ja myynnissä olevan ohjelman käytöstä mitään laittomuutta! Koodi - Särki 887."

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
molaine
Pari ikävää bugia Touchista löytyy.

Minkälaisia?

Kiinnostaa nämä ekirjapäätteet, koska ite käytän tällä hetkellä 4,3" näyttöä. Jos alan oikeasti lukemaan tosissani ekirjoja, niin laitan sitten vähän isomman vehkeen. Toistaiseksi oon pärjännyt tuolla, mutta jos ekirjojen käyttö mulla lisääntyy, niin ku nyt näyttäis, niin kampe pitää päivittää isompaan.

Hämmentää.

molaine
Seuraa 
Viestejä2262

Näyttöä "swipaamalla" saattaa vahingossa joutua kirjassa montakymmentä sivua eteenpäin (seuraavan luvun alkuun), mutta takaisin edelliseen kohtaan ei ihan yhtä yksinkertaisesti löydäkkään.

Näytön resoluutio ei myöskään riitä näyttämään kuvia kunnolla, jos kirjassa sellaisia sattuu olemaan. Kaikesta huolimatta vehje on kyllä mainio. Kokonainen kirjasto kulkee povarissa tarvittaessa. 7 tuuman e-ink näyttö on normi kirjojen lukemiseen passeli.

Ilkka Luoma:
"Näyttäisi olevan samoja ip-osoitteita kuin täällä ;-)"
"Mobiili ip löytyy helposti, kun sen osaa ja tietää täysin laillisen ohjelman, niin ja että osaa käyttää sitä. Lakimiehet eivät ole löytäneet laillisen ja myynnissä olevan ohjelman käytöstä mitään laittomuutta! Koodi - Särki 887."

TieKu
Seuraa 
Viestejä581

Tekevätkö kustantajat karhunpalveluksen itselleen, ja suomalaiselle kirjallisuudelle, hinnoittelemalla ekirjat kalliimmiksi kuin paperiversiot. Suomalaiselle kirjallisuudelle siinä mielessä, että nykynuorisolle englannin kieli on jo toinen kotimainen, ja jos kotimaista kirjallisuutta ei ekirjoina edullisesti saa, niin luetaan sitten enkuksi ja unohdetaan se suomen kieli. Itseään ne kustantajat ampuvat koipeen, koska ekirjat ovat joka tapauksessa tulevaisuutta ja paperiversiot vain nostalgiaan taipuville.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033
TieKu

ekirjat ovat joka tapauksessa tulevaisuutta ja paperiversiot vain nostalgiaan taipuville.Näin tulee käymään. Tosin lukulaitteet eivät ole vielä ainakaan minun mielestäni samalla tasolla kuin paperiset kirjat, itse kun tykkään plärätä kirjaa edestakaisin, ja paperikirja on siinä vielä lyömätön. Unohtamatta keltaisia post-it lappuja sivujen välissä ja alleviivauksia. Muutaman vuoden kuluttua ekirja ja lukulaitteet on jo tarpeeksi kehittyneitä lyödäkseen paperisen kirjan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat