Seuraa 
Viestejä45973

Mato silmässä

Serbialainen nainen valitti kovaa pääsärkyä ja silmäkipua. 37-vuotias nainen leikattiin välittömästi ja säryn syyksi paljastui silmässä elellyt 12-senttinen mato. "Loinen oli elävä, ja se kiemurteli kuin käärme", naisen leikannut lääkäri kuvaili. Mato on lähetetty tutkittavaksi, mutta lääkäreiden mukaan kyseessä saattaa olla sikojen suolistossa tavallisesti loisiva Ascaris lumbricoides. Ihmisilläkin joskus esiintyvä loinen saattaa kasvaa jopa 30 senttiä pitkäksi. Koskaan aikaisemmin loista ei ole löydetty ihmisen silmästä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Edesmenneellä isoisälläni oli samankaltainen ongelma. Mehiläinen iskeytyi silmään ja hyvän tovin kuluttua paljastui että silmään oli kaivautunut mehiläisen munia tai toukkia.

Kaikilla ihmisillä on talipunkkeja. Talipunkit elävät hiustupissa, karvapusseissa kuten silmäripsissä, kulmakarvoissa, nenäkarvoissa. Niitä löytyy myös korvakäytävästä ja ne saattavat myös elää ihomadoissa, finneissä jne.

Talipunkki kokee elinaikanaan muodonmuutoksia: muna, kaksi toukkavaihetta ja sitten punkista kehittyy sukukypsä aikuinen. Talipunkki munii munansa hiustuppeen ja pyrkii munimaan hiuspussin sisälle munansa turvaan.

Toinen ihmisen pikku seuralainen on pölypunkki. Niitä on peitoissa ja tyynyissä, ja ne käyttävät ravinnokseen ihmisestä irronnutta hilsettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuttava piirissä yksi nainen sai sekalois infektion(kolmea lajia) jossain etelässä. oli sellaisia 10 cm kuroutuneita pusseja sisukaluissa (kertomuksesta ei käyny ilmi missä)ja iholta lähti näitä kuroutuun myös ulospäin. Ei voitu hoitaa lääkkeillä, leikattiin mutta kaikkia ei voitu poistaa. Oli niin kovat kivut (tai sitten niin karmeita tuntemuksia ja kehonkaavan muutos) että tappoi itsensä. Hyi helvetti uskalla mennä tuonne tropiikkiin tai etes etelä eurooppaan aina joku kamala aitotumallinen elukka tarttuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat