Seuraa 
Viestejä3033

Savukkeiden polttaminen tuhoaa keuhkoja ja lisää riskiä mm. kaulavaltimoiden ahtautumiselle. Sähkötupakan on kerrottu mahdollisesti vahingoittavan keuhkoja ainakin jossakin määrin.

Aiheuttavatko nikotiinipurukumi tai sähkötupakka esimerkiksi kaulavaltimoiden tukkeutumista ja muita sydän&verisuonitauteja samalla tavalla kuin savukkeiden polttaminen?

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nikotiini muodossa tai toisessa nostaa verenpainetta ja supistaa suonia samanaikaisesti. Tämä heikentää verenkiertoa raajoissa, nenässä, korvissa ja peniksessä, olet voinut kuulla että tupakoitsijan sormia palelee.

Lukion terveystiedon kirjan mukaan jopa vain kolme tupakkaa tunnissa (vahvuutta ei sanottu) voi aiheuttaa väliaikaisen seisokin lopahtamisen. En tiedä liittyykö kys ilmiö verisuoniin, mutta todennäköisesti, koska lerssin erektio toimii laajenevilla verisuonilla. Ilmiö voi selittyä myös nikotiinin (tai jonkin muun tupakassa olevan psykoaktiivisen aineen) suorilla vaikutuksilla aivoihin. Selitys voi löytyä myös näiden väliltä.

Nikotiinin verisuonia supistava vaikutus heikentää myös ikenien ja hampaiden kiinnityskudoksen verenkiertoa ja tämä pahentaa ien/kiinnityskudostulehdusta ja poistaa verenvuodon sen oireena. Hampaat voivat tippua jo 25-30 röökaamisvuoden jälkeen, mutta verrattaessa nikotiinivalmisteisiin on otettava huomioon tupakan lisäksi sisältämä terva ja häkä.

Englanniksi http://www.livestrong.com/article/25239 ... ar-system/

Simplex
Savukkeiden polttaminen tuhoaa keuhkoja ja lisää riskiä mm. kaulavaltimoiden ahtautumiselle. Sähkötupakan on kerrottu mahdollisesti vahingoittavan keuhkoja ainakin jossakin määrin.Enemmän kuin lämmin vesihöyry tai diskosavu?

Flick
Seuraa 
Viestejä258

Yks näkökulma: lopetin kaiken purukumin jauhamisen pari vuotta sitten kun tuhosin hampaan paikan valkaisevalla purukumilla. Jo aiemmin olin hajottanut yhden paikan purukumilla. Alkoi ketuttaa niin vietävästi että en enää uskalla purukumia jauhaa. Hmm, tuosta asiasta ei puhuta purukumien kohdalla. Tupakoinnin kohdalla kaikki mitä voi tapahtua tupakoinnin ohessa lasketaan juuri tupakoinnin aiheuttamiksi vaivoiksi.

o
Seuraa 
Viestejä1697

Tupakoiden piilottaminen kassoilla lisäsi myyntiä
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 93107.html

Sehän meni niin loistavasti kuin yleensä lain säädännöltä voi odottaakin. Itse tosin olen miettinyt onko tämä piilotuskampanja lain vastainen, kun eikö kulutussuojalaki sano, että tuotteiden hinnat pitää olla selkeästi näkyvillä? Nythän mitään ei ole näkyvillä ja hintoja on varsin vaikea vertailla. Lukeeko hinnat jossakin netissä, kun kiinnostaisi vertailla?

Sähkötupakan glyserolista on jossain arveltu, ettei se jatkuvasti käytettynä olisi niin neutraalia kuin lääkkeiden kanssa?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat