Seuraa 
Viestejä60

Onko ehdotuksia?

Kone ei tule minulle, vaan lupauduin selvittämään sopivaa konetta, kun käyttäjä ei kuulemma tunne rautavaatimuksia kovinkaan hyvin. Itse en myöskään ole viime aikoina seurannut kannettavien kehitystä.

-Pitääkö olla ehdottomasti joku tietty näytönohjain; nVidia Quardo, Ati Fireport..?
-Prosessori i5, i7...?
-Keskusmuisti, riittääkö 8GB?
-Levyn nopeus?
-Näyttö; kiiltävä / matta?
jne

Kiitokset vastaajille jo etukäteen.

Make

Kommentit (8)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Näytön on oltava hyvä ja suuri. Eli ei halpa kiiltävä vaan kunnollinen mattapintainen, jossa eivät ympäristön heijastumat ole häiritsemässä.

Muistia on hyvä olla tuo 8 GB, se riittää jo aika pitkälle.

Peruscadille riittävät normiprosessoritkin ihan kivasti, mutta jos tarkoitus on ajaa cadin päällä jotain raskasta sovellusta, niin sitten tarvitaan paukkujakin - ja silloin alkaa läppäritkin lämpenemään siihen malliin, ettei niitä sylissä enää käytetä

Kiintolevyn nopeus vaikuttaa oleellisesti. Jos budjetti vaan riittää, niin kannattaa harkita SSD-levyä. Sen pitäisi kuitenkin olla aika iso, jos se jää ainoaksi levyksi.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Kannettavaan saa myös ulkoisen (suuremman ja paremman) näytön, jolloin työpöydän voi jakaa kahdelle näytölle. Esim. toimistolla voi käyttää parempaa näyttöä suunnittelussa ja kannettavan omaa näyttöä esim. dokumenttien lukemiseen / tekemiseen jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Simplex
Seuraa 
Viestejä3033
Volitans
Kiintolevyn nopeus vaikuttaa oleellisesti. Jos budjetti vaan riittää, niin kannattaa harkita SSD-levyä. Sen pitäisi kuitenkin olla aika iso, jos se jää ainoaksi levyksi.Jos aivan kaikkea tietoa ei tarvitse kantaa mukanaan, niin ulkoiselle kovalevylle voi tallettaa varmuuskopioiden lisäksi myös tarpeettomat dokkarit, jolloin SSD:n kapasiteetin ei tarvitse välttis olla erityisen suuri.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Simplex
Volitans
Kiintolevyn nopeus vaikuttaa oleellisesti. Jos budjetti vaan riittää, niin kannattaa harkita SSD-levyä. Sen pitäisi kuitenkin olla aika iso, jos se jää ainoaksi levyksi.Jos aivan kaikkea tietoa ei tarvitse kantaa mukanaan, niin ulkoiselle kovalevylle voi tallettaa varmuuskopioiden lisäksi myös tarpeettomat dokkarit, jolloin SSD:n kapasiteetin ei tarvitse välttis olla erityisen suuri.Jos Windowsissa on vain se mitä tarvitsee, pienenee kansion koko 6.7 Gt:sta samaan määrään megoja. En tosin tiedä, kuka tällaisen karsinnan osaisi tehdä. Juuri tarkistin kansion koon omasta koneesta - varmaan vielä jos vuoden pari käyttää, niin menee 10 Gt rikki pelkästään käyttöjärjestelmälle.

JuhnuZ
Seuraa 
Viestejä47

Autocadi ei vaadi paljon koneelta. Suurin osa ei sillä edes kovin vaativaa suunnittelua tee, niin oikean tehomyllyn hankkiminen on tuhlausta. Lisäksi vanhemmat versiot eivät ole yhtä raskaita, kuin uudemmat.

EDIT:

Jos ei tuttu tiedä Autocadin vaatimuksista, niin lienee turvallista olettaa, että vaativaa suunnittelua ei sillä koneella tehdä. Koska kyllä asiantunteva suunnittelija tuollaisen perusasian tietää. Eli kannattaa ostaa halpa peruskone.

http://usa.autodesk.com/autocad/system-requirements/

Diam
Seuraa 
Viestejä2751

Tuon Nvidia listan koneita saa käytettynä muutamalla satasella. Vaikkapa Dell M2400.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat