Seuraa 
Viestejä300

Muistelen joskus lukeneeni jostain tuollaista, ja aloin miettimään tuota että mikä olosuhteissa on se syy, kun rakennetussa ympäristössä ne ei kuitenkaan säily ainakaan paria viikkoa enempää, kait. Minua jäi vaivaamaan että voivatko ne kuitenkin säilyä muuallakin pitkiä aikoja sopivissa olosuhteissa... Esim. kävin toukokuussa sairaalassa sellaisella osastolla jossa oli juuri alkanut norovirusepidemia. Koskin siellä sitten kaikkiin ovenkahvoihin yms. hanskat kädessä. Ulospäästyäni käärin hanskat sisäkkäin myttyrälle ja kotona laitoin muovipussiin karanteeniin. Vasta tänään uskalsin pistää ne hanskat pyykkin, mutta silti keksin alkaa pelätä että jos ne virukset on sittenkin elossa, koska hanskat on olleet tiiviisti muovipussissa ja kääritty tiukalle myttyrälle

Kommentit (7)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Viruksethan ei kuole avaruudessakaan ja ovat niin pieniä ettei niitä muovipussi pidättele. Saati antibakteeriset pesuaineet, jotka nimensä mukaan tappavat vain bakteereja. Totta kai ne virukset on elossa.

Hämmentää.

Virukset nimenomaan "kuolevat" helposti, jos eivät pääse isäntäänsä. Yleensä tunneissa. HIV:kin säilyy ulkona elimistössä muistaakseni vuorokaudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Vatkain
Viruksethan ei kuole avaruudessakaan ja ovat niin pieniä ettei niitä muovipussi pidättele.Kyllä esim. kondomin väitetään olevan melko tehokas suoja tietyiltä viruksilta.

Eivätkä ne kaikki virukset niin kauhean pieniä ole. Esim. HIV ei tartu hyttysten välityksellä sen vuoksi, että virus on niin iso, ettei mahdu hyttysen imukärsästä läpi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
kabus
Virukset nimenomaan "kuolevat" helposti, jos eivät pääse isäntäänsä. Yleensä tunneissa. HIV:kin säilyy ulkona elimistössä muistaakseni vuorokaudessa.Riippuu viruksista. Jotkut säilyvät pitkäänkin. Mutta en kyllä osaa vastata keskustelun aloittajan kysymykseen, eli että miksi.

Elimistössä ne eivät yleensä säily pitkään sen vuoksi, että elimistön immuniteetti surmaa ne.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Perikardiitti
Seuraa 
Viestejä98

Virukset säilyvät pitkään, koska niillä ei ole aineenvaihduntaa. Virus on molekyyli, jonka rakenne voi muuttua, tai hajota fysikaalisten ja kemiallisten tekijöiden siihen vaikuttaessa. Esimerkiksi vapaa radikaali voi repiä viruksen pintarakennetta, jolloin sen rakenne luhistuu. Virus voi säilyä hyvin eristettynä (esim. syvässä jäätikössä) todella pitkään, sanotaanko vaikka tuhansia vuosia.

Rakenteissa virukset säilyvät oletettavasti maaperää huonommin juuri siksi, että ne vuorovaikuttavat paljon enemmän ympäristön kanssa vaikkapa juuri ovenkahvassa, kuin vaikkapa kallion sisäonkalossa ollessaan.

Aweb
Vatkain
Viruksethan ei kuole avaruudessakaan ja ovat niin pieniä ettei niitä muovipussi pidättele.
Eivätkä ne kaikki virukset niin kauhean pieniä ole. Esim. HIV ei tartu hyttysten välityksellä sen vuoksi, että virus on niin iso, ettei mahdu hyttysen imukärsästä läpi.Tuota on vaikea uskoa, koska punasolukin mahtuu, eikä yksikään virusole lähellekkään niin iso.
Hiv ei tartu hyttysistä, koska itikka pistää yleensä vain kerran ja pistotapaturmissakin tod.näk. saada hiv on erittäin pieni. Narkkarit toki asia erikseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat