Seuraa 
Viestejä8864

[size=85:36c0z1or]Kansaa kuohuttaa median rummuttama kokeilevan taiteen ja mustan huumorin elokuva kansallisikoni, Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheimista.[/size:36c0z1or]

[ ... aktiivikansalainen ilkkuu kymmenin eri karikatyyrikuvaversioin naamakirjassa, palstoilla ja keskusteluketjuissa. Aitosuomalainen riemastui nähtyään tummanpuhuvan ja asiaansa täysin syyttömän Mannerheim näyttelijän. Nyt valkoinen kansalainen humoristisoi ja vakavoitui ymmärtämään miksi islamisti loukkaantui Muhammedin pilakuvista - kaikilla ja kullakin on oikeus kansalliseen identiteettiin - oli se sitten uskontoa tai "sotasankaruutta" ... ]

Suomen kansan lakisääteisin keräysvaroin ylläpidetty YLE yllätti - ja samalla uusi nokiatoimitusjohtaja Lauri Kivinen ilmoitti kiirekantaan, ettei hänen pöytänsä kautta tuo elokuva suunnitelmana kulkenut. Näinkö toimitusjohtaja pelkää vastuunkantoa - hän kuitenkin toimitusjohtajana kantaa lopullisen vastuun. Oliko tämä sitä kuuluisaa nokialaista henkeä ja vastuunkantoa?

Harrastiko YLE kehitysapua halpatyövoimamaihin?

Harrastiko YLE vapaaehtoista, kansalaisilta kerätyin varoin, halpatyövoiman suosimista, vai innostuiko näin jakamaan vapaaehtoista kehitysapua halvimman näyttelijän kotimaahan - Keniaan. Oliko tämä vihjaus suomalaiselle hintatasolle vai liian pienille määrärahoille. Niin tai näin, mutta kansa hikeentyi ...

Suomessa on harvoja ikoneja

Oli Mannerheim kuinka ristiriitainen tahansa - on hänestä muistoarvo arvaamaton, kansan keskuudessa ja nimenomaan syvien rivien keskuudessa. Tali-Ihantala, Tuntemattoman Rokka ja Talvisota ovat 'pyhiä' - niitä ei saisi loukata osattomien tahojen kautta. Selittely muuttuvasta maailmasta ei päde juuri tähän tapaukseen - identiteetti - ja kansallisissa kysymyksissä "kehitysvauhti" on hidasta, miltei olematonta. Mannerheim pysyy valkoisena vielä pitkään.

Miksi piti kiusata tai ronkkia?

Mannerheimista on myös tehty teatteriesitys, jossa "vihjaistaan" hänen olevan homo - kohta viimeisetkin veteraanit ovat siirtyneet viimeiselle rintamalle, jotka asiasta todellisuuden tietävät. Niin tai näin, kaikkine ristiriitoineenkin Mannerheim on kansallinen kuva suomalaisesta identiteetistä ja voimasta - tosin Mannerheimin takana olivat ne hiljaiset henkilöt, jotka maata todellisuudessa johtivat - neuvoillaan. Mannerheimilla oli julkikuva, jota kansa rakasti ja johon arkikansalainen luotti. Tämä oli pelin henki - se oli peliä, jossa "mustaa pekkaa" ei tarvittu.

Olematon identiteettityöryhmä

Suomalaiset johtavat poliitikot perustivat identiteettityöryhmän etsimään suomalaisuutta. Nyt YLE, joko tietoisesti tai onnettomana raaputti sellaista 'elämänpintaa', johon kansa napakasti sanoi tiukan vastalauseen. Edes elokuva-alan ammattikriitikot eivät kiitosta jaa, vaikka heiltä on saatu kummallisiakin lausuntoja. Saamme varmaan(-kin) nähdä kansan karttuisan käden keräyksenä, jotta saamme kaltaisemme Mannerheim elokuvan.

Kansa elää tavallansa, omassa reviirissään

Kansa elää myyteistä tai ainakin haluaa niillä herkutella. Arkikansa tietää usein totuuden, mutta haluaa elää "valkoisessa valheessa" - nimittäen sitä julkiseksi itsepetossalaisuudeksi. Emme ole juuri nyt yhtenäinen kansa, olemme kahtia revitty kansallisvaltio, johon nykypoliitikot ovat toimillaan paljolti syyllisiä.

Mannerheim yhdisti (yhdistää vieläkin) ja tässä totuudessa kansa halua elää - sillä huomisen ja ylihuomisen vaikeat ajat tarvitsevat syvien kansanrivien yhtenäisyyttä.

Lopuksi

Kuopataan 'musta-mannerheim' ja huudetaan valkoinen tilalle, olematta mitenkään rasisti - vaan kansa, joka tuntee rajansa, reviirinsä ja oman heiveröisen identiteetin, josta olisi ammennettava se huomisen menestys, kun olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleen jaon taistelussa. Tämä taistelu ei kestä turhaa mustamaalaamista historiastamme. Historia olemme me, jotka kantavat isiensä perintöä ajoilta, jolloin oli tosi kyseessä. Voidaan sanoa, että tämä tarina on tosi!

JK

[size=85:36c0z1or]Eilen 16. elokuuta 2012 oli historialtaan Valkoisen Kaartin - nykyisen Kaartin jääkärien valatilaisuus Helsingin Olympiastadionilla - tilaisuus oli komea, isänmaallinen ja arkikansaa oli varattu alue täynnänsä. Suomalainen luottaa omaan armeijaan. Rivistössä marssivien uusien Kaartin jääkärien seassa oli sulassa sovussa muutama musta.

Arvostus maahanmuuttajille, jotka kantavat lakiin perustuvan velvollisuuden käydä isänmaamme puolustukseen keskittyvän armeijan. Varusmiespalvelus on velvollisuus, jonka ikäluokkaenemmistö suorittaa - se on Suomen kansalaisten velvollisuus, oli ihon väri mikä tahansa. Tosipaikassa ratkaisee velvollisuus, uskollisuus sekä auttava toveruus toistaan kohtaan - ja tässä ei ihon värillä ole mitään väliä. [/size:36c0z1or]

VIITE

[size=85:36c0z1or]Kansallinen kysymys - ei rienaus, eikä "vitsi-vitsi"; annetaan Mannerheimin "ratsastaa" valkoisena uljaasti modernintaiteenmuseo Kiasman ja Mannerheimintien välissä - eduskuntatalon vartijana, jotta valitsemamme poliitikot ymmärtäisivät tehdä parhaansa juuri kansalaistensa eteen ja hyödyksi ---
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... mannerheim ---[/size:36c0z1or]

[size=50:36c0z1or][11975/669832][/size:36c0z1or]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (102)

Asianhan voi myös nähdä niin, että kyseessä on "poliittisesti korrkti vitt*lu"; Joidenkin tahojen mukaan tämä "läpeensä rasistinen ennakkoluuloinen perussuomalainen kansa", melkein äänesti homoseksuaalin jolla on ulkomaalaista alkuprää oleva partneri tasavallan presidentiksi, ja että samaisen lähteen kulttuurieliitti leikkasi ja söi "huutavan neekerikakun (huom: hist. "alempiarvoisen rodun") sukupuolielimiä", mutta mitä tekee "läpeensä rasistinen Suomi" - juu, Mannerheimiä esittää ihminen.

Siistiä.

"Te ette tahtoneet sotaa. Te rakastitte rauhaa, työtä ja kehitystä." - Ylipäällikkö sodan päätyttyä.

Yksikään sota nykyisen Suomen alueella, ei ole Suomalaista eikä totuuden nimissä (Suomen perustuslaki §1 - §12) Venäläistä alkuperää.

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1428

Nythän olisi aika tehdä myös Kekkosesta tälläinen tummanpuhuva versioelokuva jossa voisi näytellä tämä Telly Savalas eli Kojak.

Niin ovat pojat kuin kaksi marjaa, omena ja peruna.

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asiallinen kirjoitus kaiken kaikkiaan. On hienoa että uskalletaan kokeilla, mutta tämä ylen kokeilu oli pohjanoteeraus. Se on kuin vessapaperille kirjoitettu romaani.

En oikein usko että "elokuvaa" tehtiin itse elokuvan takia, vaan siitä nousseen kohun takia. Oletettavasti tv-sarja tämän elokuvan tekemisestä tulee olemaan jokin rasisminvastainen juttu. Sen näemme tulevaisuudessa.

Koko rasismi touhu on muutenkin karannut ihan rukkasesta. Et voi edes puolueettomasti puhua asioista ilman että joku rupeaa syyttämään rasistiksi. Koko sana pitäisi poistaa maailmasta. Litsoo vain itse itseään.

Luulen myös että muu maailma tulee nauramaan elokuvan ja siitä nousseen kohun typeryydelle.

Prossimo Treno
Nythän olisi aika tehdä myös Kekkosesta tälläinen tummanpuhuva versioelokuva jossa voisi näytellä tämä Telly Savalas eli Kojak.

Niin ovat pojat kuin kaksi marjaa, omena ja peruna.
Taivaallisessa näytelmäkerhossa tuo voisi onnistuakin.

Matti E Simonaho
Asianhan voi myös nähdä niin, että kyseessä on "poliittisesti korrkti vitt*lu"; Joidenkin tahojen mukaan tämä "läpeensä rasistinen ennakkoluuloinen perussuomalainen kansa", melkein äänesti homoseksuaalin jolla on ulkomaalaista alkuprää oleva partneri tasavallan presidentiksi, ja että samaisen lähteen kulttuurieliitti leikkasi ja söi "huutavan neekerikakun (huom: hist. "alempiarvoisen rodun") sukupuolielimiä", mutta mitä tekee "läpeensä rasistinen Suomi" - juu, Mannerheimiä esittää ihminen.

Siistiä.

"Te ette tahtoneet sotaa. Te rakastitte rauhaa, työtä ja kehitystä." - Ylipäällikkö sodan päätyttyä.

Yksikään sota nykyisen Suomen alueella, ei ole Suomalaista eikä totuuden nimissä (Suomen perustuslaki §1 - §12) Venäläistä alkuperää.
ps : http://www.youtube.com/watch?v=wvt4nDD9pJA

Tesseract
Seuraa 
Viestejä241

'Neronleimaus' tuottajalta. Niin monet tasot saadaan kytkettyä tähän Elokuvaan.

- Pienen kansan taistelu - Daavid ja Goljat - talvi- ja jatkosota

- Ikuinen Kysymys Kohtalosta ( historia voi olla parin ratkaisevan päätöksen takana; molotov- ribbentrop/ 'ne-tapahtumat-jotka-johtivat-nykyiseen-parisuhteeseesi')

- Suuren Johtajan Tarina ( + ihmisyys ja Yksinäisyys Suurten Päätösten edessä )

- Rasismi ja ennakkoluulot ( kulttuuri, sukupuoli ja kansalaisuus ovat hassuja päälleliimattuja käsitteitä ihmisillä noin yleensäkin ) myös kaikki muut historian ikonisoidut hahmot on romutettava tavalla tai toisella.

- Globalisoituminen (800€ pääosan esittäjälle)

- Individualismi (Ylen valitseminen kanavaksi - mikään kaupallinen taho ei olisi ostanut näin fruitcake ideaa)

- Pragmatismi (markkinointi hoituu em. takia kuin itsekseen)

Markkinointiin vielä liittyen 'Suuren Väärinymmärryksen' ajatus - ihmiset eivät nyt vaan ymmärrä. "Tulevaisuudessa tätä pidetään suurena kulttuuritekona" jne
Keksikää lisää...
En siis ole Mannerheimin puolesta- tai vastaanpuhuja, mutta samaan hintaan voisi tosiaan tehdä vaikkapa Kekkosesta elokuvan, jossa pääosaa esittäisi muurahaiskuningatar (joka siis olisi ns. benevolentti diktaattori)

iMuke
Minusta tuo oli hauska juttu. Taidan olla sitä sukupolvea jolle Mannerheim ei ole kovin pyhä asia. Vai onkohan se edes sukupolvikysymys? Ehkä ei.Että äänestää homoseksuaalisen jolla on ulkomaalaista alkuperää oleva partneri melkein Tasavallan Presidentiksi, oli hyvä vastaus syytöksille "ennakkoluuloisista rasistitista Suomalaisista", kuten on myös se, että Mannerheimiä - "kansallis-ikoonia" - esittää Kenialainen. Asian voi nähdä siten, että tämä "rujo kaunis Suomen kansa jolla sydän on paikallaan", näyttää Maailmalle "poliittisesti korrektilla tavalla missä kaappi todellisuudessa seisoo, ja kuka sen paikan on määrännyt". Silloin kun kansa on yhtä mieltä siitä että mikä on pyhää - ja että kansan näkökanta on terveellä pohjalla; Kansa kokonaisuudessaan on pyhä.

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Paskat täällä mikään kansakunta mitään ole jyrähtänyt, "kentällä" normi-ihmiset eivät edes puhu koko asiasta vaan enemmänkin kesämökille menosta ja harmittelevat sitä että talvi on tulossa...kannattaisi ottaa se pää pois netistä välillä..

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Minä näin kerran telkkarista sellasen ohjelman, jossa oli joku villalankasuttu ja jotain pumpulia ja se muka oli olevinaan koira. Koira! Ja sitten se muka puhui. Eihän koirat ole villalankaa, eikä edes puhu suomea. Taisi olla joku ylen ohjelma varmaan. Arvatkaa miltä tuntuu.

Niin ja kerran näin sellasen kaksiulotteisen tasopinnan jossa oli jotain viivoja. Ja se oli muka Mannerheim! Pelkkiä viivoja. Mannerheim ei ollu mikään viiva. Eikä edes litteä. Sekin saatto olla joku ylen ohjelma. En ole rasisti mutku viivatki oli hitto mustia.

Sama se, vaikka olisi violetti Mannerheim. Mutta miksi, oi miksi valkoihoista esittäisi musta. Ei käy vaan järkeen.
Paskahan muuttuu taiteeksi kun se irtoaa baskeripäisestä eliöstä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat