Seuraa 
Viestejä31

Hello pitkästä aikaa!

Otsikon mukaisesta kokeesta tuli youtubessa video vastaan. Tutustuin aiheeseen pikaisesti, kun sain vaikutelman, että kyse on jostain WOW-jutusta.

Tuoko ko. koe ja sen tulokset jotain merkittävää uutta tietoa kvanttifysiikan saralla vai onko tuloksella mitään merkitystä?

Linkki wikipedian tarjoamaan selostukseen aiheesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_ch ... tum_eraser

Kommentit (1)

Tollo Rosso
Seuraa 
Viestejä31

Lyhyesti tähän asian ydin, miten sen itse ymmärrän.

Fotoneja laitetaan menemään kaksoisraosta, jonka jälkeen fotoni jaetaan fotonipariksi. Tämän jälkeen fotoniparin toinen osa ns. signal ohjataan detektoriin D0 ja toinen osa ns. idler johonkin neljästä detektorista D1, D2, D3 ja D4. Kun havainto tehdään detektorissa D3, tiedetään, että fotoni on kulkenut raosta B ja kun havainto tehdään detektorissa D4, tiedetään, että fotoni on kulkenut raosta A. Havainnoista detektoreissa D1 ja D2 ei saada tietoa kummasta raosta A tai B fotoni on kulkenut.

Detektorissa D0 piirtyy interferenssikuvio vain niistä signaleista, joiden vastinparit havainnoidaan detektoreissa D1 ja D2! Kun havainnot tehdään detektoreissa D3 ja D4, ei interferenssikuviota synny, koska tiedetään mistä raosta fotonit kulkevat!!!

Onko tässä nyt mitään järkeä???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat