Seuraa 
Viestejä45973

Vai onko tämäkin jokin sairas vertauskuva niin kuin Einsteinin nerokkaiden teorioiden vertaaminen kumimattoon?

Hiukkasten aaltoilua, siis tarkoitan.

Sivut

Kommentit (40)

Olen niin hyvä aina valitsemaan sanani, että ihan itkettää.

Asyaknow valokvantin liikettä missä sitten liikehtiikään kuvataan yleensä aaltoilevana liikkeenä...
siinä on perää, koska homma toimii..

Onko tämä liike fyysisesti aaltoilua, poukkoillaan edes ja alas
vai kerrotaanko tällä aaltoilulla vain energia määrä, tiheempi ei tiheempi.

Älkää pakottako minua itse etsimään tietoa, se on vain niin Jumlaa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31340
ambulo

Asyaknow valokvantin liikettä missä sitten liikehtiikään kuvataan yleensä aaltoilevana liikkeenä...
siinä on perää, koska homma toimii..

Onko tämä liike fyysisesti aaltoilua, poukkoillaan edes ja alas
vai kerrotaanko tällä aaltoilulla vain energia määrä, tiheempi ei tiheempi.
Sekoitat kaksi aivan erilaista sähkömagneetista vuorovaikutusta kuvaavaa matemaattista mallia. Ne aallot kuuluvat klassiseen sähkömagnetiikkaan ja fotonit kvanttielektrodynamiikkaan. Et voi käyttää niitä samaan aikaan. Fotonit kulkevat suoraan, eivät aaltoillen aallonpituuden ja taajuuden määräämällä tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Goswell
Seuraa 
Viestejä12938

Mitähän se taajuus oikein on. Fotoni on kuitenkin hiukkanen ja kulkee suoraviivaisesti, aaltomuotoa, taajuutta kuitenkin havaitaan.Fotonista ei sen enempää, energiakvantti.

Mutta se taajuus. Taajuus on tapahtumienväli, jos tapahtumia on tiheästi taajuus on suuri, jos tapahtumia on harvakseen, taajuus on harva.Radiolähetin lähettää tietyllä taajuudella fotoneita, vastaanottimessa havaitaan sama taajuus jos molemmat on paikoillaan toistensa suhteen tai liikkuvat vain hiukan. Avaruusluotaimissa vastaanottimen taajuutta pitää jo säätää maa-asemalla luotaimen loittonemisen takia.
Tuo radiotaajuus on todellista taajuutta, se taajuus syntyy koska se tehdään lähettimessä ja se on olemassa myös avaruuden tyhjiössä.. mutta muuttuu liikkeen seurauksena

Mutta tuolla avaruudessa, esimerkiksi tähden koko spektrissä ei ole mitään selkeää taajuutta, siellä on eri energian omaavia fotoneita suloisena sekamelskana, havaitsijan oma atomirakenne perkaa tuosta sekamelskasta ne fotonit joita oman atomirakenteen elektronit voi pomia, se kytkentäenergia, havaittava taajuus syntyy vasta tässä vaiheessa, siis sinussa itsessäsi. Sinussa itsessäsi, olipa mittari, ihminen, tai mitä tahansa, kaikki materia muodostuu kuitenkin atomeista.

Eli tämä voidaan vetää vessasta alas taajuuden osalta avaruuden tyhjiössä.
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... s_edit.svg

Tuossa kuvassa olevaa taajuutta ei ole olemassa avaruuden tyhiössä. Lähteen yksittäisten atomeien suhteen se taajuus toki löytyy, elektroni voi lähettää vain tietyllä nopeudella fotoneita, se on taajuus.
Mutta atomien lukumäärä lähteessä havatsijan kannalta asiaa katsottaessa "melko" rumsas, ja fotonien sisäisetenergiat laidasta laitaan, joten fotonivirta on yhtä sekasotkua havaitsijan suhteen. Tietysti erittäin energinen tapahtuma lähteessä vapauttaa runsaammin fotoneita/aikayksikkö ja vielä erittäin energisiä fotoneita, eli joku taajuus siltä toki löytyy, mutta se ei siis ole tuollainen siisti siniaalto kuten tuossa kuvassa, se siis vasta muodostuu havaitsijan omassa atomirakenteessa.

Avaruudesta toki löytyy myös todellisia taajuuksia, esim nopeasti pyörivät pulsarit, niilläkin taajuus muodostuu vain tiiviistä energiakeiloista jotka näkyvät vain pätkittäin tänne tähden pyörimisen takia, kuvittele spiraali joka laajenee valon-nopeudella lähteensä suhteen.

Eli jos tuota linkattua kuvaa taajuuden osalta ajattelisi lähteen suhteen c ajatuksella, tuo kuvassa oleva gammaa kohti tihenevä siniaalto kuvaa ennemminkin energiamäärää joka lähteestä vapautuu, mitä kireämpi taajuus, sen energisempi tapahtuma lähteessä on meneillään ja siitä seuraa kiivaaseen tahtiin vapautuvia erittäin energisiä fotoneita, mutta selkeää taajuutta ei siis ole avaruuden tyhjiössä.

Havaitsijan tai lähteen loittoneminen venyttää kuitenkin taajuutta, kaikkeudessa galaksit loittonee, havaitaan punasiirtymä, se on havaittu ja totta, mutta se ei johdu avaruuden venymisestä, vaan fotonien nopeuden laskusta havaitsijan suhteen.

Fotonit kantaa myös liike-energiaa, tuo energia laskee loittonevan lähteen tapauksessa, se kuitenkin korvautuu fotonin sisäisellä energialla, siis elektroni kaappaa "liian" energisen fotonin.
No tuokaan ei vielä riitä, vaan elektronin ratanopeuskin vaikuttaa fotonin absorboitumiseen kyseiseen elektroniin. Kytkentäenergia täyttyy vain silloin, siis loittonevan lähteen tapauksessa, kun elektronin oma liikesuunta on kohti lähestyvää fotonia, samalla kuitenkin fotonin oma liikesuunta on vastakkainen elektroni liikesuuntaan nähden, fotoni hidastaa elektronia vastakkaisella liike-energiallaan, elektronin kiertonopeus laskee, seuraa taajuuden lasku havaitsijan havainnoimana itsessään (jussipussi tykkäsi tuosta)..

Lähestyvvän lähteen fotonin suhteen kytkentäenergia täyttyy vain silloin, kun fotonin liikesuunta on sama kuin havaitsijan oman atomin elektronin, elektroni saa tällöin lisää nopeutta, kyky välittää fotoneita nousee, koska elektroni kierää ydintään nopeammin, tätä kutsutaan taajuuden kasvuksi..
Mutta tämäkään ei riitä, vaan samalla muuttuu myös fotonit joita havaitaan lähestyvästä lähteestä. Koska fotonin liike-energia kasvaa lähestyvän lähteen tapauksessa, havaitsija elektroni korvaa liike-energian kasvun, "heikommalla" fotonilla, siis fotonilla jonka sisäinen energia on pienempi, tämä siis tuon elektronin sijainnista radallaan johtuvan "korjausliikkeen" lisäksi.

No, nyt näin ajatellen saadaan taajuus havaitsijassa toimimaan juuri kuten pitää ja on havaittu. Spektriviivasiirtymät toimii aivan oikein, loogisesti ymmärettävästi, taajuusmuutokset loittonevan luotaimen lähetteessä toimii juuri kuten pitääkin toimia, puna ja sinisiirtymät toimii juuri niinkuin pitää. Kaiken pystyy ymmärtämään miten ja miksi se tapahtuu, syy ja seuraussuhde on täysin ymmärettävä.

Ja sitten tulee lauma kirjoittajia sanomaan että olen väärässä, aika-avaruus venyy liikkumattomien kappaleiden välissä ja venyttää taajuutta jota havaitaan.
Mitään noista muuttujista ei ole olemassa, ei aika-avaruutta, ei taajuutta, ei liikumattomia kappaleita.

Repikää siitä.

Minun mielestä noin.

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995
Neutroni
ambulo

Asyaknow valokvantin liikettä missä sitten liikehtiikään kuvataan yleensä aaltoilevana liikkeenä...
siinä on perää, koska homma toimii..

Onko tämä liike fyysisesti aaltoilua, poukkoillaan edes ja alas
vai kerrotaanko tällä aaltoilulla vain energia määrä, tiheempi ei tiheempi.
Sekoitat kaksi aivan erilaista sähkömagneetista vuorovaikutusta kuvaavaa matemaattista mallia. Ne aallot kuuluvat klassiseen sähkömagnetiikkaan ja fotonit kvanttielektrodynamiikkaan. Et voi käyttää niitä samaan aikaan. Fotonit kulkevat suoraan, eivät aaltoillen aallonpituuden ja taajuuden määräämällä tavalla.Kannattaa ensinnäkin katsoa, mitä se valo tekee. Se lähtee etenemään lähtöpisteestään pallon muotoisena 360 asteen aaltona valonnopeudella lähettäjäaineelleen tyypillisellä taajuudella. Tähtien valo ei ole mitään sekamelskaa, vaan eri alkuaineiden spektrit ovat spektrometrissä selvästi havaittavissa, minkä Goswellkin vallan hyvin tietää.

Valo on sekä aaltofunktiota että hiukkasliikettä. Kulkiessaan se käyttää aaltomuotoa, mutta realisoituu valokvantiksi, kun vastaanottaja ottaa siitä energiaa. Valokvantin (kvanttien) voidaan ajatella sijaitsevaan samaan aikaan kaikissa mahdollisissa sijainneissa sen säteen sisäpuolella, minkä valoaalto on ehtinyt universumissa edetä ja olevan myös kaikista sijainneista hyödynnettävissä.

Kun vastaanottaja nappaa aallosta yhden valokvantiksi realisoituvan energiapaketin vaikkapa kädenselkää lämmittämään, tapahtuma ei romahduta muuta aaltofunktiota, vaan aallon muut osat jatkavat omassa suunnassaan eteenpäin niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jos fotonin tilalle vaihtaa elektronin, niin aaltofunktio näyttää romahtavan, kun elektronin sijainti mitataan. Toiset kylläkin väittävät, ettei aaltofunktio romahdakaan, vaan kaikki vaihtoehdot toteutuvat rinnakkaistodellisuuksissa.

Myös elektronilla on siis aalto ja se voi olla (ja onkin) aaltonsa sisällä yhtä aikaa kaikissa sijainneissa, tai itse asiassa se voi olla seuraavana hetkenä yhtä aikaa missä tahansa universumin sijainnissa, koska sitä ei sido valonnopeus. Tuo voi kuulostaa oudolta suhteellisuusteoriaa tunteville, mutta kvanttifysiikassa voidaan valonnopeus ylittää reippaastikin, jos samassa yhteydessä ei välitetä informaatiota. Elektronille ei voida määritellä varmaa paikkaa välittömässä lähitulevaisuudessa, vain pelkkä todennäköisyys sen sijainnista. Tämän vuoksi on mahdollista, että se olla kohta missä tahansa universumin sijainnissa, vaikka Frederikin takapuolessa tai auringon sisuksissa.

En laita tähän linkkejä, mutta näin se vain menee. Tuon valokvantin osalta kyse on osittain omasta tulkinnastani, mutta tuo elektoroniosuus on esitetty kuten kvanttifyysikot ovat sen selittäneet.

Neutroni
ambulo

Asyaknow valokvantin liikettä missä sitten liikehtiikään kuvataan yleensä aaltoilevana liikkeenä...
siinä on perää, koska homma toimii..

Onko tämä liike fyysisesti aaltoilua, poukkoillaan edes ja alas
vai kerrotaanko tällä aaltoilulla vain energia määrä, tiheempi ei tiheempi.
Sekoitat kaksi aivan erilaista sähkömagneetista vuorovaikutusta kuvaavaa matemaattista mallia. Ne aallot kuuluvat klassiseen sähkömagnetiikkaan ja fotonit kvanttielektrodynamiikkaan. Et voi käyttää niitä samaan aikaan. Fotonit kulkevat suoraan, eivät aaltoillen aallonpituuden ja taajuuden määräämällä tavalla.Fotonithan kulkevat suoraan, mutta "pomppaavat" aina eteenpäin oman energiansa määräämän pituuden eli taajuuden mukaan.

Tämän selkeytti asioita : ) jos vain paikkansa pitävät, kiitos.
Kun ei ole ollut oikein aikaa perehtyä kvanttifysiikkaan, kun ei tätä tietoa niin tarvitse arjessa.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12938
Arkkimeedees
Kannattaa ensinnäkin katsoa, mitä se valo tekee. Se lähtee etenemään lähtöpisteestään pallon muotoisena 360 asteen aaltona valonnopeudella lähettäjäaineelleen tyypillisellä taajuudella. Tähtien valo ei ole mitään sekamelskaa, vaan eri alkuaineiden spektrit ovat spektrometrissä selvästi havaittavissa, minkä Goswellkin vallan hyvin tietää.Tottakait eri fotonit on havaittavissa siitä sekamelskastakin, havaitsijan atomien elektronin energiavaje määrää mitä havaitaan, elektronin energiavajeen on vastattava fotonin tarjoamaa energiaa täydeliisesti. Eri atomeilla on erilaisia elekroneja, siis sillä lailla erilaisia, että niiden energiavaje on erilainen. Elektroneja on eri kuorilla, eri nopeuksilla, on erilaisia molekyyjejä, ym.

Lähettäjäaineen fotonin energia on erilainen, ei taajuus, se fotonin sisäinen energia on minusta tässä tärkeämpi kuin taajuus.Taajuuskin toki on, fotoneita vapautuu tietyllä tiheydellä, mutta niitä atomeja on ziljoonia, kaikki vapauttavat fotoneita milloin vapauttavat, ei minusta mitään selkeää tajuutta yksinkertaisesti voi muodostua tuonne avaruuden tyhjiöön, väliaineessa toki noin käy.

Ja tämä onkin minusta se pointti, havaitsijakin on väliainetta, ei havaitsijan ensimmäinen elekltroni joka fotonin vastaanottaa voi kertoa vielä mitään millekkään, tarvitaan se uusi fotonin siitä samasta elektronista, ja nyt ollaan jo väliaineessa.

Minun mielestä noin.

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995
Goswell
Arkkimeedees
Kannattaa ensinnäkin katsoa, mitä se valo tekee. Se lähtee etenemään lähtöpisteestään pallon muotoisena 360 asteen aaltona valonnopeudella lähettäjäaineelleen tyypillisellä taajuudella. Tähtien valo ei ole mitään sekamelskaa, vaan eri alkuaineiden spektrit ovat spektrometrissä selvästi havaittavissa, minkä Goswellkin vallan hyvin tietää.Tottakait eri fotonit on havaittavissa siitä sekamelskastakin, havaitsijan atomien elektronin energiavaje määrää mitä havaitaan, elektronin energiavajeen on vastattava fotonin tarjoamaa energiaa täydeliisesti. Eri atomeilla on erilaisia elekroneja, siis sillä lailla erilaisia, että niiden energiavaje on erilainen. Elektroneja on eri kuorilla, eri nopeuksilla, on erilaisia molekyyjejä, ym.

Lähettäjäaineen fotonin energia on erilainen, ei taajuus, se fotonin sisäinen energia on minusta tässä tärkeämpi kuin taajuus.Taajuuskin toki on, fotoneita vapautuu tietyllä tiheydellä, mutta niitä atomeja on ziljoonia, kaikki vapauttavat fotoneita milloin vapauttavat, ei minusta mitään selkeää tajuutta yksinkertaisesti voi muodostua tuonne avaruuden tyhjiöön, väliaineessa toki noin käy.

Ja tämä onkin minusta se pointti, havaitsijakin on väliainetta, ei havaitsijan ensimmäinen elekltroni joka fotonin vastaanottaa voi kertoa vielä mitään millekkään, tarvitaan se uusi fotonin siitä samasta elektronista, ja nyt ollaan jo väliaineessa.
Voi kun Herrajjjumala tai Jeesus tai Partakuukkeli tai Joulupukki saisivat sinut ymmärtämään sen, että fotonin energia ilmenee sen taajuudessa eli mitä enemmän energiaa, sitä lyhyempi on fotonin/valoaallon taajuus! Minä en voi uskoa, että se ei sinun päähäsi mene. Millä tavalla sinun mielestäsi se fotoni sitä energiaansa kuljettaa ja missä muodossa? Repussako?

Eli lyhyempi aallonpituus ja enemmän energiaa eivät kulje käsikädessä?

Meinaatko, että ns. radioaalloilla voisi tehdä enemmän tuhoa kuin röngten?

ambulo
Eli lyhyempi aallonpituus ja enemmän energiaa eivät kulje käsikädessä?

Meinaatko, että ns. radioaalloilla voisi tehdä enemmän tuhoa kuin röngten?
Se kulkee suoraan käsikädessä.
Vakio on nimetty Max Planckin mukaan, joka vuonna 1900 oletti, että sähkömagneettinen säteily syntyy tietyn suuruisina kvantteina, joiden energia on suoraan verrannollinen säteilyn taajuuteen. Tämän ilmaisee lauseke

E=hf,

jossa E on kvantin eli fotonin energia, h Planckin vakio ja f säteilyn taajuus.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Planckin_vakio

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat