Seuraa 
Viestejä45973

eli itselläniikkää ei ole pahemmin tietoa tästä piuhasta mutta eikö sinne laiteta joku patteri ja ulos tullee paljon voltteja

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Hetken verkko-opiskelun jälkeen haaviin tarttui seuraavanlaista:

Nykyiset tainnutusaseet toimivat esim. AA-paristoilla. 9V jännite nostetaan 50-900kV:iin riippuen kohteen resistanssista. Yleisimmin 200-300kV ihmiskroppaa sätkyttäessä.

Virta on 21-36mA, joka aiheuttaa lihasten kouristelua, muttei riitä aiheuttamaan sydänpysähdystä. Tuossa artikkelissa todetaan että 100mA olisi tappava virtamäärä, mutta muistelen toista sähköturvallisuuskurssilta...

Tässä on artikkeli sähköiskusta, jossa todetaan että normaali verkkojännitteestä saatu mätky on tappava jos virta on yli 60mA johtuen vaihtojännitteestä. Tasajännitteellä, jolla tainnutusase mitä ilmeisemmin toimii, tarvitaan 300-500mA virta sydänpysähdyksen aiheuttamiseen.

Jos sydämen läpi kulkee yli 200mA:n virta, ei sydänlihas pääse liikkumaan ollenkaan.

Niin, eräs alan valmistaja Arizonassa puhuu nk. K-aalloista.

Korkean jännitteen lisäksi siis virta kai pulssitetaan jollain tavoin

hermoimpulsseihin vaikuttamiseksi. Vai onko näin ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Sähkö kyllä saa lihakset kouristumaan tahdosta riippumatta. Itse tein 12-vuotiaana laitteen, jolla saatiin ehkä pari kilovolttia 4.5 V:n paristosta. Laitoin sitten kolikoita syvän lautasen pohjalle ja päälle suolavettä. Lupasin kavereille kaikki kolikot, jotka pystyvät ottamaan, kunhan toisen käden sormeen laitettaisiin toinen johdin. Hyvin toimi: kukaan ei saanut kolikoita. Suurin osa ei edes oikeasti yrittänyt, kun huomasivat saavansa sätkyn. Pari yritti oikein tosissaan, mutta käden kouristuessa ei hommasta tullut mitään, vaikka sähköiskun epämiellyttävän kutkutuksen kestikin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat