Seuraa 
Viestejä45973

Yhdysvalloissa on tullut ilmi tapaus, jossa autistista poikaa kidutettiin seitsemän (7) tuntia sähköiskuilla, koska hän ei suostunut riisumaan takkia luokassa. Poika sidottiin käsistään ja jaloistaan pöydälle kasvot alaspäin ja hänelle annettiin seitsemän tunnin ajan sähköiskuja, jotka ovat kivuliaampia kuin poliisien käyttämien etälamautusaseiden iskut.

http://digitaljournal.com/article/324352

Pojalle tuli tästä "aversiohoidosta", kuten kidutuskeskus sitä nimittää, pysyvä aivovamma ja luonnollisesti traumaperäinen stressihäiriö. Hän oli myös vähällä menettää henkensä käsittelyn aikana. Varsin tehokasta "hoitoa" siis. Hoidoksi on tapana nimittää sadistista ylivaltaa silloin, kun sen väkivaltaluonteen hyväksyminen on juridisesti epäkäytännöllistä tai liian häiritsevää psykologisesti.

Kidutus oli poikkeuksellista vain kestonsa takia. Samassa kidutuskeskuksessa jaellaan nimittäin yksittäisiä sähköiskuja mm. sellaisista rikkeistä kuin "työskentelyn keskeyttäminen yli kymmenen sekunnin ajaksi" ja "seisomaan nouseminen".

Tästä rakentuisi helposti aasinsilta lempiaiheeseeni, eli modernin yhteiskuntaelämän alati laajenevaan robottimaisuuteen, mutta taidan säästää sen toiseen kertaan. Mainittakoon vielä kuitenkin, että puhutaanhan meillä Suomessakin vakavasti esimerkiksi lasten jalkojen heiluttelusta tai koirien hännänheilutuksesta käytöshäiriöinä, joihin pitää saada... niin, sitä "hoitoa".

Kommentit (1)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Että silleen. Suomessa saa terve poika tuoda vaikka aseen kouluun ja opettaja ei saa sitä häneltä poistaa, kun ei välttämättä saa edes tutkia pojan reppua. Eikä moisesta tempauksesta saa ilmeisesti erottaa edes koulustakaan. Ei saa oikeastaan tehdä yhtään mitään, ja parempi olisi kun ei edes hiiskuisi koko asiastakaan varsinkin jos pojan isä sattuu olemaan kunnan kiho.

Samaan aikaan jossain Ameriikan ihmemaassa poika joka ei kykene ajattelemaan samalla tavalla kuin ihmiset keskimäärin haluaa olla takki päällä luokassa. Ja tämähän tietenkin on niin suunnaton loukkaus ja suurta henkistä väkivaltaa ympäristöä kohtaan että se oikeuttaa järeät toimenpiteet.

Sairas maailma -ketju olisi ollut omiaan tälle uutiselle... Mutta tietysti voisi tarkastella psykologisesta näkökulmasta että mikä kumma ihmisten suhteellisuudentajun saa vippaamaan näin pahasti suuntaan tai toiseen? Se idea että vain ne ovat ihmisiä joilla on kiho isänä, mutta ne joille on laadittu jonkinlainen diagnoosi ovat jotain ihmisjätettä jota saa kohdella huonommin kuin eläimiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat