Seuraa 
Viestejä45973

http://lifestyle.fi.msn.com/mies/kulttu ... A4#image=9

Tuli vain mieleen tästä... Geenit jotka eivät enään ole aktiivisia niin onko mahdollista saada ne taas jollain ilveellä toimintakuntoon.

Eli onko ihmiselle mahdollista saada häntä takaisin : )?

Kommentit (5)

Se että ihmisen vanhat epäaktiiviset geenit aktivoituu sanotaan atavismiksi, kuten vaikka hännän saaminen.

Todnäköisesti tieteen keinoin pystyttäisiin aktivoimaan ihmisenkin piilevät geenit.

Lisää tästä tieteen kuvalehden numerossa 6/12, löytynee kirjastoista.

Hyvä dokkari myöskin http://www.youtube.com/watch?v=Q6cQSR3mPm8 yleisestä geenien aktivoitumisesta jne..

Geenien aktivoituminen on mielenkiintoinen asia, muistelisin joskus avarassa luonnossa kalalajista joka meni pimeään luomaan asumaan ja sen näkögeeni aktivoitui pois ja näkö surkastui mutta kun kalalaji myöhemmin sukupolvien jälkeen muutti pois luolista niin geeni aktivoitui toisin ennenpitkää niin että näkö palasi.

Hmm... tuli joskus lukeneeksi joistakin kaloista joiden silmät olivat kirjaimellisesti kadonneet, kun ei niitä syvissä vesissä tarvinnut... silmien tilalla vain ihoa, mutta se tuo, että takaisin palanneet, kun kirkkaammille vesille palanneet niin se herättää jo mielenkiinnon kyllä.

Kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Uusi mittava geenitutkimus saattaa laukaista dna-vallankumouksen

Tähän asti on ajateltu, että ainoastaan 1,2 prosenttia geneettisistä koodeistamme sisältää täsmäohjeistusta siitä, kuinka ohjata proteiineja jotka luovat soluja - ja jotka puolestaan tekevät meistä sen, mitä me olemme. Lopun oletettiin olevan hyödytöntä kuormaa tai ainakaan sen funktio ei ollut ilmeinen.

Vuonna 2003 aloitettiin Encode-niminen, 120 miljoonan dollarin projekti, joka tutki sitä mitä tapahtuu - jos mitään - lopussa dna:ssa. Projektissa työskenteli yli 400 tutkijaa kolmessakymmenessä eri puolilla maailmaa sijaitsevassa laboratoriossa.

Tulokset julkaistiin kolmessakymmenessä eri tiedejulkaisussa tällä viikolla, ja ne ovat muuttaneet tähän asti vallinneita käsityksiä geeneistä.

"Roska-dna" saattaa olla "sääntelevä osanen", ikään kuin kytkin.

"Sääntelevät osaset (regulatory elements) ovat se tekijä, joka kääntää geenit päälle ja pois päältä", kertoo professori Mike Snyder Stanfordin yliopistosta. Snyder on projektin päätutkijoita.

"Ihmisten väliset eroavaisuudet johtuvat paljolti näistä sääntelevistä osasista. Meidän mielestämme niissä on enemmän vaihtelua kuin geeneissä itsessään."

"En usko, että kukaan odotti tällaista tulosta", sanoo tri Bradley Bernstein, joka toimi Encode-tutkijana Massachusettsin yleisestä sairaalasta käsin. Encode väittää, että 80 prosentilla kaikesta dna:sta näyttää olevan jokin biologinen funktio.

Anne Ferrguson-Smith Cambridgen yliopistosta toteaa: "Näillä dna:n osasilla on oma tärkeä tehtävänsä sikiön kasvussa ja kehityksessä raskauden aikana. Nämä ovat niitä tekijöitä, jotka saavat elimet ja kudokset kasvamaan kunnolla, oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, ja sisältämään oikeanlaisia soluja."

Ne säätelevät myös taipumuksia eri sairauksiin kuten syöpä, diabetes ja Crohnin tauti.

Geenitutkijat sanovat, että eivät vielä tiedä, mikä kytkin vastaa mihinkin ohjeeseen, ja geenikohdennetut lääkkeet saattavat yhä olla vuosikymmenien päässä.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=4915

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat