Seuraa 
Viestejä7777

Suomalaiset lehdetkin lainasivat ulkomaisia lähteitä kohu-uutiseen:
Erikoinen luonnonilmiö hämmästyttää – Jangtse värjäytyi punaiseksi | Uusi Suomi
Kiinan pisin joki värjäytyi punaiseksi - syy on tuntematon - Ilta-Sanomat

Tuollaiset uutiset herättävät kysymyksen: Miksei kukaan tutki, mitä siinä vedessä on?

Iltasanomien jutusta löytyi seuraavaa:

Tutkija Emily Stanley Wisconsinin yliopistosta kertoi LiveSciencelle, että todennäköisin syy on kuitenkin teollisuudessa.

- Kun vesi muuttuu punaiseksi, monet ajattelevat, että on punaisen vuoroveden aika, hän kommentoi.


Haku temporal spatial jangtse red tide - PubMed - NCBI paljastaa, ettei tuo ilmiö ole lainkaan tuntematon, vaan usein esiintyvä ja tutkittu.

Kun sitten katselee niitä (yksiä ja samoja) kuvia, joita ilmiöstä on levitelty tiedostusvälineisiin, rupeaa ihmettelemään sitä punaisuuden määrää.
The river that DID run red: Residents of Chinese city left baffled after Yangtze turns scarlet | Mail Online -sivulta näkyy selvästi, että juttuihin on varmuuden vuoksi lisätty hieman väriä.

Esim. kuva
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/09/ ... 64x567.jpg
on ihan selvästi (ja huonosti) photoshopattu dramaattisen vaikutelman aikaansaamiseksi. Sama taitaa koskea sivun kaikkia ylettömän värikylläisiä kuvia.

Jospa tälläkin kertaa on kyseessä planktonin tai punaisen mudan aiheuttama veden värjääntyminen?

Sattumoisin Jangtsen nimi yläjuoksulla Tiibetissä on Maqu (Red River).

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kommentit (12)

Teollisuuspäästöksi aika isohko. Joen virtaama on 32000 kuutiometriä sekunnissa joten väriainetta saisi olla valtaisat määrät vaikka väri olisi haaleampi kuin kuvissa. Mikähän teollisuus voisi edes päästää sen määrän?

salai
Seuraa 
Viestejä7777

Tuo koskaan aikaisemmin näkemätön ja tuntematon ilmiöhän on tapahtunut Chongqingin kaupungissa.

Samasta kaupungista löytyi useasta lähteestä ainakin 5 vuoden takainen ilmakuva:

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jogger
Seuraa 
Viestejä2936

Voiko tämä kuva oikeasti olla aito...?
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/09/07/article-2199800-14E2A797000005...

Näyttää siltä kuin olisi piirretty tuo väri tuohon...

Itse arvelen myös että jokin eliö sen värin tekee.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

spektri
Seuraa 
Viestejä45
jogger
Voiko tämä kuva oikeasti olla aito...?
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/09/07/article-2199800-14E2A797000005...

Näyttää siltä kuin olisi piirretty tuo väri tuohon...

Itse arvelen myös että jokin eliö sen värin tekee.

Muistaakseni joskus jossain dokkarissa mainittiin et tietyillä aluella tulva aikoina veteen ajautuu paljon joitakin tiettyjä ravinteita joka saa sit bakteerit räjähdysmäiseen lisääntymiseen joka sitten aiheuttaa tuota väriä......

Minulle tuo kuva kertoo vain sen, että tuon puhtaan jokihaaran varrella on tekoallas, johon joen kuljettama mineraaliaines on jäänyt. Punainen siltti toisessa haarassa on rautaoksidin värjäämää maannosta (terra rossa), jonka rankkasateiden ja väärien viljelymenetelmien aikaansaama eroosio on kuljettanut jokeen. Ja se siitä.

Academician
Punainen siltti toisessa haarassa on rautaoksidin värjäämää maannosta (terra rossa), jonka rankkasateiden ja väärien viljelymenetelmien aikaansaama eroosio on kuljettanut jokeen. Ja se siitä.Näyttö voi tietysti vääristää värejä, jos ei, niin kyseessä ei ole mikään rautaoksidikoktaili, mitä voi esiintyä luonnossa. Ei edes vaikka mukana olisi rautahydroksideja. (lätäkkönäkymä)
Fe2O3 on kidevettä sisältävänä oranssin keltaista, kuumennettaessa vähän yli 100 oC kidevesi poistuu, siitä tulee tumman punaista.
Fe2O3 käytetään puna- ja keltamultamaaleissa, syöpälääkkeeseen tuleva Fe3O4 magnetiitti on mustaa.
Tietysti näitä kaikkia 3 rautaoksidia käytetään myös meikkivoiteissa ja puutereissa ym, lisukkeeksi puhtaan valkoista titaanidioksidia, tulee aika ihon väristä.
Kohta joku kertoo varmaan, ettei iho ole värikäs, joten ihonväri ei ole väri?
Joskus iho on värikäs, punoittaviin kohtiin voi laittaa vihreää, mikä peittää punoituksen.
Vihertävän koktailin voi sekoittaa vaikka normipuuterista ja vihreästä luomiväristä, sen päälle sitten tarvittaessa "pakkelia"
Vähän oftopikkia, parin päivän päästä kiinalaiset kertoo mitä tapahtui.
Koska kukaan ei vielä tiedä, voisko tää olla siihen asti yleinen väriainekeskustelu?

Joku orgaanisten väriaineiden yhdistelmä? värjäsi heidän jokensa, mikrobeilta ei puutu mitään ainetta, mikä saa ne päivässä? hihhuloimaan.

Ei tässä nyt mitään meikkiasiantuntemusta kaivata. Kyseessä on kalkkikiven rapautumistuote ja rautaoksidien värjäys. Tämä on etenkin trooppisilla alueilla yksi maailman yleisimmistä savimineraalien esiintymistavoista. Värin huuhtoutuminen jokeen on aivan normaali asia - joskin haitallisen ihmistoiminnan tuloksena (ylilaidunnus, metsien hävitys, väärät viljelytavat = eroosio) hedelmällinen maaperä huuhtoutuu sadevesien mukana jokiin.

"Ongelma" onkin tuossa toisessa jokihaarassa - veden väri on siinä luonnoton johtuen tekoaltaasta, mihin sedimentit pysähtyvät. Kumpi joki on oikeasti sairaampi?

Näissä kuvissa saman ongelman näkee Madagascarilla ym.

Nearly a century of extensive logging of Madagascar’s rainforests and coastal mangroves has resulted in nearly complete clearing of the land and fantastic rates of erosion. After every heavy rain, the bright red soils are washed from the hillsides into the streams and rivers to the coast. Astronauts describe their view of Madagascar as “bleeding into the ocean.”
http://wwf.panda.org/what_we_do/where_w ... _program2/

Nykyinen tiedotusvälineiden säästölinja johtaa tällaiseen harrastelijamaiseen uutisointiin - jos Ilta-Sanomat olisi soittanut asiasta vaikka yliopiston tutkijoille, olisi asia selvinnyt hyvin nopeasti ... nyt mennään tekemään skandaaliajuttua aivan jokapäiväisestä asiasta. Sama koskee Itämeren pohjan avaruusalusta ja lukemattomia muita vastaavia älyttömiä uutisia.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
fenomenologi

Vähän oftopikkia, parin päivän päästä kiinalaiset kertoo mitä tapahtui.
Koska kukaan ei vielä tiedä, voisko tää olla siihen asti yleinen väriainekeskustelu?Ei voi olla, koska lehdistö ei uutisoi kuin myyviä otsikoita, eli lähinnä niitä, kun kaikki menee huonosti tai on vähintäänkin kyseenalaista asioiden hyvän tilan suhteen.

Ellei sitten joku osaa jotain monista kiinan kielistä, joiden www-toimitukset olisivat asiasta siinä määrin kiinnostuneet, että sensuurista huolimatta julkaisisivat tietonsa.

Meikit on testattu sioilla. => Jangtseen on heitetty koe-eläimet joille aiheutui syöpä testattavasta poskipunasta.
Liha myytiin Suomeen sitä ennen x-tsra possusuikaleina tai muuna ei-luomuna.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat