Seuraa 
Viestejä950

Omassa lähipiirissäni on melkein joka toinen tehnyt itsemurhan. Edellinen oli isoveli vähän ennen viittäkymmentä. Melkein jokaisen itsemurhan syynä on ollut hoitovirhe. Mutta siitä vaietaan.

Minä olen joutunut huijaamaan yhteiskuntaa, jotta olen saanut keploteltua itselleni sellaiset pillerit, joilla olo on onnellinen. Onnellinen! Saatana!

Miksi onnettoman ihmisen annetaan masentua lisää ja lisää, jolloin ihminen jossain vaiheessa romahtaa, ja tekee itsemurhan, niin kuin isoveljeni.

Jos saa rakastaa vain kissaansa, niin lisäonnellisuus pitää toteuttaa lääkkeillä. Antakaa minulle ne lääkkeet joita tarvitsen: xanor, diapam, mirtazapin, imovane, jne.

Potilas on aina oikeassa. Esimerkiksi minulla menee mirtazapinia 450 mg/päivä, koska silloin olo tuntuu hyvältä. Sopivin väliajoin otan xanoria 2-4 mg 3-5 kertaa päivässä, jne.

Lääkärit ei kirjoita tällaisia määriä lääkkeitä. Jos potilaalle ei normaaliannos riitä, hänet annetaan kuolla pois. Kyllä lääketiede on saatanan järkevää etiikkaa.

Nyt voisin tehdä marttyyrikuoleman toteuttamalla itsemurhan onnellisuuden negaationa. Minusta tulisi Tiede-foorumin legenda. Tiedän, mitä te ette tietä, mutta en kerro!

Katso logiikkaa! Mehiläinen! Alias kyllästynyt.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (50)

Läskiperse
Seuraa 
Viestejä950

Ja nimenomaan akuuttiongelmaan pitäisi tarjota kunnon efektiivisiä seerumeja. Ei niitä loputtomiin tarvitse, koska elämä palaa aina raiteilleen ajan kanssa. Tämä on yksi seikka, jota lääketiede ei ymmärrä. Itsemurhat painottuvat akuuttikohtiin.

Päivystyksessä ei saa kirjoittaa edes diapamia, saati jotain vahvehmpia pillereitä. Kun potilas menee päivystykseen, niin hälytyskellot pitäisi soida heti, kun potilas arvioi oloaan huonoksi. Kun masentuneesta olosta kertoo luukulla, hoitaja haukottelee, ja käskee hakea apua omasta TK:sta joskus seuraavalla viikolla. Silloin se voi olla myöhäistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsemurhan tekee yleensä ihmiset jotka on tottuneet kantamaan taakkaa muidenkin puolesta ja ovatpa vielä ylpeitä siitä. Kun taakka vähitellen kasvaa katkeaa urhean kamelin selkä. Ne pilleristin maineiset eivät ole taakankantajia ja yleinen agenda on torjua heidät vaikka samalla menee akuttimasentuneita tuskaisia ihmisiä kaulakiikkuun. Mömmöt tullessaan viralliselta taholta, vähentäisi salakaupan tuottamia ongelmia ja mömmöistit olisivat kirjoissa ja kansissa ja neuvonnan kohteena. Terveydenhuolto on huono paikka etsiä inhimillisyyttä. Ala on rankatu kaikkein väkivaltariskisimmäksi. Syitä on sepissä ja sysissä.

Läskiperse

Potilas on aina oikeassa. Esimerkiksi minulla menee mirtazapinia 450 mg/päivä, koska silloin olo tuntuu hyvältä. Sopivin väliajoin otan xanoria 2-4 mg 3-5 kertaa päivässä, jne.

Lääkärit ei kirjoita tällaisia määriä lääkkeitä. Jos potilaalle ei normaaliannos riitä, hänet annetaan kuolla pois. Kyllä lääketiede on saatanan järkevää etiikkaa.
"Lisäksi on hyvä tietää, että alle 18-vuotiailla potilailla tiettyjen haittavaikutusten, kuten itsemurhayritysten, itsemurha-ajatusten sekä vihamielisyyden riski (pääasiassa aggressiivisuus, vastustava käyttäytyminen ja viha) on suurentunut, kun he käyttävät tämän ryhmän lääkkeitä. Lääkäri voi silti määrätä Mirtazapin Orion -tabletteja alle 18-vuotiaalle potilaalle katsoessaan sen olevan parhaiten potilaan etujen mukaista.

Lääkäri voi neuvoa sinua suurentamaan annostasi muutaman päivän kuluttua sinulle paremmin sopivaan annokseen (15 – 45 mg vuorokaudessa)"
http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m ... azapin+Ori

Tarvitsetko tosiaan 10-kertaisia määriä lääkkeitä, parempi olisi miettiä mistä masennus johtuu ja poistaa ongelmien syy jos se on mahdollista.

Olet oikeassa, Läskiperse, : vakaasti itsemurhan toteuttamiseen päätynyttä henkilöä ei voi toiset pelastaa. Aikuinen kantaa päätöksensä seuraukset, ainakin moraalisesti, ihan itse.

Jos nyt tapat itsesi, emme me sille mitään voi. Mutta tuskin sinua täällä muistellaan. Etkä totisesti ansaitse marttyyrin asemaa! Marttyyrit kuolevat jonkin hyvän puolesta taistellessaan, sinä luovutat omaan valittamiseesi kyllästyneenä.

Oletkos koskaan kokeillut sähköhoitoa masennukseen? Eivät sitä mielellään anna nuorille ihmisille, mutta jos ei mikään muu tehoa, kannattaa kokeilla.

Joten ota yhteyttä sinua aiemmin hoitaneeseen tahoon ja vaatimalla vaadi sähköä. Noin hoitoresistenssissä depressiossa siitä on useimmiten hyötyä. Jaksat sitten paremmin ruveta järjestämään asioitasi kuntoon.

SamBody
Seuraa 
Viestejä8465
tietää
Itsemurhan tekee yleensä ihmiset jotka on tottuneet kantamaan taakkaa muidenkin puolesta ja ovatpa vielä ylpeitä siitä. Kun taakka vähitellen kasvaa katkeaa urhean kamelin selkä.Tuo on totta myös monien mielenterveysongelmaisten kohdalla: ei osata ottaa riittävän löysin rantein. Yleisemmin koko täkäläisessa suoritusyhteiskunnassa kehottaminen enemmän "laissez faire" -otteeseen on jonkinmoinen tabu, paha ja moitittava hälläväliä-asenne. Vaikka se olisikin tervettä ja suorastaan terveyden edellytys.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Läskiperse
Seuraa 
Viestejä950
Sophia
Jos nyt tapat itsesi, emme me sille mitään voi. Mutta tuskin sinua täällä muistellaan. Etkä totisesti ansaitse marttyyrin asemaa! Marttyyrit kuolevat jonkin hyvän puolesta taistellessaan, sinä luovutat omaan valittamiseesi kyllästyneenä.

jos minä saisin päättää, rakentaisin yhteiskunnan, jolla jokaisella on yhdenvertainen asema. eli rikas maksaa polttoainelitrasta 10 euroa, kun köyhän tarvitsisi maksaa vain 10 senttiä. sama logiikka koko teollisuudelle.

nyt ollilat ja lijeroosit rupeaisivat ostamaan polttoainetta köyhiltä, ja köyhä voi antaa helposti 50 prosentin alennuksen.

on vähän vaikea kuvata yhteiskuntaa, jollaista ei ole olemassa. kuitenkin tämä nykyinen meno, jossa luonto raiskataan surutta, ja luonnonvarat laitetaan lihoiksi, ja lihat jaetaan pienen eliitin kesken, niin ei siinä ole mitään järkeä, [size=200:3r2x30nt]PERKELE![/size:3r2x30nt]

No tossa asiassa oomme samaa mieltä, Läskis. Mutta eikö tommosen vuoksi oo vähän naurettavaa tappaa ittensä?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Kyllä mää Läskipersettä ymmärrän. Eksistentiaalista tuskaa olen itsekin joskus potenut, vaikka itsekkäänä ihmisenä ne murheet tuppaakin löytymään omasta huonoudesta eikä maailman. Paskamainen juttu, ei voi muuta sanoa ku yrittää toivoa, että et tappais ihtiäs.

Hämmentää.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Mitäs jos lähtisi moottoripyörän selässä maailman ympäri. Jos reissussa kuolee eikä selviä niin sitten on sama kuin olisi tehnyt itsemurhan. Parempi yrittää kuin olla yrittämättä. Jos taas reissusta selviää niin on kokemusta rikkaampi ja tajuaa asioiden kontrasteja ja sitä haluaa jatkaa eteenpäin pelkästä tahdonvoimasta. Sitä ei tiedä ei mitä huominen tuo tullessaan. Auringonlaskuun siis.

Ex. naisen työkaverin mies oli mennyt perjantai-iltana OYKS:in yhteispäivystyksen luukulle, ja kertonut masennuksestaan. Potilas oli toimitettu kotiin ilman lääkkeitä ja ensiakuuttiapua.

Potilas laittoi sitten samana iltana haulikon piipun suuhunsa ja pamautti päänsä seinille. Kuulemma päätä ei ollut lainkaan, vaan ainoastaan kieli roikkui kaulasta.

Tehokkaalla akuuttilääkityksellä tämäkin itsemurha olisi voitu estää. Mutta sosiaali- ja terveysministeriö on linjauksensa tehnyt, koska moderni lääketiede ei enää tue bentsodiatsepiineja.

Hyvä hyvä. Jatkakaa vain samalla linjalla ja kiristäkää lakeja, asetuksia, verotusta, etc. Voi saatana, että maailma voi olla hullu. Uittu, minäkin haluan marttyyrikuoleman osan.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

En ole pysynyt laskuissa mukana, mutta ainakin muutama tämän foorumin käyttäjistä on jo kuollut ja ainakin yksi oman käden kautta. Että ei siinä siis mitään legendaarista ole jos a) käyttää tätä foorumia ja b) lahtaa itsensä. Se on jo tehty, pitää keksiä jotain uutta.

Semminkin kun sellaisen tempauksen jälkeen taas joku kumminkin keksii pahalla päällä ollessaan marista että on meidän muiden, tänne jääneiden, kirjoittelijoiden vika että yksi kirjoittaja täällä on (taas) tappanut itsensä. Ja pitää alkaa harkitsemaan pitääkö foorumin yläreunaan asentaa pysyvä varoitus "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkitynä".

Mikä tahansa voi aiheuttaa mitä tahansa jos kiukuttelijan mieli keksii yhteyksiä sieltäkin missä niitä ei ole. Senhän tietävät esim. rokkirätkyttäjät jo vuosikymmenien takaa.

Tietenkin jotain tarttis tehdä jos ihmiset eivät saa apua todellisessa hädässään. Olen itsekin kerran ollut siinä tilanteessa että pari akkaa halusi evätä minulta avun perustellen että "sitten tulee merkintä papereihin". Pöyristyneenä ja epätoivoisena en sitten muuta voinut kuin itkeä ja huutaa että "on se kumma kun kukaan ei auta", joka sitten johti toivomaani apuun. Ilmeisesti joskus on sitten vaan syytä menettää se malttinsa, hermonsa ja todellakin saada kohtaus ventovieraiden ihmisten nähden.

Tietyissä tilanteissa ei voi enää miettiä sellaista kuin että tuleeko merkintöjä paperiin, tahriintuuko "maine" yms. roskaa.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3392

Vakavasti masentuneen hoito lienee varsin kimurantti asia. Masennuksen takana voi olla hyvinkin monimutkainen ja vuosien aikana kasaantunut iso vyyhti, joka kumuloituu lopulta epätoivoksi. Joskus taasen epätoivon ja masennuksen takana on jokin yksittäinen tapahtuma, esimerkiksi parisuhteen loppuminen tai läheisen menetys. Kuinka tällaisia asioita tulisi hoitaa lääkkeillä?

Akuuteissa tapauksissa bentsodiatzepiini ja sen johdannaiset ovat varsin tehokkaita lääkkeitä poistamaan ahdistusta. Niiden ongelmana on toleranssin kehittyminen, ja pidemmässä käytössä niistä vieroittuminen saattaa olla hyvinkin vaikeaa. Tilanne on tällöin ikään kuin "ojasta allikkoon".

Syöpäpotilaiden kipuhoidossa oli aikoinaan trendi, ettei vahvoja kipulääkkeitä haluttu antaa, koska niihin saattoi syntyä riippuvuus. Selitä tämä asia sitten potilaalle, joka todennäköisesti tulee kuolemaan sairauteensa: "Teille ei voi määrätä vahvoja kipulääkkeitä, koska kyseisiin lääkkeisiin syntyy helposti riippuvuus."

Masentuneen, ja itsemurhaan mahdollisesti päätyvän henkilön tilanne lienee hieman samanlainen.

---

Parantumatonta syöpää sairastaville potilaille on kokeiltu LSD:tä, joka on käsittääkseni osoittautunut varsin hyväksi hoidoksi kohtaamaan kuolema ja vähentämään ahdistusta kuolemisesta. Myös alkoholistien hoidossa on saatu lupaavia tuloksia LSD:stä.

Haasteena heitänkin tässä sen, että saattaisiko LSD:stä tai psykoaktiivisista sienistä olla helpotusta hyvin masentuneiden potilaiden hoidossa ja auttamisessa. Nykyinen lainsäädäntö ja terveydenhuolto ei ainakaan Suomessa tunnusta ko. aineiden lääketieteellistä käyttöä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/LSD
http://fi.wikipedia.org/wiki/Psilosybiinisienet
http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkijat+etsi ... 5557505167

Simplex
Seuraa 
Viestejä3392
Reiska
Eikö lsd:sä ole melkoset riskit, noin mielenterveydellisesti?Riskeistä mainitaan myös noissa postaamissani linkeissä. Riskit lienevät kuitenkin suuremmat katukaupasta hankittavalla, ja viihdekäytössä/itselääkinnässä käytettävässä LSD:ssä, kuin valvotuissa olosuhteissa ja terapeuttisella annostuksella annetussa hoidossa.

Jos vaihtoehtoina vaakakupissa ovat kuolema oman käden kautta, tai pieni riski saada hoidosta pahimmassa tapauksessa psykoosioireita, niin en sitten tiedä kumpi on parempi tai huonompi vaihtoehto.

Läskiperse
Seuraa 
Viestejä950

no, onko sillä merkitystä, että olen tuonut algebraan pienen siivun lisää, joka on vaatinut koko elämäni kestävän tutkimisen, yrityksen ja erehdyksen polun.

pitäisi kaiketi tehdä kaikista tutkimustuloksista pieni nidos, joka jäisi homehtumaan tänne jonnekin bitti-avaruuteen. osittain hyviä innovaatioita, vaikka itse sanonkin.

esimerkiksi 64-ulotteiselle reaaliluvulle ei oikein ole sovelluksia tässä ajassa. Mutta ehkä tuhannen tai kymmenen tuhannen vuoden päästä? tarvitseeko luonnon kuvaamiseen joskus 256-dimensioisen kompleksisfäärin?

Olisi sitten mukava naureskella kuoleman jälkeisessä elämässä ajalle, jossa huomattaisiin, että se Läskiperse oli sittenkin tuhansia vuosia aikaansa edellä.

mene ja tiedä. mutta minusta tuntuu, että teen nidoksen (väännän sen rautalangasta) ja sen jälkeen nostan kytkintä ja vaihdan sfääriä.

Vierailija
Läskiperse
jos minä saisin päättää, rakentaisin yhteiskunnan, jolla jokaisella on yhdenvertainen asema. eli rikas maksaa polttoainelitrasta 10 euroa, kun köyhän tarvitsisi maksaa vain 10 senttiä. sama logiikka koko teollisuudelle.

nyt ollilat ja lijeroosit rupeaisivat ostamaan polttoainetta köyhiltä, ja köyhä voi antaa helposti 50 prosentin alennuksen.

on vähän vaikea kuvata yhteiskuntaa, jollaista ei ole olemassa. kuitenkin tämä nykyinen meno, jossa luonto raiskataan surutta, ja luonnonvarat laitetaan lihoiksi, ja lihat jaetaan pienen eliitin kesken, niin ei siinä ole mitään järkeä, [size=200:1jpplmmu]PERKELE![/size:1jpplmmu]
Ei oo ei. Silti on olemassa vaikkapa prosenttijengejä ihan vain sen takia, ettei tarvitsisi kokea ahdistusta.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä67049
Läskiperse
no, onko sillä merkitystä, että olen tuonut algebraan pienen siivun lisää, joka on vaatinut koko elämäni kestävän tutkimisen, yrityksen ja erehdyksen polun.

pitäisi kaiketi tehdä kaikista tutkimustuloksista pieni nidos, joka jäisi homehtumaan tänne jonnekin bitti-avaruuteen. osittain hyviä innovaatioita, vaikka itse sanonkin.

esimerkiksi 64-ulotteiselle reaaliluvulle ei oikein ole sovelluksia tässä ajassa. Mutta ehkä tuhannen tai kymmenen tuhannen vuoden päästä? tarvitseeko luonnon kuvaamiseen joskus 256-dimensioisen kompleksisfäärin?

Olisi sitten mukava naureskella kuoleman jälkeisessä elämässä ajalle, jossa huomattaisiin, että se Läskiperse oli sittenkin tuhansia vuosia aikaansa edellä.

mene ja tiedä. mutta minusta tuntuu, että teen nidoksen (väännän sen rautalangasta) ja sen jälkeen nostan kytkintä ja vaihdan sfääriä.
Vai ei se turvonnut ego ole saanut omasta mielestään ansaitsemaansa huomioita? Josko ostaisit spottilamppuja, Elvispuvun ja pistäisit "Läskiperse idol" kilpailun pystyyn yhdellä osanottajalla ja voittaja olisi siten varma. Sitten vaan ego paistattelisi siinä spottilamppujen loisteessa ja elämä olis niin auvoista ja makeaa? Tuhansia vuosia ihmiskunta muistelisi Läskiperse Idolia ihailevin miettein. Välillä kävisit siten shoppailemassa kun tulisi kuuluisuuden valokiilassa kuuma.

No joo, ei olisi Jussipussista hoitoalalle....

Läskiperse
Seuraa 
Viestejä950
jussipussi
lässyn, lässyn lässyn...

tuu vitttu sanomaan tuollaista päin näköä, niin pelkkä katse saa sinulle paskat housuihin. argumentistasi paistaa, että sinua on käsitelty koko elämä silkkihansikkain. jussipussi on iskän ja äiskän ainut pellavapäinen poikalapsi, joka on saanut kaiken haluamansa.

Kun minä hyppäsin hyppyristä entisajan rotanloukuilla joen jäälle, tein pituusennätyksen! Alastulossa myös kaaduin, ja kaksi etuhammasta poikki. menin kotiin veren punaisena ja verta vuotavana, ja äijä rupesi hakkaamaan ja potkimaan lisää. en ymmärrä vieläkään, miksi?

ehkä siksi perehdyin budolajeihin (judo, karate, aikido). nyt on harrastanut muutaman vuoden vapaaottelua. haluan, että veri lentää vieläkin vuolaammin, kuin silloin pikkupoikana, kun äijä hakkasi minua nurkassa, josta ei päässyt pakoon.

mieti sitä, saatanan paskapää. pellavapäinen iskän ja äiskän kultapoika.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat