Seuraa 
Viestejä45973

Miksi termostaatin tuntoelin, eli kapillaarin pää on höyrystimessä kiinni? Siis tiedän, että se on höyrystimen umpeenjäätymisen vuoksi siinä, mutta eikö tämä ratkaisu tuo kaapin sisälämpötilan säätöön epävakautta, koska pää ei mittaa kaapissa olevaa lämpötilaa vaan myös osittain höyrystimen lämpötilaa.

Kommentit (6)

Joo, varmaankin noinkin. Mut tuon mekaanisen kapillaaritermostaatin anturin sijoituksesta vielä.
Anturin sijoittaminen höyrystimen läheisyyteen pienentää ilmeisesti diffiä, siis termostaatin eroaluetta, joka mekaanisessa on aika iso, halvoissa varsinkin. ??

"Cold (7) out : -26.0ºC Cold (7) in : + 5.0ºC Warm (1) out : -15.0ºC"
Ihmettelen vielä, mitä noi termostaatin merkinnät tarkoittaa? Kyseessä on normi jääkaapin termari.

Vaikka tuolla noita termareita arvoineen lisää:

http://www.kauppasatama.fi/tuotteet.asp ... ry=1411180

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
boddah
Seuraa 
Viestejä77

Kapillaari mittaa höyrystimen jälkeen kylmäaineen painetta (lämpötilaa). Kylmäaineen tulee olla varmasti höyrystynyttä (tulistunutta) ettei kompressorille kulkeudu pisaroita.

Mikäli höyry on liian kylmää kuristetaan kylmäainevirtaa, jotta kaikki kylmäaine varmasti höyrystyy ja päinvastoin.

Penttinen

"Cold (7) out : -26.0ºC Cold (7) in : + 5.0ºC Warm (1) out : -15.0ºC"
Ihmettelen vielä, mitä noi termostaatin merkinnät tarkoittaa? Kyseessä on normi jääkaapin termari.Tämäpä hyvä kysymys..

Olisko noin?? Mikäs sit säätää jääkaapin sisälämpötilan? Paisuntaventtiili suuremmissa laitoksissa kylläkin ohjaa höyrystimen täyttöastetta, ja käsittääkseni hermeettisen kompuran koppa on samalla säiliö kylmäaineelle jääkaappikoossa.

Nyt kun hieman pähkäilee, niin ton sijoituksen täytyy pienentää termostaatin kytkentäalueen eroa, kun se noissa halvoissa mekaanisissa on jopa 10 astetta. Kaapin sisälämpö ei kuitenkaan käytännössä koskaan heitä 10 astetta, johan siinä mätänis/jäätyisi eväät. Eli se höyrystin kylmentää termarin anturia, jolloin tullaan katkaisurajalle nopeammin. ??

boddah
Seuraa 
Viestejä77

Mielestäni asia menee näin.. (mukavaa keskustelua ja voin olla väärässäkin)

Jääkaapin sisällä on termostaatti (se käännettävä nuppi), joka ohjaa kompressorin käyntiä ja siten jääkaapin lämpötilaa.

Kapillaari pitää huolen kylmäkoneiston omasta toiminnasta, siten että kylmäainevirta on aina sopiva ulkoiset olosuhteet (ympäristön lämpötila) huomioiden.

Diam
Seuraa 
Viestejä2754

Kapillaaritoiminen anturi lienee, niin karkeatoiminen, että se on kiinnitettävä tuollaiseen selkeästi mitattavaan paikkaan (huono lämmönjohtavuus). Siellä on vahaa, joka säätää alipaineen kalvon avulla.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat