Seuraa 
Viestejä27432

Olen huolissani maamme lihantuotannon tulevaisuudesta ja vähittäiskaupan keskittymisestä. On kurjaa, että tuottajan osuus lihakilon hinnasta pienenee ja pienenee samaa tahtia kuin vähittäiskaupan osuus kasvaa.

Eritoten sikatiloja tämä tuntuu koskettavan ja jotkut tilalliset ovat joutuneet tilanteen vuoksi panemaan pillejä pussiin. Tämä vaarantaa kotimaisen sianlihan saannin tulevaisuudessa. Syytetäänkö vähittäiskauppaa suotta ja kyseessä on vain terveet markkinat kun kannattamattomat yritykset putoavat pois? Sianliha on kallitstumassa myös ulkomailla, mutta se on edelleen edullisempaa kuin kotimainen. Käykö tässä niin, että tanskalainen sika vyöryy markkinoille syrjäyttäen kotimaisen tuotannon kokonaan?

Mitä kuluttaja voi tehdä tilanteen muuttamiseksi ja kotimaisen sianlihan saatavuuden varmistamiseksi? Onko olemassa Reilun kaupan sikaa, jota ostamalla takaa tuottajalle tietyn hinnan? Pitäisikö kaupassa ostaa aina halvinta tarjoussikaa jotta vähittäiskauppa ei pääsisi niin paljoa osille? Onko Oulun seudulla lihan suoramyyntiä tai voiko sianlihaa ostaa jostain ilman vähittäiskaupan väliporrasta?

Taloussanomat 060612
Maaseudun tulevaisuus 060612
Snellman lihanjalostamo 080812

Hämmentää.

Kommentit (4)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Sianlihaa ei tietenkään saa ostaa siten, että jättää 80% suojelurahaosuuden maksamatta vähittäiskauppaketjulle.
Käsittääkseni kuitenkin voit ostaa sikalasta lemmikiksi sian naurettavaan kilohintaan ja toimia sen kanssa sitten kuten parhaaksi näet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Monet ulkomaat sallivat eläinten kohtelun suoraan jatkeena keskitysleireille ja se mitä siellä tapahtuu on kuin suoraan kuvaus Danten helvetistä.

Koska geenimaissi on halvinta rehua niin sitä syötetään eläimille. Lehmien ruuansulatusjärjestelmä ei kuitenkaan sulata maissia ja on omat riskinsä e-colille. Ratkaisu tietenkin on että lehmän pötsiin porataan reikä josta ecolia voidaan tarkkailla ja poistaa vaikka käsin siellä olevaa ruokaa. No eivätkö sitten eläimet mahdollisesti loukkaa itseään? No ratkaisu tähän on tietenkin se että estetään lehmiä liikkumasta ja sullotaan pieniin häkkeihin. Eivätkö sitten rotat syö näitä? Joo mutta eihän siihen välttämättä kuole.

http://www.youtube.com/watch?v=QqQVll-MP3I

Tällaisesta pelinavauksesta saamme kiittää osittain mcdonaldsia.

Ostakaa kotimaista lihaa jossa sentään jonkinlainen lainsäädäntö suojelee eläintäkin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat