Seuraa 
Viestejä45973

On tullut taas se aika elämässä, kun jo useamman vuoden palvellut kännykkä (2-3 vuotta taitaa olla nykykännykälle täysin normaali elinaika) osoittaa parantumattoman vanhuuden merkkejä. Akun kesto on lyhentynyt, näytön suojakuori on naarmuinen, käyttöliittymä sekoilee, sisäänrakennettu selain ei enää tue mitään modernia nettisivutekniikkaa -- uusi kännykkä on siis paikallaan.

Tämänhetkinen tietämystilanteeni jakaa nykyiset kännykkävaihtoehdot seuraaviin kasteihin:

1) iPhone - ilmaa hinnassa, gestapo-hanskaa käyttörajoituksissa

2) Android - Google tietää jo missä asut, mitä teet netissä ja mitä lähetät sähköpostissa. Miksi sen pitäisi tietää myös kännykkään liittyvät asiasi?

3) Windows 8 -puhelin - Microsoftin kill-switchit (mahdollisuus poistaa ohjelmia käyttäjän kännykästä, jos ne ovat Microsoftin ideologiaa vastaan) sekä yleensäkin uusi ja tuntematon teknologia ja se klassinen "kamoon, se on WINDOWS"

4) Mummokännykät

Johtopäätös:

tällä hetkellä ei vain ole fiksua hankkia kännykkää. Jokainen valmistaja panostaa nettiyhteyksien nopeutuessa ja kiinteytyessä enemmän etähallintaan, jossa loppujen lopuksi käyttäjä ei edes todellisuudessa omista puhelinta, ainoastaan oikeuden käyttää sitä valmistajan määrittelemällä tavalla.

Foliohattuosastolla jatkuvasti päällä oleva netti ja GPS antaa vähän liian hyvät edellytykset kännykälle "soitella kotiin" ja ilmoitella, mitä sillä on tehty. Tovi sitten monista puhelimista löytyi CarrierIQ:n "diagnosointi- ja analysointiohjelma", joka suomeksi sanottuna keräsi tietoa puhelimen käytöstä ja lähetti sitä eteenpäin. Ideasta tuskin ollaan luovuttu, vaikka tuolla kertaa narahdettiinkin.

Mihin siis vetää raja?

Yksi murhe toisesta päästä on kännyköiden laatu. Jatkuva hintataistelu on taannut sen, että kalliskaan puhelin ei välttämättä toimi. Tällä hetkellä lähipiirissä on alle vuoden vanha Samsung, joka on ollut jo kaksi kertaa huollossa erinäisten vikojen takia. Toisella tutulla on iPhone, jossa on lähinnä tuurista kiinni, kuuluuko itse toiseen päähän vai kuuluuko toisessa päässä puhuva. Joskus harvoin kummatkin kuulevat toisensa.

Jos ja kun uusi kännykkä menee huoltoon, ovat huoltojonot naurettavan pitkiä. Sitä ennen pitää tietysti jonottaa asiakaspalveluun, että luurin edes saa sinne huoltoon. Kytkykauppapuhelimet ovat tästä kirottuja, operaattorien palvelupisteet ovat aina täynnä jonottavia ihmisiä, eivätkä asiakaspalvelijat jaksa keskittyä yhteenkään kunnolla.

Eikö ole enää yhtään puhelinta, jota käyttäessä ei tarvitsisi luopua yksityisyydestään, ihmisarvostaan ja hermoistaan?

Sivut

Kommentit (66)

Flick
Seuraa 
Viestejä258

Kyllähän hyväkin puhelimia on vielä olemassa, miksi puhelimen pitäisi olla näitä ylihypetettyjä malleja jos niitä ei oikein tarvitse? Minullakin kriteereinä puhelimelle on pitkä akunkesto, ennustava tekstinsyöttö, päivyri ja herätyskello.

Isällä on edelleen Nokia 1100, edelleen alkuperäisakulla, yksinkertainen mutta toimii. Mainittakoon että siinä on erikoisuutena pieni taskulamppu, ooohh! Ainoa vika että näppäimistö on jo kulunut, mistähän saisi uusia?

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1737

Jos käyttää paljon nettiä niin iphone, jos ei niin sitten kannattanee keskittyä sellaisiin ominaisuuksiin kuin akun elinikä (näytön koko), hinta, mekaaninen kestävyys, kamera jne.

Omassa Samsungissa on sellainen vitun ärsyttävä ominaisuus että se sammuu vähän väliä kun se on taskussa, johtuen typerästä virtakytkimen sijoittelusta.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mummokännykkä ehdottomasti.
Mummokännyiksi lasketaan nykyään jo 5 Mpix kamera ja jonkin sortin netti.
Ihan uusinta ei missään nimessä kannata ostaa. Arvo tippuu silmissä + viat jotka luettelit.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

käytettynä saa vanhoja toimivia malleja edukkaasti. hinnat lähtee 1e ylöspäin.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Android-puolella kannattanee tutustua lähdekoodeihin jos epäilee että kaikki tieto menee automaattisesti Googlelle. Toki jos kalenteri/yhteystieto/jne synkronointeja yms. elämää helpottavia ominaisuuksia käyttää, niin silloin yleensä tiedot siirtyvät tavalla tai toisella Googlen kautta. Ja jos joku ominaisuus ketuttaa, voi vaikka koodata itse paremman kun Android-laitteista puhutaan.

Joskin täytyy myöntää, että Androidinkin sitten saa omilla ja kolmannen osapuolen virityksillä harvinaisen hyvin solmuun.

Mummokännyn puoleen kuin myös. Ihan peruspokkari hakkaa sata-nolla kännykameran, ja kulkee taskussa. Mobiiliinkin netti-/viihdekäyttöön kännykkä ihan vitsi. 6v. vanhalla Nokian kustomilla 11101:llä mennään, toimaa, sillä voi soittaa.

Flick
Minullakin kriteereinä puhelimelle on pitkä akunkesto, ennustava tekstinsyöttö, päivyri ja herätyskello.

Oman kokemukseni mukaan tuo ominaisuus on itse saatanan tekosia.

jees
Ennustava tekstinsyöttö on babylonista.

I feel for you.

Mr. Bauglir
Jos käyttää paljon nettiä niin iphone, jos ei niin sitten kannattanee keskittyä sellaisiin ominaisuuksiin kuin akun elinikä (näytön koko), hinta, mekaaninen kestävyys, kamera jne.

Omassa Samsungissa on sellainen ***** ärsyttävä ominaisuus että se sammuu vähän väliä kun se on taskussa, johtuen typerästä virtakytkimen sijoittelusta.
Anteeksi vaan, mutta en käsitä pätkääkään miksi netin käyttäjän tulisi hankkia juuri iPhone. Itselläni on Samsung Galaxy s3 ja jokainen iPhonen käyttäjä on kiroillut testattuani puhelintani kun meni tuon ylihintaisen sonnan ostamaan johon ei edes Flashia saa toimimaan. Android on ehdottomasti paras käyttöliittymä ATM ja Samsung Galaxy S3 on useissa vertailuissa on päihittänyt nopeudessaa ja käytettävyydessään kaikki kilpailijansa. Ainoa miinus muovisesta olemuksesta ja hieman isosta koosta joka kompensoituu sillä että toisinaan iso näyttö on hemmetin kätevä kuten nettiä selaillessa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat