Seuraa 
Viestejä45973

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5xbgNTxApo

Astiaa kannattaa taputella laidoilta ennen avaamista. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... pos=ok-nln

Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan oluesta löytyvät homeproteiinit voivat aiheuttaa oluen hallitsematonta ylikuohuntaa pulloa avattaessa, vaikka tölkkiä ei olisi heilutettu.

– Tämä homeproteiinien, hydrofobiinien yhteys kuohuntaan on ihan uutta. Aiemmin ei ole pystytty tätä osoittamaan, väitöstutkimuksen tehnyt VTT:n tutkija Tuija Sarlin kertoo IS:lle.

Kommentit (8)

Tuo limppari ei näytä olevan kovin hiilihapotettua, koska ei muodosta juuri minkäänlaista vaahtoa lasiin kaadettaessa. Itse toimin niin, että avaan tölkkiä vain aavistuksen verran ja päästän kaasut pihalle. Sen jälkeen sen voi avata normaalisti. Varsinainen ongelma on lasiin kaatamisen yhteydessä muodostuva vaahtokukkanen. Siltä voi välttyä, kun muistaa liruttaa juoman lasin laitaa pitkin, eikä suoraan pohjalle.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6985
naturesson
Siltä voi välttyä, kun muistaa liruttaa juoman lasin laitaa pitkin, eikä suoraan pohjalle.

Se juoma kannattaa nimenomaan kaataa suoraan pohjalle, jolloin hiilidioksidia poistuu juomasta. Liiallinen hiilidioksidi aiheuttaa närästystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikeaoppisesti olut valutetaan hitaasti juuri lasin reunaa pitkin. Jos hiilidioksidi närästää kannattaa juoda vaikka maitoa oluen sijasta.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6985
korant
Oikeaoppisesti olut valutetaan hitaasti juuri lasin reunaa pitkin. Jos hiilidioksidi närästää kannattaa juoda vaikka maitoa oluen sijasta.

Mulla on kyllä tapana juoda olutta ihan muusta syystä, kuin hiilidioksidin takia.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6985
jussipussi
korant
Oikeaoppisesti olut valutetaan hitaasti juuri lasin reunaa pitkin. Jos hiilidioksidi närästää kannattaa juoda vaikka maitoa oluen sijasta.



Kyllä

Ei se pohjaan lorotettu olut ole sama kuin väljähtynyt. Kyllä siinä vielä hiilidioksidia on.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Ertsu
naturesson
Siltä voi välttyä, kun muistaa liruttaa juoman lasin laitaa pitkin, eikä suoraan pohjalle.

Se juoma kannattaa nimenomaan kaataa suoraan pohjalle, jolloin hiilidioksidia poistuu juomasta. Liiallinen hiilidioksidi aiheuttaa närästystä.



Lienee sama juttu kuin emäntä tuppaa jättämään limpparipullon korkin lähes avoimeksi jääkaappiin josta aiheutuu yleensä seuraavat seikat:

a: juoma on väljähtynyttä
b: kun pullon ottaa jääkaapista, voi se tipahtaa lattialle pelkän korkin jäädessä käteen

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6985

Viittaan (kintaalla) edelliseen vastaukseeni. Juoma ei väljähdy kokonaan, vaikka sen lorottaa suoraan pullosta lasiin. Kyllä siinä sitä hiilidioksidia silti vielä on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat