Seuraa 
Viestejä138

Vampyyrit luettaneen kristillisten uskomusten jatkumoksi, eräänlaiseksi alajakeeksi, sillä voidakseen torjua vampyyrejä tulee torjujan turvautua mm. sellaisiin apuvälineisiin kuin siunattu vesi ja krusifixi. Jollei usko raamattuun voipi usko vampyyreihinkin olla koetuksella. Siten vampyyritarinat vahvistavat kristinuskoa.

Mutta, entäpä jos vampyyri ei olekkaan ollut kristitty tultuaan purruksi. Tehoaako puolikuu/budha/shiva etc. näihin? Entä mitä ateisti-vampyyrit karttavat? Amisviiksiä ja karvanoppia?

Länsimainen kauhuperinne turvautuu myös toiseen hyvinkin kristittyyn tapahtumaan. Maailman ensimmäinen elävä-kuollut oli... Jeesus! Voimme hyvin kuvitella kuinka zombi-Jeesus kävi puraisemassa opetuslapsiaan, tauti levisi kulovalkeana ja hoplaa! Kristinusko oli syntynyt.

Tähän sopii erinomaisesti se että nämä zombit haluavat nakertaa aivojasi, kuinka muutoin kukaan voisi luopua kriittisestä maailmankatsomuksestaan. Vai mitä mieltä olette?

Pals use Jesus' lap!?

Kommentit (8)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ei sentään ollut Jesse eka zombi. K-uskon legendan mukaan eka zombi oli Lasarus, jonka Jeesus kutsui esiin hautaluolasta. Tarinan mukaan Lasarus jo haisikin, joten hän sopii paremmin ekaksi zombiksi.

Nyt en jaksa muistaa että loikkasiko VT:ssäkin jo joku haudastaan. Mutta onhan noita kuolleista herätettyjä koko maailma väärällään. Kalevalassakin Lemminkäinen.

Kiinnostaa että miksiköhän elävillä kuolleilla on aina niin pirunmoinen nälkä, olivat sitten zombeja tai vampyyreja. Luulisi että kun elintoiminnot ovat päättyneet, ei sitä sapuskaakaan pahemmin kaipaa. Ties vaikka muuttuu pieruksi pötsissä kun ei edes sula, sillä eiväthän kuolleet elimet mitään sulata. Tästä taisi olla jotain juttua Torchwood-sarjassa...

Mutta hemmetin hyvä pointti, että mikäs sen takaa että vampyyrin saa hätisteltyä pois kimpustaan ristin avulla. Muistelisin tosin että risti tai risteys on maaginen juttu myös muualla kuin k-uskossa. Sotkee jotenkin spasmat olioilta vai miten lie. Mutta saatan muistaa väärinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138
Rousseau
Ei sentään ollut Jesse eka zombi. K-uskon legendan mukaan eka zombi oli Lasarus, jonka Jeesus kutsui esiin hautaluolasta. Tarinan mukaan Lasarus jo haisikin, joten hän sopii paremmin ekaksi zombiksi.

Ymmärsinkö oikein että Jeesus loi ensimmäisen zombien, Lasaruksen? Ilmeisesti Lasarus kävi sitten näykkäämässä Jeesusta tämän ollessa ristiriipunnassa. Jeesus sitten kuoli ja heräsi henkiin kolmantena päivänä parhaaseen zombilegendan tyyliin. Omat koirat purivat!

Tässähän on yhtymäkohta kolmanteenkin kauhulegendaan, Frankensteinin hirviöön.

Eikös tuomiopäivänä tuomita elävät ja kuolleet, vai oliko se elävät kuolleet?

Pals use Jesus' lap!?

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138

Rousseaun vihjeen perusteella piti oikein perehtyä tuohon kauhukirjallisuuden runsaudensarveen ja niinhän se on, kristinusko muistuttaa suuresti nykyisiä zombi-tarinoita.

Katsotaan ensin Lasaruksen paluu Biblia 1776:n kertomana.

Johannes 11
39 Jesus sanoi: ottakaat kivi pois. Sanoi hänelle Martta, sen sisar, joka kuollut oli: Herra, jo hän haisee, sillä hän on neljä päivää kuolleena ollut.
43 Ja kuin hän nämät sanonut oli, huusi hän suurella äänellä: Latsarus, tule ulos.
44 Ja se kuollut tuli ulos sidottuna käsistä ja jaloista kääriliinalla, ja hänen kasvonsa olivat sidotut ympäri hikiliinalla. Jesus sanoi heille: päästäkäät häntä ja antakaat hänen mennä.

Ensimmäisen zombien lisäksi huomatkaa yhtymäkohdat myös muumio-tarustoon.
Ilmeisesti Lasaruksen ja Jeesuksen kohtaaminen tapahtui juurikin sopivasti hieman ennen jälkimmäisen kuolemaa.

Johannes 12
1 Kuusi päivää enne pääsiäistä tuli Jesus Betaniaan, jossa Latsarus oli, joka kuollut oli, jonka hän kuolleista herätti.
2 Niin he valmistivat hänelle siellä ehtoollisen, ja Martta palveli; mutta Latsarus oli yksi niistä, jotka hänen kanssansa atrioitsivat.

Tästä voisi äkkiseltään vetää johtopäätöksen että Jeesus sai tartunnan aterian aikana, sillä Johanneksen seuraava luku tietää kertoa että:

Johannes 13
1 1 Mutta ennen pääsiäisjuhlaa, kuin Jesus tiesi hetkensä tulleeksi, että hänen piti tästä maailmasta Isän tykö menemän, niinkuin hän oli rakastanut omiansa, jotka olivat maailmassa, niin hän loppuun asti rakasti heitä.

Kuten niin monissa zombi-tarinoissa on nähty, pureman saaneet tietävät kuolevansa ja nousevansa rakkaimpiensa vainoojiksi. Draamallinen ristiriita tulee siitä kun elävien tehtäväksi jää rakkaan aivojen lävistäminen tavalla tai toisella. Puutteellisen tiedon tai jonkin muun syyn takia näin ei tehty Jeesukselle.

Jeesus totisesti tiesi mitä tuleman piti, sillä hän oli se joka oli luonut zombien Aatamin, Lasaruksen. Jo muutama luku aikaisemmin on Johanneksen kirjassa tästä todiste:

Johannes 6
53 Jesus sanoi heille: totisesti, totisesti sanon minä teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, niin ei ole elämä teissä.

Toisin sanoen koko homma vaikuttaa etukäteen suunnitellulta. Käsikirjoitetulta kauhuviihteeltä Jumalalle. Ei kai niin voi olla?

Pals use Jesus' lap!?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Rousseau
Nyt en jaksa muistaa että loikkasiko VT:ssäkin jo joku haudastaan. Mutta onhan noita kuolleista herätettyjä koko maailma väärällään. Kalevalassakin Lemminkäinen.

Ainakin Elia temmattiin tulisilla vaunuilla taivaaseen. Mutta se ei vissiin ollu kuollu ennen sitä...

Hämmentää.

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138
Rousseau
Nyt kun Abe Lincoln on paljastunut vampyyrintappajaksi, niin eiköhän Hollywoodin kannata panna parastaan ja laittaa nämä zombi-Jeesuksen seikkailut valkokankaalle myös.

https://www.google.fi/search?hl=fi&q=je ... 4ATbmYCwCg
Olen siinä vakaassa käsityksessä että monet Yhdysvaltain presidenteistä, jollei kaikki, ovat zombeja, kuten juuri Abraham Lincoln. Siksi heitä koetetaan tappaa ampumalla päähän. Olkoon onnistuneina esimerkkeinä vaikka juuri Lincoln ja John F. Kennedy. Esimerkki epäonnisesta tapauksesta on Reagan...

Itseasiassa zombius selittää hyvin jenkki-pressojen toimia, eikö?

Tämähän ei sulje pois sitä että zombien ja vampyyrien välillä voi hyvinkin olla jonkinlainen valtakamppailu meneillään, mistä kait mainittu elokuvakin. Ovatko vampyyrit vanhan vihtahousun puolella ja edellä todetun perusteella elävät kuolleet Jeesuksen joukkoja? Oli miten oli, taviksilla ei ole helppoa siinä välissä. Toinen porukka haluaa imeä veresi ja toinen syödä aivosi.

Kiitos linkistä. Faktatieto Jeesus -zombiesta ei siis ole lainkaan uusi, vaikkei se liene Suomeen asti kantautunutkaan.

Kuinka lie, onko omissa poliitikoissamme zombeja tahi vampyyrejä? Mikä on kristillisten rooli? Ja missä on Arhinmäki, onko kukaan nähnyt häntä päiväsaikaan?

Pals use Jesus' lap!?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat