Seuraa 
Viestejä45973

On olemassa kaikenlaisia puun halaajia, enkä minä itsekkään tietenkään (hyväksy) suosittele silmitöntä teurastusta luonnossa, mutta lajejahan kuolee sukupuutton usein... miksi tehdä siitä ongelmaa, moraalisista syistä?

Ja jos niin haluaa suojella ympäristöä ja luontoa, niin huutamisen ja mielenosoituksien sijaan voisitte miettiä miten vähentää näiden maiden väestönkasvua joiden on kirjaimellisesti pakko tuhota luontoa eläkseen.

Menkää heidän asemaan, jos et tuhoa metsää, et saa vlijely tilaa ja perheelläsi voi tulla kurjat ajat, sitten tulee paikalle rikkaasta teollisuusmaasta huutamaan, että älä..

Kommentit (3)

Lajien suojelun ajatuksena on se, että kaikki lajit ovat potentiaalisesti arvokkaita sekä terveelle luonnonjärjestykselle itselleen ja mahdollisesti myös ihmiselle. Geneettinen informaatio on korvaamaton eliöissä. Ihmiselle ei voi antaa moraalista oikeutusta tuhota lajeja sen enempää, mitä muutkaan lajit tekevät. Ihmisellä on juuri nyt täysin poikkeuksellinen tuhovoima - myrkyt, kemikaalit, pommit, luonnonvarojen riisto, maankäyttö, habitaattien tuho, ilmastonmuutos, jne. Ihminen voi tuhota vuosisadassa ja jopa hetkessä laajasti täysin uniikkeja habitaatteja lajeineen. Ja on täysin selvä, että seuraava sukupolvi ei tule koskaan tällaista hyväksymään. Kyse ei siis ole mistään evoluutioprosessista sen terveessä merkityksessä. Historiassa tulivuorenpurkaus saattoi tuhota luonnon sadan km säteellä, mutta ei vaikuttanut maapallon elämään. Jopa ns. dinosaurusten tuhonnut meteoriitti vaikutti ilmeisen hitaasti eliöyhteisön kehitykseen (kiistelty teema).

Väestönkasvu ei ole oikeastaan suurin ongelma missään - vaan luonnonvarojen liikakäyttö ja kaupallinen talous. Sademetsäthän eivät hupene paikallisten suihin vaan nimenomaan vientituotteisiin ja autojen osamaksuihin. Varsin pieni asukasmäärä pystyy tuhoamaan ympäristön riistämällä ylenpalttisesti luonnonvaroja. Jopa Sahelin kuivuus- ja nälkäalueilla väestö viljelee maapähkinää ja kasvattaa lihakarjaa vientiin.

Siitä kai se meidän moraalinen velka kehitysmaille muodistuu, että olemme opettaneet heidät käyttämään myymiämme teollisia tuotteita sekä toimittamaan meille raaka-aineita, yms. Ja opetamme lisää senkun ehdimme.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Yksittäiset sukupuutot ovat eri asia kuin se maailmanhistorian nopeiten etenevä massasukupuutto, jonka ihminen on käynnistänyt, ja joka ei näytä pysähtyvän.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niitä lajeja, joita on olemassa vain yksittäisiä kappaleita on turha suojella, koska niillä ei ole merkitystä ekosysteemissä. Kuten saimaannorppa ja jättiläispanda. Näin siis puhtaan rationaalisesti ajateltuna.
Mutta on niillä "tunnearvoa". Kun viimeinen on kuollut, niin se oli siinä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat