Seuraa 
Viestejä45973

Kommentit (2)

syytinki
Seuraa 
Viestejä9469

En kyllä sanoisi uudistamiseksi. Taitaa olla lopullinen niitti tutkimuksen vapaudelle, mikä on edellytys, että joskus ja sattumalta syntyy jotain uuttakin.

Isoata kasasta on myös helpompi heittää väkeä pihalle, mikä voi olla yksi syy. Nuo tutkimuslaitokset kun ovat tainneet olla melkoisia turvokkeja sotien jälkeen.

Niistä on myös helppo niistää, mitä on paljon jo harrastettukin. Aina kun jonkun ministeriön rahoitusta on pitänyt vähentää, on heitetty tutkijoita pellolle. Ei ole tarvinnut vähentää väkeä ministeriöistä.

Valtion tutkimuslaitoksilla on tehty kaikkea muuta, kuin tutkimustoimintaa. Metlalla yhden vertaisarvioidun julkaisun hinta on 500 000 euroa. MTT toimii 15:llä ja Metla 10:llä eri toimipaikalla. Laitoksilla on tehty aluepolitiikkaa, siis luotu tyhjästä työpaikkoja syrjäkylille.

IL:llä asiat ovat vähän paremmin, mutta sielläkin hukkuu valtava määrä resursseja sääennusteiden ja varoituksiin, jotka ovat epätarkkoja.

Taitaa olla lopullinen niitti tutkimuksen vapaudelle, mikä on edellytys, että joskus ja sattumalta syntyy jotain uuttakin.

Ei noiden laitosten tarkoitus ole taata tutkimuksen vapautta. Veikkaan, että laitosten johto sanelee aika tarkasti, mitä saa tutkia, ja mitä ei.

Eli Metla, IL ja MTT tulee laittaa giljotiiniin, ja jäljelle jäävät hyödyllisimmät osat sijoittaa esimerkiksi HY:n alaisuuteen, missä tutkimus on oikeasti vapaata, laadukasta ja tehokasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat