Seuraa 
Viestejä45973

Sivut

Kommentit (29)

salai
Seuraa 
Viestejä7650

Ylemmän hypotenuusa kovera, alemman kupera.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Seuraappa hypotenuusaa leikkaavien neliöiden kolmioiden pinta-aloja ne ovat pinta-alojensa suhteen eriäväisiä samalla matkalla samassa x-akselin paikassa Ne muutuvat koko ajan, siitä seuraa että pienten kolmioiden pinta-alat eivät ole tarkasti reaalilukujen joukossa. vaan ovat, muista nimeä, niissa joukoissa johon kuuluvat neliöjuuri 2, ym.

Pinta-alat isoissa kolmioissa ovat kuitenkin samat, ja illuusio että jäisi "tyhjää" tilaa on valmis

Kun pinta-ala lasketaan vain neliön muotoisten kappaleiden avulla, ei voi saada kuin absoluuttisen arvon alalle. Tässä tapauksessa euklidisessa merkityksessä alat ovat edelleenkin samat. Tosin yksittäisten kolmioiden alan likiavo lienee päättymätön luku muotoa: jokin,5123612075175+2...... Rupia tssä funktio-oppia. Derivointisäännöt? Kokonaisuudestakaan ei saada absoluuttista pinta-alaa. Murtolukuna kyllä.

Tätä miettivät jo kreikkalaisetkin Ateenassa, kun kaikki ei sovi yhteen vaikka hiekalle piirtäis.

Lierikki Riikonen

Laske ison kolmion näennäisala sivujen pituuden perusteella, ja laske sen jälkeen kolmion osien pinta-alat yhteen.

vasen kolmio: (13 x 5)/2 = 32,5, osien summa: 7 + 8 + ((2 x 5) / 2) + ((3 x 6) / 2) = 32.

Huomaat että eroa on puolen neliön verran.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa tuo puolen neliön ala hukkuu kolmion pisimpään sivuun, JOKA EI OLE SUORA vaikka se siltä näyttää. Tuon kolmion muoto on lähellä kultaista leikkausta, ja siksi näyttää erityisen suoralta.

Oikean puolesessa kuvassa kolmion pisin sivu on taas hieman ulospäin pullistunut - puolen neliön verran. Yhdessä nämä puolen neliön erot saavat aikaan illuusion, että toisesta kolmiosta olisi neliön verran tavaraa kateissa.

Jos tulostat kuvan paperille ja katsot sitä hyvin viistosti, niin sinun pitäisi huomata että kolmion pisin sivu ei ole suora vaan käyrä. Kuvan paksu viiva tekee siitä hieman vaikeammin havaittavan, mutta sen näkee kyllä.

Leffafriikki

Jos tulostat kuvan paperille ja katsot sitä hyvin viistosti, niin sinun pitäisi huomata että kolmion pisin sivu ei ole suora vaan käyrä.

Ei tartte tulostaa, näkee sen ihan hyvin ruudultakin.

Ota jokin kuvankäsitteluohjelma, leikkaa alempi kolmio irti ja siirrä se puolittain läpinäkyvänä ylemmän päälle.

JÄBÄ
Ota jokin kuvankäsitteluohjelma, leikkaa alempi kolmio irti ja siirrä se puolittain läpinäkyvänä ylemmän päälle.

Duh! Olisihan minun pitänyt keksiä tuo vaihtoehto.

Tehtävänannossa muuten valehdellaan tietoisesti. Siinä sanotaan että "partitions are excatly the same", vaikka näinhän asia juuri ei ole. Tosin eihän koko illuusiossa olisikaan mitään erikoista jos palikat olisivat samanlaisia.

A. Ankka
Tehtävänannossa muuten valehdellaan tietoisesti. Siinä sanotaan että "partitions are excatly the same", vaikka näinhän asia juuri ei ole.Tehtävänannossa ei valehdella. Kaikki osat sekä ylemmässä että alemmassa isossa kolmiossa ovat identtidet keskenään. Pienempi kolmio on molemmissa kolmioissa 2*5 ruutua ja suurempi 3*8 ruutua. Katsopa tarkemmin. Muilla kolmioiden osilla ei ole merkitystä.

A. Ankka
Tosin eihän koko illuusiossa olisikaan mitään erikoista jos palikat olisivat samanlaisia.

Eipäs, kun juuri näin. Illuusiossa on järkeä vain silloin kun osaset ovat identtiset.

No nyt on tämä Mummo Sekaisin. Täytyy ruveta ruutupaperista askartelemaan kun ei oo kuvankäsittelyohjelmaa

Mummo
silmänkääntäjien vakiouhri

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
SAMAEL
Toisen kolmion hypotenuusa on käyrä. Arvaa kumman.

Edit: saattaa olla molempienkin

Moro!Olen eronnut kirkosta jo 12-vuotta sitten.Liityin Vapaa-ajattelijoihin noin 1kk sitten.Ne asiat on sitten reilassa.T:Petu

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Petu
SAMAEL
Toisen kolmion hypotenuusa on käyrä. Arvaa kumman.

Edit: saattaa olla molempienkin
Moro!Olen eronnut kirkosta jo 12-vuotta sitten.Liityin Vapaa-ajattelijoihin noin 1kk sitten.Ne asiat on sitten reilassa.T:Petu

oli muuten aika erikoinen lainaus

Taitaa olla pienemmän kolmion hypotenuusan kulmakerroin suurempi, ja isomman siis pienempi. Ajattele laittavasi nämä suorat peräkkäin, ensin järjestyksessä jyrkempi, loivempi, ja sitten toisinpäin. Syntyvä suora ei ole kaareva, vaan "notkollaan".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat