Seuraa 
Viestejä45973

Jutta Urpilaisen tärkein ja korostetuin vaalilupaus oli luoda 100 000 uutta työpaikkaa. Ikävä kyllä tahti on ollut päin vastainen. Tällä hetkellä yksityisten työpaikkojen määrä vähenee 50 000 kpl vuodessa ja julkistentylpaikkojen määrä kasvaa 20000 kpl vuodessa ja tämä "kasvu" rahoitetaan 7 miljardin vuotuisella lainanotolla.

Paska homma sille, jolle napsahtaa tämä kasa seuraavissa vaaleissa. Leikkaukset tulee olemaan mielipuoliset IMF:n vaatimuksesta.

Sivut

Kommentit (49)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Jokainenhan vähänkin ajatteleva tietää, että tämä johtuu paljolti edellisten ja nykyisen hallituksen toimista. Jos Suomi ei olisi EUROssa, niin meillä ei olisi yhtä huono tilanne. Tietysti valtiolla olisi vaikeaa, mutta me saisimme talouden pyörimän, jos vain suostuisimme leikkaamaan elintasoa. Nykyinen tilanne ajaa Saksan etua, jossa siis kansan raha katoaa kierrosta ulkomaisille pankeille. Sitä se käytännössä on, kun palkat kasvaa hitaammin kuin inflaatio ja korot on nollassa. Kansasta siis talouspoliittisesti vedetän pääomat pankeille, vaikka näin ei ihan konkreettisesti tapahdu. Raha kuitenkin on abstrakti käsite, joten euro ei ole aina euro. Onhan se kiva kun korot on pohjassa, pankit jakaa ilmaista rahaa ja veronmaksajat kustantaa sen lystin. Eikä siinä vielä kaikki, huonoimmin asiansa hoitaneet ulkomaiset pankit saa lainaa negatiivisella korolla, mitä vieläpä Suomikin takaa. Ihan älytöntä!

Jooh, vaikuttaisi siltä että EU-kriisi on vain pahentumassa ja mahdollinen Iran-sota saattaa vaikeuttaa sitä entisestään kun Iran hyökkäilee öljykentille koko lähi-idässä jne..

Seuraavissa eduskuntavaaleissa megajytkyä 30% äänistä - odotellessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

kansa on harvinaisen tyhmää, jos antaa perssuille toisen mahdollisuuden. edellisten vaalien jälkeen perssuilla oli jo kortit käsissään, mutta eivät pelanneet koko kättä vaan heittivät kortit pakkaan flopilla ja vetäytyivät.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Silloinhan se kannattaa lainarahaa nimen omaan ottaa kun korot on alhaalla. Raha on nyt halpaa, sitä kannattaa käyttää. Sitten ei tarvitse kalliin rahan aikana ottaa velkaa niin paljoa.

Hämmentää.

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Vatkain
Silloinhan se kannattaa lainarahaa nimen omaan ottaa kun korot on alhaalla. Raha on nyt halpaa, sitä kannattaa käyttää. Sitten ei tarvitse kalliin rahan aikana ottaa velkaa niin paljoa.
Eihän sitä halpaakaan rahaa kannata ottaa jos sille ei ole mitään hyvää käyttöä.

Jos ottaa lainaa korkojen ollessa alhaalla,niin eihän niitä lainattuja rahojakaan pysty lainaamaan eteenpäin hyvätuottoisesti jos korot ovat yleisesti alhaalla.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Nimenomaan on todella vaarallista pitää korkoja alhaalla, koska se johtaa kierteeseen, josta on vaikea päästä ylös. Jos velka on sidottu euriboriin, kuten käytännössä useimmiten on, niin korkojen noustessa velanhoitokulut kasvavat. Korot ovat sen takia alhaalla, koska muuten koko talousjärjestelmä romahtaisi. Euro on siis ihan kaatumispisteessä, vaikka valtiot takaavat itse antamiaan negatiivisiä lainoja! Jos jokin johtaa ihmisten valuuttapakoon, niin se on varma niitti EUROlle. EURO on tällä hetkellä menettänyt täysin toimintakykynsä, koska sitä pidetään ihan keinotekoisesti pystyssä, kansalaiset maksavat siitä.

Mitä tulee Suomen tulevaisuuteen, niin nyt ollaan menossa alaspäin, vaikka mitä joku sanoisikin. Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan inflaatio 2,7%. Tällä hetkellä meidän BKT on "hitaassa kasvuss" eli käytännössä hieman nollan yläpuolella. Valtiovarainministeriön ennusteen mukaan BKT kasvaisi 2,0%, joka on luultavasti melko optimistinen arvio. Tämä siis tarkoittaa, että Suomalaisten reaalitalous kutistuu, samalla kun valtiolla on hirvittävä alijäämä. Jos/kun Suomen budjetti tasapainoitetaan, niin se johtaa erittäin kovaan pudotukseen ihmisten taloudessa. Jos se tehdään asiallisesti, niin työttömyys ei kasva, mutta ihmisten palkat laskee ja rahalla saa vähemmän. Käytännössä kuitenkin työttömyys lisääntyy ja palvelut heikkenee, koska rikkaat kyllä tulevat pitämään omat saavuttamansa etunsa. Me olemme olleet lamassa vuodesta 2007 tai viimeistään 2008 asti, meidän BKT ilman inflaatiokorjaustakin on vielä vuosia sen tason alla.

Vierailija

On se nyt vittu kumma kun ei matala korkokaan aja ihmisiä törsäämään, vaan itketään kun pankit eivät tee tuottoa säästötilille.

Vatkain
Silloinhan se kannattaa lainarahaa nimen omaan ottaa kun korot on alhaalla. Raha on nyt halpaa, sitä kannattaa käyttää. Sitten ei tarvitse kalliin rahan aikana ottaa velkaa niin paljoa.

Valtio ottaa tällä hetkellä lainaa 7 miljardia vuodessa ja sen maksuaika on 3-5 vuotta. Koska ei ole näkyvissä menojen leikkauksia, niin 3-5 vuoden päästä pitää ottaa taas 7 miljardia lisää velkaa jotta saadaan vanha maksettua pois. Siinä vaiheessa Suomen luottoluokitus on AA ja korko 3-5 %:ia ja korkomenot 2-3 kertaa suuremmat kuin kestävyysvaje tällä hetkellä. Tähän Kreikka kompastui ja niin kompastuu Suomikin.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
jees
On se nyt ***** kumma kun ei matala korkokaan aja ihmisiä törsäämään, vaan itketään kun pankit eivät tee tuottoa säästötilille.Monilla on muistossa 90-luvun alun lama pankkikriiseineen. Muös pankeilla jotka eivät lainaa rahaa ilman takuita. Niillä joilla niitä olisi antaa esim talot ja osakkeet eivät rahaa enää tarvitse lainan muodossa.

Pikavipeillä saa tietenkin vähän rahaa "törsäykseen" ilman takuita.

Lierikki Riikonen

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Aiemmin kirjoitettujenkin perusteella kelpaa ihmetellä miten Suomessa julkisissa tehtävissä (eli siis valtio, kunnat) palkkataso on useasti ylittänyt yksityisen sektorin. Ilmeisesti ja näköjään siihen kuitenkin on varaa
Oma ehdotus velkaannuttamisen pysäyttämisen aloittamiseksi: kaikilta julkisen viran haltijoilta, joiden palkkataso ylittää 2200 e leikataan asteittain 10-50% palkasta pois. Ja siitä sitten eteenpäin

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Vielä enemmän sopii ihmetellä, että miten julkisella sektorilla työpaikat lisääntyy, samalla kun yksityisellä vähentyy. Suomessa on paljon sellaisia virkoja, jotka eivät ole välttämättömiä, vaan ne voitaisiin poistaa järkevällä järjestelyllä. Virkamiekunta vain on sellainen, että he suojelevat toisiaan kuolemaansa asti. Pelkästään joku YLE on valtavata ½ miljardin vuosibudjetin mammutti, vaikka sen tehtäviksi kuuluu vain ihmisten tiedottaminen.

Ylipäätänsä muutenkin Suomessa on tämä hyväveli-systeemi mennyt kreikkalaiseen mittaluokkaa. Ei täällä oikeasti olla kiinnostuttu kansantaloudesta, vaan jokainen vain haluaa saada oman palkkansa keksityillä tehtävillä. Jos järjesetelmää virtaviivaistettaisiin, niin meidän elintaso olisi vähintäänkin nykyisen tasoinen töitä paljon vähemmän. Kaiken maailman läskiperseitä on valtioiden toimistot täynnä, ilman että tekevät mitään kansantaloudellisesti merkittävää, muka tärkeää byrokratiaa pitävät yllä. Itse täytyy ihmetellä, että miten paljon olen jo nyt joutunut maksamaan veroja niistä vähintä saamistani valtion tarjoamista hyödyllisistä paleuista. Tärkeinpinä palveluina taitaa olla teiden ylläpito ja koulut. Pyörän olen ilmoittanut varastetuksi, mutta muuta palvelua ei ole poliisiltakaan tullut kuin sakkoja. Veroiksi lasken kaikki ne maksut mitä olen suorasti tai epäsuorasti maksanut. Ilmaistyötä ilman edes ruokapalkkaa olen joutunut tälle yhteiskunnalle tekemään, jonka lisäksi monta kuukautta ilmaista varusmiespalvelusta alle tupakkaskipalkalla vuorokaudessa.

Suomessa on alkoholista, tupakasta ja autoilusta tehty rikkaiden huvia, oikeasti köyhillä ei ole mihinkään näistä varaa. Kyllä pitää maassa mennä köyhillä huonosti, jos ei edes ole varaa olla päihdeongelmainen. Halvimmillaan juovuksiin pääsee ALKOn muutaman euron viinipullolla. Tupakka-aski maksaa sitten toiset muutaman euroa. Jos tupakoi ja juo päivittäin, niin siinä jo menee vähintään 300 euroa kuukaudessa, eipä siinä sitten enää jää yhtään rahaa ruokaan, vaatteisiin, sähköön tai mihinkään muuhun kuin vuokraan.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Itseasiassa Tuppu L2.0 kirjoitti kylla kommentin asian ytimeen. Asioita joista sietäisi keskustella. Mm poliisista on samoja kokemuksia vaikkei sinänsä suurempia valituksia, ainoastaan armeijan touhut ainakin omalta osalta olen hyväksynyt/myöhemminkin hyväksyisin jonkinlaisena uhrina 'vapaan yhteiskunnan alttarille'

Delivers
Seuraa 
Viestejä449
taucalm
kansa on harvinaisen tyhmää, jos antaa perssuille toisen mahdollisuuden. edellisten vaalien jälkeen perssuilla oli jo kortit käsissään, mutta eivät pelanneet koko kättä vaan heittivät kortit pakkaan flopilla ja vetäytyivät.Tämä argumentti menee kyllä itseltä yli hilseen. Persujen pääteema eduskuntavaaleissa maahanmuuttokriittisyyden ohella oli PIIGS-paketeista pois jättäytyminen. Sanottakoon persuista muuten mitä tahansa, kaiken älämölön jälkeen olisi ollut naurettava takinkääntö osallistua hallitukseen joka sitoutui ERVV- ja EVM- tukiin. Demareille sama oli vielä mahdollista koska takinkääntö oli hienovarainen (ns. Kreikan takuut Suomelle toimivat 'sijoittajavastuuna', yksikään sijoittaja ei toki joutunut vastuuseen) ja äänenpainot varovaisempia.

bergepanther

Aiemmin kirjoitettujenkin perusteella kelpaa ihmetellä miten Suomessa julkisissa tehtävissä (eli siis valtio, kunnat) palkkataso on useasti ylittänyt yksityisen sektorin.Kiinnostaisi lähde tälle väitteelle. Käsittääkseni pääsääntöisesti yksityisellä sektorilla maksetaan vastaavista töistä parempaa palkkaa, ei tule heti mieleen yhtään esimerkkiä päinvastaisesta tilanteesta.

Itse aiheeseen, ainahan hallitusta vihataan, ei siinä ole mitään uutta tai olennaista. Joka tapauksessa äänestetään samoja naamoja vuorovuosina. Mites se meni, kansa ja arvoisensa johtajat ja niin edelleen.

Arbeit macht frei

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
bergepanther
Itseasiassa Tuppu L2.0 kirjoitti kylla kommentin asian ytimeen. Asioita joista sietäisi keskustella. Mm poliisista on samoja kokemuksia vaikkei sinänsä suurempia valituksia, ainoastaan armeijan touhut ainakin omalta osalta olen hyväksynyt/myöhemminkin hyväksyisin jonkinlaisena uhrina 'vapaan yhteiskunnan alttarille'Ei itsellänikään suomalaisista virkamiehistä sinällään mitään pahaa sanottavaa ole, oikein asiallisesti tekevät asiansa. Ainut vain on, että sitä luottamusta on ihan uskomattomasti. On sitten poliisi, sosiaalitäti, katsastumies tai kuka vain "asiantuntija", niin sellaisen henkilön päätöstä ei saa kyseenalaistaa. Yhtenä esimerkkinä nyt vaikka Joutselahden toimet Ulvilan tapauksessa. Siis poliisi antoi Ulvilalle kuvan tunnistusta varten, että saadaan joku ihminen lavastettua syylliseksi. Nyt sitten sitä asiaa mietitää, että voisiko se vaikuttaa Ulvilan tutkintaan. Siis mitä ihmettä! Poliisi lavastaa väärän ihmisen rikolliseksi ja on suorittanut murhatutkinnan aivan pieleen, ei edes ole tutkinut roskiksia. Silti sellaiselle ei voida mitään, eihän poliisin tekemisiä saa kyseenalaistaa. Sama oli tapaus, jossa poliisi jäi kiinni lapsen raiskauksesta, kun oli ottanut kuvia, jotka oli pistänyt verkkoon jakoon. Poliisi ei saanut siitä paljon mitään tuomiota, vaikka esiintyi poliisina. Myöskin poliisi usuttanut koiran ilma varoitusta viattoman ihmisen kimppuun, eikä siitä seuraa mitään. Poliisit tekevät laittomia kotietsintöjä, mutta siitä ei ole mitään seuraamuksia. Ei sellaista poliisia voi kunnioitaa, vaikka niin hienovaraisia esittävätkin puhallusratsioissa.

Itselleni poliiseista oli viimeinen niitti, kun tulivat kotiovelle kirjoittamaan nopessakkoa, jonka joku siviilipoliisi oli mitannut. 62 km/h 40-alueella, jossa ei varmasti kukaan muukaan ajan tyhjällä tiellä yhtään hiljempaa. Seuraavan kerran kun tulee puhallusratsija, niin silloin saavat viedä minut verikokeeseen, asia viedään kaikista vaikemman kautta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat