Seuraa 
Viestejä513

Noam Chomsky laukoo muutaman vuoden takaisessa haastattelussa että hallitseva luokka (ainakin USA:ssa) on kääntynyt jo kauan sitten selkänsä kansakunnalle ja koulutukselle, koska se ei enää tarvitse mitään "kansaa" eikä korkeasti koulutettuja kansalaisia. He tekevät omaisuuksia siirtämällä tuotantoa äärimmäisen matalan palkkatason maihin. Miksi siis tuhlata (heidän) rahoja koulutukseen?

http://www.motherjones.com/politics/201 ... -education

[size=150:bia5t3sn]The Slow Death of California's Higher Education[/size:bia5t3sn]

California's public higher education system is, in other words, dying a slow death. The promise of a cheap, quality education is slipping away for the working and middle classes, for immigrants, for the very people whom the University of California's creators held in mind when they began their grand experiment 144 years ago. And don't think the slow rot of public education is unique to California: that state's woes are the nation's.Chomskyn tulkinta saattaa olla hyvinkin totta. Koulutusmantra joutunee koetukselle pian myös Suomessa.

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Kommentit (9)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

koulutus monilla aloilla voitaisiin korvata kohtuullisen helposti interaktiivisilla internetsovelluksilla, joita hallinnoisi muutama opettaja.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

suolakaivos
Noam Chomsky laukoo muutaman vuoden takaisessa haastattelussa että hallitseva luokka (ainakin USA:ssa) on kääntynyt jo kauan sitten selkänsä kansakunnalle ja koulutukselle, koska se ei enää tarvitse mitään "kansaa" eikä korkeasti koulutettuja kansalaisia. He tekevät omaisuuksia siirtämällä tuotantoa äärimmäisen matalan palkkatason maihin. Miksi siis tuhlata (heidän) rahoja koulutukseen?

http://www.motherjones.com/politics/201 ... -education

[size=150:2x0b1zrh]The Slow Death of California's Higher Education[/size:2x0b1zrh]

California's public higher education system is, in other words, dying a slow death. The promise of a cheap, quality education is slipping away for the working and middle classes, for immigrants, for the very people whom the University of California's creators held in mind when they began their grand experiment 144 years ago. And don't think the slow rot of public education is unique to California: that state's woes are the nation's.Chomskyn tulkinta saattaa olla hyvinkin totta. Koulutusmantra joutunee koetukselle pian myös Suomessa.Tuossakaan ei ole ajatusta aloitettu alusta ja viety loppuun saakka. Nimittäin mitä korkeampi koulutus kansalla on, sitä rikkaapi se on, tarkoittaen, että jos se osa mikä tänään elää roskiksista nostetaan tämän päivän keskiluokan tasolle, niin jokainen tämän päivän rikas, on suhteessa saman verran rikkaampi.

He tekevät omaisuuksia siirtämällä tuotantoa äärimmäisen matalan palkkatason maihin. Miksi siis tuhlata (heidän) rahoja koulutukseen?Amerikan rikkaat, sahaavat poikki sitä oksaa millä istuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Imperiumin ylläpitäminen on kallista puuhaa. Itselleni USA:n muuttuminen yhä enemmän rappioyhteiskunnaksi ei ole uutta ja ihmeellistä. Trendi oli havaittavissa jo Clintonin astuessa presidentin virkaan.

Oikeastaan USA on muuttumassa hyvää vauhtia maailman johtavaksi kolmannen maailman maaksi. Sitäpaitsi jos väestö kerran on muuttumassa yhä ei-eurooppalaisemmaksi niin eikö tuolle valkoiselle eliitille ole vieläkin vähemmän yhteistä ns. kansan kanssa. Valkoisista vajaat 40% on ilman collage-koulutusta olevia duunareita, heistäkin yhä pienempi osa ei ole enää autoteollisuuden kaltaista duunarieliittiä vaan pikeminkin tällaisia Wall Mart-duunareita. Nopealla laskutoimituksella vähemmistöt 37% ja valkoinen duunarien rupusakki muodostavat jo nyt enemmistön kansasta.

Romney oli epätarkka laskelmissaan: enemmän kuin hänen mainitsemansa 47% ovat systeemin ulkokehällä.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Yhdysvalloissa Kalifornia on ollut selvästi kehittyneintä aluetta ja luultavasti tulee olemaan vielä tulevaisuudessakin. Sillä alueella sentäs on kaikki maailman johtavimmat teknologiayritykset, ainakin jokaiselta löytyy yksi toimisto sieltä. Se San Franciscon ulkopuolinen alue sitten onkin melko huonossa kunnossa, Teksasissa ei ole öljy ja autoteollisudella menee huonosti. Olen käsittänyt, että nykyään kaikista yhdysvaltalaisin autonvalmistaja Yhdysvalloissa on Toyota, niin säälittävältä kuin se amerikkalaisille onkin.

Tosin aika huonosti menee kaikkialla maailmassa. Onko ihmiset itse ajaneet itsensä nurkkaan, tuleeko rajat vastaan? Tämä kysymys itselleni herää, en jotenkin voi uskoa ihmisten tyhmentyneen niin merkittävästi. Tosin melko huolestuttavalta mielestäni nämä BB-touhut ja aikuisten Angry Birdin pelailut vaikuttavat. Onko todellisuus jo liian vaikeaa? Vai onko ihminen tehnyt jo itsestään turhan?

Tip Vortex
Seuraa 
Viestejä679

Hallitsevalle luokalle rahvaan kouluttautuminen merkitsee myös edistyksellisen ajattelun ja kriittisen tietoisuuden kasvua, ja äänestyskäyttäytymiseen vaarallisia muutoksia. 60-luvun lopulla saatiin jo pahoja kokemuksia sodanvastaisesta yliopistoliikehdinnästä. Uhka onnistuttiin silloin neutraloimaan pippuroimalla opistot huumausaineilla, ja myöhemmin opintolainajärjestelmällä. Velkakin on pääomaa, ja opiskelijahan ottaa vähän rauhallisemmin yhteiskunnalliset asiat, kun on omaa rahaa jo kiinni systeemissä.

o
Seuraa 
Viestejä1697
taucalm
koulutus monilla aloilla voitaisiin korvata kohtuullisen helposti interaktiivisilla internetsovelluksilla, joita hallinnoisi muutama opettaja.

Monesti musta koulutus on nähty enempi suhdeverkoston luomista varten kuin itse asian oppimista. Asianhan oppii sit aina tekemällä, mut suhteiden luominen on paljon kovempi duuni.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Totuudenmukainen koulutus jakaa valtaa useammille, eikä tällainen kehitys ole aina valtaa pitävissä piireissä se ykkösprioriteetti. Maailman perineet johtajat näkevät itsensä ÄO:n tasosta huolimatta muiden yläpuolelle Jumalan nimittäminä Alfoina, jotka on lisäksi ohjelmoitu pyörittämään rakennetta, josta eivät ymmärrä mitään. Jos järjestelmän periaate on ihmisten kusettaminen, kuppaaminen ja harhaanjohtainen, ei koulutus mitenkään edesauta rakenteen toimimista.
Jos nykyisen talousjärjestelmän tavoitteena olisi ikinä ollutkaan ihmiskunnan potentiaalin kehitys, kaikki olisi mennyt muutenkin hyvin eri tavalla. Onneksi teknologia on tehnyt potentiaalin kasvattamisen jo niin helpoksi, ettei kukaan usko kuninkaiksi pukeutuneita narreja enää kovin pitkään.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Eipä se valta enää nykyään olekaan vain sitä narriksi pukeutumita. Nykyään tuntuu rikkaiden alkaneen pitämään matalaa profiilia, peittelevät tilinsä ja valtansakin. Ne on ne pankit ja pörssit, jotka pitävät sitä valtaa yllä ja ohjaavat ihmisiä. Eliitti on tajunnut, että taloudellinen orjuus on kaikista tehokkainta, kun ihminen joutuu syyllistämään itseään, koska ei tiede mistä ne ongelmat johtuvat. Sama on vaikkapa ilmasaasteiden "tappamisessa", sitä on vaikeampi syytellä kuin työtapaturmasta tai onnettomuudesta johtuvaa "tappamista". Raha siis sumentaa ihmisten moraalikäsityksen. Maan hallinto nykyään onkin vain pelkkä narrilauma, todellinen eliitti on näkymättömissä.

Tuppu L 2.0
Yhdysvalloissa Kalifornia on ollut selvästi kehittyneintä aluetta ja luultavasti tulee olemaan vielä tulevaisuudessakin.Se onkin todella merkittävä saavutus kun ajatellaan että umpisurkean amerikkalaisen peruskoulutuksen kriitereilläkin mitattuna Kalifornia kuului 10 surkeimman osavaltion joukkoon oppilaiden osaamisvertailussa.

Osavaltion yleisintellektuellinen romahdus on ollut huimaavaa luokkaa. Suomalaisten olisi jo korkea aika päivittää näkemyksensä sekä USA:sta että Kaliforniasta vastaamaan paremmin 2010-luvun ankeaa todellisuutta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat