Seuraa 
Viestejä45973

Miten ihmeessä saa tehokkaimmin auton ikkunat huuruttomiksi nyt, ja sulaksi/huuruttomaksi talvella? Olettaen että "jääsraban" käyttö ei ole mahdollista?

Miten kauan auton ilmastointijärjestelmää käyttäen kuluu että tuulilasi on täysin sula esimerkiksi 25 Celsius asteen pakkasella?

Kommentit (11)

Einheri
Ainakin ulkopuolelta sen saa pysymään sulana pari viikkoa etikkakäsittelyllä. Sekoita kolme osaa etikkaa yhteen osaan vettä. Suihkuta seosta tuulilasiin ja saat pariksi viikoksi pakkassuojan. En tiedä voiko käyttää sisäpuolelle.

http://www.talouselama.fi/uutiset/auton ... a/a2081883
Kuis korrosio? Ainakin etikkasäilykkeitä itse tehtynä on suojaamattomat peltikannet aika nopeasti ruosteessa ja säilyke pilalla..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Paras konsti on pitää autoa joko katoksessa tai sitten heittää peitto tuulilasin päälle. Käytin taannoin monta talvea juuri sopivasti tuulilasin kokoista mattoa joka oli jo sen verran ikääntynyt ettei sitä voinut käyttää edes eteismattona. Joku sukulainen oli sen puoli vuosisataa sitten kutonut ja harmikseni matto on nyt varastettu joten täytynee etsiä jotain korviketta tulevalle talvelle.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Lada Niva talviautoksi niin on lämmin koppi ilman huurretta. Se on tehty sietämään Siperian kelit, toisin kuin yksikään muu sajatuotannossa oleva kansanauto. Taitaa maksaakin jopa 14 000 ekua uutena. Ei paha kauppakassi talvikaudeksi jos ei pitkiä taipaleita ajele valtaväylillä. Ja on retro peli.

Henkeä saa helposti päästömittausten välissä syöttöä lisäämällä.

Siinä naapuri vihertyy kateudesta kun näkee uuden offroad-maasturin pihassa kimaltelemassa. Varsinkin Helsingin lumityön laadun tuntien auto sopisi pääkaupunkiseudulle kuin nenä päähän. Vielä maastopuskurit ja vinssi keulaan niin slummiajokki olisi täydellinen.

- Ubi bene, ibi patria -

Diam
Seuraa 
Viestejä2744

Laitat pissapojan säiliöön etanaa eli St1 E85:ttä. Aikoinaan piti käyttää Lasolia, mutta menekki oli hieman suuri. Lapsille vielä tiedoksi, että alkoholi on myrkky, missä muodossa tahansa.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Mulla on ollut kukkasille tarkotetussa sumutinpullossa pakkasenkestävää lasinpesuainetta, jota normaalisti siis pissapojan säiliössä talvella käytetään. Senverran pieni pullo että menee vaikka oven lokerossa. Jos pääsee jäätymään lasi niin ettei skraballakaan lähde helpolla eikä ole aikaa odotella sulamista, niin sillä kun pariin kohtaan suihkii ni jo alkaa sulamaan. Muuten kävis vaikka vesikin periaatteessa mut autossa säilytettynä jäätyisi.

Vaarana on jos pissapojan nesteellä koittaa ikkunaa sulattaa, että ei muista irrottaa jäätyneitä pyyhkijöitä ja kun ne lähtee liikkeelle niin joku vipuvarsi menee vit.. rikki. Vanhassa autossa lisäksi jääty pakkasaineista huolimatta erottunut vesi pissapojan suuttimiin ja tukki ne. Nuppineulalla tuli niitäkin pariin otteeseen availtua.

On myös sellasta ainetta kun "vedestä 5" tullut kokeiltua. Muutaman päivän vesi liukuu lasilta pois ettei tarvi edes pyyhkijöitä käyttää. ..luulis että tuollakin saa jäätymistä estettyä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060
Tiesitkö, miksi auton tuulilasi jäätyy pahemmin kuin sivuikkunat?Sähkömagneettista energiaa

Lämpösäteily on sähkömagneettista energiaa, aivan kuin valokin, ja pystyy kulkemaan muun muassa tyhjiön läpi.

Mäkelä muistuttaa, että lämpösäteilyä ei esimerkiksi estä termospullon seinämän lähes tyhjiöksi imetty välikerros. Se tosin estää lämmön johtumisen.

– Jotta kahvista paennut säteilylämpö heijastuisi takaisin termospulloon, on pullon sisäpinta tehty peilimäiseksi.

Vinosti kohti taivasta

Auton sivuikkunaa vasten on yleensä aina jonkin matkan päässä jokin esine, kasvi, rakennus tai muu pinta. Tämä pinta heijastaa lämpöä takaisin autoon päin ja hidastaa sivuikkunoiden jäähtymistä.

– Tuulilasi taas on vinosti kohti taivasta ja avaruutta, eikä avaruus heijasta lämpöä takaisin niin paljon kuin sivuikkunoita vastapäätä olevat pinnat. Tuulilasi siis jäähtyy ja jäätyy enemmän.

Entä miksi tuulilasi jäätyy taivasalla, mutta ei katoksessa?

– Tässä pätee aivan samat lait kuin edellä. Nyt tuulilasiakin vastapäätä on lämpöä takaisinpäin säteilevä kappale eli katos. Se pitää tuulilasin lämpimämpänä kuin muuten samassa tilanteessa ja samoissa olosuhteissa taivasalla, Mäkelä selvittää.


http://www.tekniikkatalous.fi/autot/tie ... at/a844853

Hieman mielikuvitusta ja lämpösäteily takaisin tuulilasiin...

Dredex
Miten niin skrapan käyttö ei ole mahdollista?

1) Ota skrapa käteen
2) Skrapaten ja höyläten
3) ??
4) Profit
-Lyhytkasvuinen ihminen ei ylety krapaamaan.
-Ohjeistuksessa on kielletty krapaamasta sivupeilejä (niihin on sähköinen lämmitys/sulatus napista)

Tehokkaaksi koettu keino on ostaa joku peite/tehdä se itse, riittävän leveä että se peittää sivupeilit ja sivuikkunat edestä sekä tuulilasin (mielellään klipsut kiinnitykseen myrskyn varalle). Sisäpuhallin vain päälle ilmantilasta riippuen ennen ajoonlähtöä, sitten riisut vain lasiensuojan (muista irrottaa lämmitinjohto ensin..) ja eikun matkaan
Itse olen tunkenut vanhoja lakanoita ikkunoihin suojaksi ja pamauttanut lakanan kulmat ovien väliin.
Näin kyllä jonkun auton tuulilasilla jonkun kehittyneemmänkin version, ilmeisesti joku paikka myy niitä. Kiinnitys autoon sisälle, ulkona kuin tilaustyönä tehty tuulilasin huurre/pakkassuoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat