Seuraa 
Viestejä2645

Oi oi, miten monta erilaista apinaa! En tiedä miten suhtautua niin moneen erilaiseen apinaan, terve! Apinat hei, mitä kuuluu?? Minä olen tullut tänne kysymään että milloinks alatte kehittymään kohti ihmistä?? Vastatkaa ny perkele! Olette aika veijareita!

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Mitä niihin uusiin tuleviin lajeihin/rotuihin tulee, niin varmaan viimeisetään uusille planeetoille/kuille muuttaminen alkaa vahvasti eriyttämään nykyihmistä. Pelkästään jo niin erilainen ympäristö pakottaa perimän muuttumiseen. En tiedä onko ihmiset tulevaisuudessa minkä värisiä, mutta olosuhteet poikkeavat maasta valtavasti.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
deep'n'dark
No niin, eli jos meidän esi-isät apinat kehittyi ihmiseksi niin onko luvassa lisää ihmisapinoita jossain vaiheessa?Asia selkenee kun ymmärtää, että isot ihmiapinat, mukaan lukien Homo sapiens haarautuvat samasta kehityslinjasta, eikä mikään nyt elävä iso ihmisapina ole sen enempää/vähempää eriytynyt kantamuodosta kuin ihminen. Kaikki isot ihmisapinat eroavat toisistaan varsin paljon. Ne on kaikki helppo tunnistaa. Gorilla, oranki, ihminen, simpanssi eroavat kaikki toisistaan suurin piirtein yhtä silmiinpistävästi.

Se, että ihminen lajina on saanut suuren määrän älyä ja päättelykykyä kehityksensä sivussa on poikkeuksellista koko eläinkunnassa ja siksi ja sen avulla ihminen lajina haluaa korottaa itsensä luonnon yläpuolelle ja väittää, että joku taikaolento on luonut hänet lajina taikasauvaa heilauttamalla ja sanomalla simsalabim.

Valitettavasti nykytiede osoittaa aukottomasti, että ihminen kuuluu perimältään isoihin ihmisapinoihin eikä häntä ole tehty taikomalla. Jossain vaiheessa ehkäpä on mahdollisuus rekonstruoida varhaisempia versioita eri lajeista. Se olisi varsin erikoista jos palautettaisiin henkiin jo hävinneitä kehitysasteita olevista lajeista tai kokonaan hävinneitä lajeja. Suuri eettinen ongelma on siinä sisäänrakennettuna.

- Ubi bene, ibi patria -

Bojoing
Seuraa 
Viestejä210
Mitä niihin uusiin tuleviin lajeihin/rotuihin tulee, niin varmaan viimeisetään uusille planeetoille/kuille muuttaminen alkaa vahvasti eriyttämään nykyihmistä. Pelkästään jo niin erilainen ympäristö pakottaa perimän muuttumiseen. En tiedä onko ihmiset tulevaisuudessa minkä värisiä, mutta olosuhteet poikkeavat maasta valtavasti.Homo sapiensin eriytyminen varmasti edellyttää avaruuteen suuntaamista, koska maapallolla ei ole tarpeeksi erilaisia olosuhteita geenien muokkaantumista ja erikoistumista varten. Tai olisi varmaan, jos ihmiset ei sekaantuisi niin lahjakkaasti maailmanlaajuisesti toisiinsa.

Kukaan lukenut Asimovin kirjallisuutta?

Haloo?

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Lajiutuminen on hyvin pitkä prosessi, eikä sitä voi ennustaa. Olosuhteiden muutokset usein antavat potkua kehitykseen. Lisäksi tarvitaan kuitenkin vapaita ekologisia lokeroita, joten uusi älyllinen laji voi luultavasti kehittyä Tellukselle vasta tämän nykyisen kuollessa sukupuuttoon, mikä ei ole ihan välttämättä tapahtumassa aivan justiinsa.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Bojoing

Kukaan lukenut Asimovin kirjallisuutta?
Joo. Perustuu reaaliaikaiseen tähtienväliseen matkailuun. Ydinfissioon kärventyvään maahan. Ihmisen muuttoaaltoon Linnunradalle. Elinkelpoisiin planeettoihin joilla ei yhdelläkään monipuolista kasvi-eläinkuntaa ja kaikki kelpoisat planeetat maankaltaisetetaan Maan kasvi ja eläinkunnalla terraformaamisen yhteydessä. Lajiutumista ei tapahdu reaaliaikaisen matkustamisen vuoksi.

Aikaisempi Maan ympärille keskittynyt suppeampi "avaruuslaisten" muutaman aurinkokunnan kompus synnytti lajiutumista, mutta sortui pitkään elinikään ja "saavutusnälän" katoamiseen täydessä yltäkylläisyydessään täysin automatisoidussa keinoälyisten automaattien hellässä huomasa.

Saga alkaa tavallaan melkein nykyajasta mutta jatkuu vuosimiljoonan luokkaa tulevaisuuteen. Avaruuskaupunki kehittää hyperajon ja päättää ottaa salaa hatkat saadakseen väestölleen ikiomaksi löytämänsä planeetan/ aurinkokunnan. Eletään kai jossain 2200 vuoden huitteilla ad.

Sagan lopussa Maa löytyy uudelleen, mutta yhä elinkelvottomana. Paha setä tarinan alkupuolella asentaa maahan laitteita jotka aiheuttavat Maan sisältämän uraanin yms. reaktion kiihtymisen joka kuumentaa Maan asumiskelvottomaksi.

------------------------------------------------

Loistavaa viihdettä teinipojille. Pitää tehdä vain kaava, että tarinan kausaalisesti epäjärjestyksesä oleva aineisto luetaan oikeassa järjestyksessä. Teoksia on kymmeniä jotka kaikki nivoutuvat toisiinsa. Asimov on eräs niistä harvoista jotka ovat tehneet uuden universumin omasta päästään.

Aineistosta saisi tehtyä järjettömän hyvää radiokuunnelmaa tyyliin "Maata Etsimässä BBC / YLE", mutta 25x laajempana eepoksena.

Minulla muuten olisi tuo mainittu YLE-kuunnelmasarja mp3. Taitaisi kevata monelle Löytyy Torrent-puolelta luultavasti yhä elossa. Kannattaa imuroida niin kaua kun se on elossa. Linnunradan.. jne löytyy myös. Muuten suomenkielisiä on aika vähän liikkeellä koska Karpela aikanaan lukitsi YLE.n arkistot. Äänikirjoja on scifissä jonkin verran. Suuri löytö oli "Avaruusodysseija 2001" äänikirja LP-levyltä mikillä äänitettynä kasetille josta se on digitoitu kai mikillä. Laatu on karmiva mutta se on silti aarre. Tuskin löytyy helposti markkinoilta. Äänikirjat olivat tuolloin (1969?) kalliita näkövammaisten apuvälineitä. Jos olisi viiteliäisyttä voisi sitä restauroida, mutta en taida joutaa niin isoon prosessiin.

- Ubi bene, ibi patria -

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Tosin voihan ne ihmisrodut alata muovautumaan muidenkin asioiden kuin vain levinneisyyden perusteella. Tulevaisuuden ihmisrodut voivat erkaantua sosiaalisuuden ja muun vastaavan mukaan. Oma ihmisrotunsa voi olla tiede-ihminen. Mistä me tiedämme mitä tuhansien sukupolvien aikana vielä tapahtuukaan.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Lajiutuminen voi tapahtua vain keinotekoisesti tilanteessa jossa koko populaatio on tekemisissä keskenään.

Lajiutumista rodun kautta voidaan tehdä joko perinteisellä jalostuksella, perimän manipuloinnilla tai satunnaista mutaatiota hyödyntämällä. Aivan samoin kuin eläinjalostuksessa. Luotua rotua ei saa päästää sekaantumaan ulkopuoliseen geenipooliin. Kas siinä pulma. Syvässä etelässäkin alkoi musta väki kummasti vaaleta ajan myötä, vaikka kielto olikin "ehdoton".

On hiukan taustaa eläin- ja kasvipuolelta. Toki vain ihan vähän.

- Ubi bene, ibi patria -

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Mielestäni pelkästä ihonväristä puhuminen on aika lapsellista. Ihonvärit ovat enemmänkin kiinni maantieteestä kuin rodusta. On selvää, että musta iho aiheuttaa ongelmia pohjoisessa, kuten myöskin vaalea iho afrikassa. Siinä missä afrikkalainen sairastuu puutostiloihin, niin pohjoismainen ihminen altistuu syövälle. Se vääjäämättä johtaa väärän väristen ihmisten häviöön väestöstä. Aivan samoin kuin esimerkiksi Marsissa vihreä iho voisi olla suotuisampi, jos se suojaa sen alueen vaaroilta. Eikä ihon tummuus edes vaadi mutaatiota, ihon tummuuteen vaikuttavia geeniä on useita. Pohjoisessa ne geenit jalostuu pois, kun taas etelässä on päinvastoin. Ei kannettu vesi kaivossa pysy. Sama koskee myös ihon pigmenttiin vaikuttavia geenejä.

Edellinen olettaessa elinimpäristön pysymisenä nykyisellään. Jos ultraviolettisäteily lisääntyy, niin se voi aiheuttaa ihmisten tummenemista. Toisaalta kaupungillistuminen ja aurinkovoiman hyödytämisen lisääntyminen vähentää ihmisten altistumista valolle.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Luin äsken artikkelin jossa kerrottiin että ihmisen sinisilmäisyys juontaa yhteen mutatoituneeseen esivanhempaan (Oli kirjoitettu että esi-isään, mutta miten lie ) 10 000- 6000 vuotta sitten jolta kaikki vaaleasilmäiset ovat perineet silmiensä sinen/harmauden.

Otsikko taisi olla "Suomalaiset maailman sinisilmäisimpiä"

Hakekaa juttu itse. Ehdin jo skipata sen.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Luokkaa 6000-10 000 vuotta taaksepäin osuu aika monta merkittävää mutaatiota. Muistaakseni mm. laktoosin hyödyntäminen ja kirjoitustaidon omaksumista helpottava.

Voisiko taannoin tapetilla olleella neadertal-risteymää vastaavalla kahden kehityslinjan risteymällä olla näppinsä pelissä. Nuo mutaatiot on jäljitetty Lähi-itään suht suppealle alueelle ajatellen pallomme pinta-alaa ja ihminen oli noihin aikoihin jo levittäytynyt varsin kattavasti Maa-planeetalle. Jokin tuntuu aiheuttaneen maantieteellistä painetta.

Tai populaatio oli vaan keskittynyt noille alueille joka nostaa todennäköisyyttä.

- Ubi bene, ibi patria -

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46060
deep'n'dark
Oi oi, miten monta erilaista apinaa! En tiedä miten suhtautua niin moneen erilaiseen apinaan, terve! Apinat hei, mitä kuuluu?? Minä olen tullut tänne kysymään että milloinks alatte kehittymään kohti ihmistä?? Vastatkaa ny perkele! Olette aika veijareita!Pääsi on kuin tietokoneen leikepöytä - täynnä kaikkea paskaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat