Seuraa 
Viestejä45973

Tuollahan on vaikka minkälaista aparaattia, jolla vois muoveja muovailla alipaineen avulla:
http://tinyurl.com/95pz6sq

Mistä mä tiedän mikä noista sopii vai sopiiko mikään? Jotain 1-2mm akryyli/polykarbonaattilevyä tarttis muovailla. Levykoko tuskin suurempi ku joku 500mmx500mm.
Tarkottaako tän laitteen http://tinyurl.com/9zmro89 kohdalla "Ultimate pressure Pa 5" sitä, että se imeskelee ilmat niin kuiviin, että paine on vaan 5 pascalia?

Imurikokeiluja en taida viittiä edes kokeilla.

Sivut

Kommentit (35)

mika 69
Seuraa 
Viestejä136

Aikoinaan kun ultimaten lämpöpumppuun sorruin, tuli alipainepumppu kaupan päälle. On jo lahjoitettu eteenpäin. Joltain varmaan saisi puoli-ilmaiseksi. Jos vaan tietäisi kuka se joku on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ovolo
Seuraa 
Viestejä6596

Vähempikin alipainetta riittää, kun tietysti levyä myös lämmitetään. Puolen ilmakehän paine-ero varmasti riittää. Eräs kaveri on tehnyt tarkoitukseen alipainetta injektorin ja paineilman avulla. Siinä ei kai mahtavia alipaineita tule.

Toimintakuntoinen jääkaapin kompurakin riittää...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

http://www.ebay.com/itm/36471-New-No-Bo ... 2c66b27d6c

Ejektori on tehokas. Esimerkiksi veden saa kiehumaan huoneen lämmössä. Veden kulutusta voi hillitä, kun järjestää hanan alipaineputkeen.

Kaivopumppu ja veden kierrätys tekee tuostakin systeemistä vain sähköä kuluttavan.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Okei, eli alipaine riittää, mutta sitten noita on eri tehoisia imutehon kannalta. Toi ultimatemarketin vehje on 1,5 kuutiojalkaa/minuutti. Kuulostaa aika pieneltä. Tietysti vaikuttaa se alipaineboksin koko mistä ilmat imetään. En tunne noiden pumppujen toimintoja, mutta kaipa siellä on joku säätö mitä ruuvaamalla voi säätää kuinka suuri alipaine saadaan aikaan?

ovolo
Seuraa 
Viestejä6596

Paremminkin siihen vaikuttaa alipainepuolen, eli muotin ja levyn väliset vuodot. Se ilmatilan koko kompensoituu pienellä lisäajalla.

Ei noissa esilläolevissa alipainepumpuissa ole alipaineen säätöä, vaan alipaine kasvaa ajan funktiona, jos ei ole vuotoja. Jos haluaa tietyn alipaineen, niin pitää olla säädettävä korvausilmaventtiili alipaineen suuruudelle siinä muotissa.

raakeli
Seuraa 
Viestejä64

Vanhasta jääkaapista irotin kompuran jota käytän tyhjiöpumppuna. Tiedä sitten riittääkö tehot tuohon käyttötarkoitukseen. Mulla riittää hyvin, mutta pitkässä rasituksessa joutuu jääpussilla viilentelemään.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6596
raakeli
Vanhasta jääkaapista irotin kompuran jota käytän tyhjiöpumppuna. Tiedä sitten riittääkö tehot tuohon käyttötarkoitukseen. Mulla riittää hyvin, mutta pitkässä rasituksessa joutuu jääpussilla viilentelemään.Kuumeneminen varmaan johtuu siitä, että alipainemuokkauksessa jäähdyttävää ilmaa ei kulje paljoakaan pumpun läpi, kun alkuperäisessä käytössä siellä virtaa kaasua. Toisaalta, kyllä se jääkaapissakin kompura on aika kuuma kädellä koettaessa.

Nuo varsinaiset alipainepumput ovat paremmin jäähdytettyjä. Vois myös kuvitella, että jos muotti on kyllin tiivis, että pumppu kävis jaksottaisesti, eli sitä ohjais alipaineella toimiva kytkin.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6596
lokki
Ei sen alipaineen niin älyttömän kova tarvitse olla. Pölynimurikin riittää.
http://www.youtube.com/watch?v=hGBRiYhxRTMPölyimurille on hyvä olla ohivirtauksena hieman korvausilmaa, muuten moottori kuumenee liikaa pidemmässä käyttöjaksossa?

Kuramalli
Tuossa käytetään todella ohkasta muovia vaan. Tarkotus olis ittellä jotain 1-2mm akryyliä tai muuta kirkasta tuohon soveltuvaa muovia muovailla.Kyllä se paksumpikin lämmin muovi muokkautuu hyvin melko pienellä alipaineella. Vie vain hieman enemmän aikaa. Laskepas levyyn kohdistuva paine esim. puolen ilmakehän paine-erolla, eli 0,5kg/neliöcm. Maksimi paine-ero on tietysti 1kg/neliöcm.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Todellinen penninvenyttäjä tekee alipaineen venttiilin ja ison ruiskun avulla. Joko lehmien rokotusruisku, tai sellainen ruotsalainen, hieman, ahem, toisenlaiseen tarkoitukseen suunniteltu käsikäyttöinen iso alipainepumppu.

Se muuten tulikin mieleen, että täytyyköhän tuo systeemi tehdä niin, että ekaksi imetään ilmat pois alipainetankista ja sitten kun palikat on paikallaan, avataan tankin joku hana joka on kiinni itse "alipainepöydässä"? Eli pumppu ei suoraa imekkään siitä pöydästä sitä?

Kuramalli
Se muuten tulikin mieleen, että täytyyköhän tuo systeemi tehdä niin, että ekaksi imetään ilmat pois alipainetankista ja sitten kun palikat on paikallaan, avataan tankin joku hana joka on kiinni itse "alipainepöydässä"? Eli pumppu ei suoraa imekkään siitä pöydästä sitä?Riippuu tuotosta.
Jääkaapi kompuraa tarvii erillisen tankin.
Vakuumipumpun kanssa ei varmaa tarvi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat