Seuraa 
Viestejä45973

Merivedestä erotetaan suola osmoosikalvon avulla. Kumpi komponentti läpäisee kalvon, vesi vai suola?

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jogger
Seuraa 
Viestejä2936
Puhdistettu vesi on nyt niin puhdasta että, siinä ei ole luonnollista veden makua

Meille opetettiin ala-asteella että vesi on mautonta ja hajutonta. Olisi mielenkiintoista maistaa miltä maistuu tuplamauton vesi.

Entäs miten tuommoinen säilyy, onko siellä siis ainoastaan H2O molekyylejä, vai pääseekö sinne muita alkuaineita / molekyylejä ? Tuotahan voisi siis säilöä ikuisuuden jossain isossa kullasta vuoratussa ämpärissä vaikka?

Paljonkohan maksaisi tuommoinen mahdollisimman pienikokoinen (=halpa/toimiva/hyvä) vedenpuhdistuslaite...?

Entäs miten usein noita kalvoja pitää vaihdella?

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

http://www.ted.com/talks/michael_pritch ... ilter.html

Tässä em. puhdistuspulloja myyvä yritys:
http://www.lifesaversystems.com/

Ja myytäviä tuotteita:
http://www.lifesaversystems.com/buy-wat ... on-systems

Suodatinpatruuna:
http://www.lifesaversystems.com/buy-wat ... -cartridge

"LIFESAVER bottle 4000UF replacement cartridge has a service rating of up to 4000 litres of water. The cartridge will remove bacteria, viruses, cysts, parasites, fungi and all other microbiological water-borne pathogens from your water (see performance data)."

Aktiivihiilisuodatin:
http://www.lifesaversystems.com/buy-wat ... lter-4pk-1

"Each activated carbon filter is designed to last approximately 250 Litres."

"LIFESAVER activated carbon filters are made of high specification activated carbon block which reduces a broad spectrum of chemical residues including pesticides, endocrine disrupting compounds, medical residues and heavy metals such as lead and copper. It also eliminates bad tastes and odours from contaminates such as chlorine and sulphur."

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Kyllähän noilla vettä joissain suurkaupungeissa tehdään, käsittääkseni ainakin Calforniassa olisi käytetty. Ei kai tuossa laitteessa muuta, mutta se vie aika tuhottomasti energiaa, jos sitä vertaa pohjaveden pumppaamiseen. Monta tonnia tuollainen mökkilaite maksaa. Ei kai se suodatin siinä tukkeudu, se suodattimen läpi menemätön suolainen moska lasketaan pois. Jos sen jollain aktiivihiilisuodattimella puhdistaa, niin se "kuluu" ja on ainakin puhdasta. Aktiivihiiltä käytetään kaasunaamareissa, sitoo hermomyrkkyjä ja muuta vastaavaa.

Mitä veden mauttomuuteen tulee, niin käytännössä kaikki vesi maistuu, ellei se sitten ole todella puhdasta. Vesi sitoo hyvin metalleja ja ne tekee makua.

Jos on puhdistettua tai tislattua vettä, niin se säilyy vaikka normaalissa muovipullossa.

Tuollainen käänteisosmoosi ei tee suoraan täysin puhdasta vettä, vaan se poistaa tietyn määrän suolasta. Jos haluaa paremman tuloksen, niin suodatusta täytyy toistaa.

Tuppu L 2.0
Kyseessä on käänteisosmoosi, jossa vesi menee kovalla paineella kalvon reikien läpi.Kuinka voi suuri veimolekyyli mennä kalvosta läpi, mutta ei mahdu pien kloori- eikä natrium-atomi?

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Tikku
Tuppu L 2.0
Kyseessä on käänteisosmoosi, jossa vesi menee kovalla paineella kalvon reikien läpi.Kuinka voi suuri veimolekyyli mennä kalvosta läpi, mutta ei mahdu pien kloori- eikä natrium-atomi?

Siksi että kloori ja natrium eivät ole pieniä.

Vesiliuoksessa natrium ja kloori eivät ole atomeina vaan ioneina Cl- ja Na+ (anioneita ja kationeita), jotka varauksensa vuoksi keräävät ympärilleen ryhmän sähköisesti polarisoituvia vesimolekyylejä . Tuollaisen yhdistelmärekan koko on aika paljon suurempi kuin neutraalin vesimolekyylin ja siksi se ei pääse vedelle suunnitellusta reiästä läpi. Myös sähkövaraus vaikuttaa läpipääsyyn.

http://en.wikipedia.org/wiki/Metal_ions ... ali_metals

A study of the hydration of the alkali metal ions in aqueous solution.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22168370

Vesimolekyylin tapauksessa reiästä suhahtaa H[size=65:13tjcj6y]2[/size:13tjcj6y]O. Esimerkiksi natriumin tapauksessa reiästä yrittää suhahtaa jotakuinkin Na(H[size=65:13tjcj6y]2[/size:13tjcj6y]0)[size=65:13tjcj6y]3[/size:13tjcj6y]+ , joka on aika paljon isompi kapistus, kuten jälkimmäisen artikkelin kuvista huomaa.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat