Seuraa 
Viestejä7615

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Kommentit (28)

TieKu
Seuraa 
Viestejä581

Kahlasin tuon pitkän jutun läpi, ja vajavaisella engelskan osaamisellani saatoin jopa siitä jotain ymmärtääkin. Kommentteja lukiessani yksi kommentti jäi hieman mietityttämään, siinä sanottiin että Elop tuotteistaan puhuessaan ei käytä Nokia-nimeä vaan Windos Phone, tai näin sen ymmärsin. Jos tuo pitänee paikkansa niin eikö se ole jo lopun alkua Nokialle, Windows Phoneja kun valmistaa muutama muukin kuin vain Noksu. Eihän Samsungikaan tuotteitaan esiin tuodessaan ensimmäisenä kai käytä Androidin tukea mainonnassaan.

Täysin totta: Meego olisi pitänyt ylläpitää vaikkei sille Apple/Microsoft lihasta saisikaan taakse rakentamaan ekosysteemiä. Vieläkun nyt Microsoft tuo oman puhelimen menee tuo plan B-minusta täysin ilmaiseksi harakoille. Toki Nokia voi ottaa sen uudelleen käyttöön kunhan vain haluaa. Toivottavasti Jolla on osittain Noksuun sidoksissa, muutenkin kuin historiallisesti. USA on täysin aiheetta nostettu trendsetteriksi länkkäreissä.

Asioita joissa olen erimieltä:
"Elop määrää suunnan." Elop tekee suuressa mittakaavassa vain sen, minkä johtokunta hyväksyy/käskee. Muutosjohtajaksi valittiin kanukki, ettei riepotella suomalaista ja osaa englantia?

"SYMBIAN WAS WINNING." Ei ollut jossei heittäydy tahallaan tyhmäksi. iOS vei sympparia kaikilla sektoreilla. Halpapuhelimiin oli tulossa vähemän vajakki Android.

Tiivistää tuon tekstin koko olemuksen:
Oh, and if you were curious about the seventh continent (Antarctica, the uninhabited continent) - the most used smartphone and OS on the Antarctica continent was also Nokia

Nokian nykyiset pilarit ovat mielestäni: Navteqin kartta- ja paikannuspalvelut, NSN:n rautapuoli, Asha-luurit ja iPhonea / Samsungia pataan vetävät uusimmat älykännykät Wp8:lla. Karttapalvelut arvotettu maailman parhaiksi ja niistä kyllä maksettiinkin ylihintaa. NSN on nykyään plussan puolella ja vaihti kiihtyy 4G-verkkojen patenttien avulla. Wp8 kännykkä muutakin kuin tylsä app-laucher vuodelta 2002 jos riisuu iUskonnon.

disclaimer: Kiitos eri mieltä olevasta artikkelista, en vain allekirjoita sitä. Olen lievä nokiafani lumioiden jälkeen, koska minusta symbian oli paskaa ja uudet ovat kohtuuhintaisia laatuun nähden. KH 4e. Vittuunnuin Microsoftin ahneuteen silloin tällöin, mutta nyt hait ympärillä ovat evolutioineet tätä silliparvea paremmaksi ja kiltimmäksi kuin sinun tiedoilla rahansa tekevä Google.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Tajunnanvirtaa sunnuntaiaamun kahvipöydästä. Ilman johdonmukaisuuden häivää, kuten tyypillistä. "Camel, Aivot jotka kulkevat omia polkujaan."

Konsensus on, että Nokia tekee luokkaa 0,5-1 miljardin tappion kaudella 2012 ja 2013.

Konsensuksen mukaan halpa-Windows-luurit ovat kilpailun rutistuksessa ja älykännyt laahaavat. Trendi Lumialla on ollut n. 2kk alaviistoon dns käppyrässä.

Konsensus odottaa nettokassan kuluvan luokkaa 0,5-1 miljardia kaudella 2012 ja 2013.

Konsensus on, että osinkoa ei makseta kaudelta 2012 ja 2013.

Kartat on ja patentit. Ilman niitä loppuisi loru aika lyhyeen.

Kysymys kuuluukin, että mitä tapahtuu kausilla 2014 ja 2015? Alkaako piristyminen vai onko paukut loppu?

Suomesta kuitenkin näyttää lähtevän kaikki Nokiaan liittyvä toiminta. Se on omistajille plussaa mutta Suomelle karvas pala menetettynä osaamisena. Kuten pääministerikin jo ehti viikolla todeta, että "Suomen tulevaisuus on pohjoisessa" tarkoittaen ymmärtääkseni lähinnä kaivannaisteollisuutta, metallinjalostusta, energiantuotantoa ja metsäsektoria. Paluuta aikaan ennen Nokiaa jolloin elintason eli markan ostovoiman toi raskaan metsän ja metallin vientitulo.

Sekin on varsin varmaa, että kun "nälkä" tulee, lentää kaikki "turha" viherpiiperrys roskiin. Muistaa vaan pitää se, että raskaan teollisuuden ylösajo vaatii valtavia pääomia ja jopa 5-25 vuoden ajanjakson, riippuen infrasta. On oltava liikkeellä ajoissa ja huolehdittava että rahoitusmarkkina toimii. Ei saa tappaa sijoittajaa yms. epattoa, vaikka kateuden kavala käärme niin korvaan kuiskuttaisikin.

Olen lisännyt "Pohjoisen" painoa omassa positiossa. Toki tietoisena siitä, että maito ja hunaja taitavat ehtiä hyödyttämään niistä sijoituksista vasta jälkipolvea. Kaivannaisteollisuus, ydinvoima, öljyntuotanto, kaasu, metsä, kalatuote, metallinjalostus ovat esimerkkejä. Peruskauraa joista nämä pohjoiset maat saavat taas tulevaisuudessa talouden tukijalkansa kun bulkin valmistus siirtyy kova kyytiä mm. Intia-Kiina-akselille.

Eli Nokia voi kipata, mutta kirvestä ei heitetä järveen kuten punakaartiin liittynyt timpuri, uskossaan siihen, että kiihottajen lupausten mukaan kaikki porvarin rikkaudet jaetaan tasan ja kenenkää ei enää töitä tarvitse tehdä. Mitäpä kirveellä silloin olisi tekoa. Turha vehje. (olipa aasinsilta)

Siis ei heitetä kirvestä järveen vaan Hassit yms. piiperöt jotka pissivät notskiin ja pistetään myllyt pyörimään. Siivotaan sitten kun on taas millä mällätä. Jos tulee tarvetta. 95% piiperryksestä on jonninjoutavaa roskaa. Jääkausi kyllä kuittaa. Kukaan ei löydä seuraavan ison jääkauden jäljiltä kuin satunnaisia heikkoja merkkejä joskus ollesta kulttuurista joista yritetään päätellä miten ja milloin.

Prkl.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
snip.

Allekirjoitan pitkälti ajatukset aamukupin ääreltä. Minua tympäsee etten ostanut shorttia Appleen kun nyt laskenut kuten lähipiirille jankkasin.

Kun 2011 alussa istuin tiedoitustilaisuudessa kuuntelemassa Nokian uutta strategiaa, se oli kuin isku vasten kasvoja ja idioottimaisuuden huippu. Ajatuksenahan oli vaihtaa lievästi laskusuunnassa olevat, mutta edelleen maailman käytetyimmät mobiiliratkaisut sellaiseen, joka oli yrittänyt vuosien ajan, mutta saavuttanut vain muutaman prosentin globaalin markkinaosuuden. Oli epärealistista odottaa mitään oleellisesti parempaa. Symbianin asiakaalle näkyvät ongelmat (jotka johtuivat johdon kykenemättömyydesta ja ylimielisyydesta, ei meidän, insinöörien osaamattomuudesta) oli todettu ja lääkkeet löydetty, uusi toteutus hyvässä vauhdissa (joka nyt ajoi kiviseinään). Meegosta olisi myös tullut loistava puhelin, mutta tässäkin tapauksessa johdon jahkailu ja sekoilu sotki hyvän tavoitteen.

Poistuessani tiedoitustilaisuudesta tiesin, että ei kyseessä ole "Nokian pelastaminen", vaan uhraaminen, jotta WP saataisiin edes pieneen nousuun. Tiesin, että Nokia tulee tuhoutumaan. Tämä ei ole jälkiviisautta vaan realismia. Syksyllä/kesällä 2010 omaksuttu, mutta peruttu strategi olisi aivan varmasti johtanut parempaan tilanteeseen, joka nyt olisi ylivoimaisesti positiivisempi nykyiseen verrattuna. Nokia ei ehkä enään 2013 alussa olisi ykkönen, mutta hyvä haastaja. Nyt on lopullinen tuho edessä, ehkä jo ensi vuonna. 2014, ehkä jo 2013, Jolla ohittaa Nokian.

Idioottimanen ratkaisu voi perustua vain joko täydelliseen, uskomattomaan epäpätevyyteen tai M$:n Nokian hallitukselle maksamiin suuriin lahjuksiin. Muita vaihtoehtoja tuskin on. Eloppi tekee vain sen, mistä M$ ja Nokian hallitus hänelle maksavat.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Amen for that. Tosin, ei tuossa vielä kaikki. Lisää kiviä Nokian pulkkaan (lihavoinnit minun):

http://www.talouselama.fi/nokialandia/k ... 150244?s=r


Kysely: Vain harva aikoo ostaa Windows Phone -puhelimen, ja nekin ketkä aikovat, haluavat useammin Samsungin kuin Nokian

Ei niin että tällaisilla markkinakyselyillä olisi kovin tärkeää roolia, mutta Yhdysvalloissa tehdyn uuden kyselyn mukaan Microsoftin Windows Phone kerää hyvin niukasti mielenkiintoa älypuhelinostoa harkitsevien kuluttajien keskuudessa.

TechCrunch kertoo, että 451/ChangeWave Researchin uuden kyselyn mukaan vain 9 prosenttia älypuhelinostajista harkitsee Windows Phone -puhelinta. Kysely kartoitti 4300 amerikkalaiskuluttajan tuntoja.

Vain 2 prosenttia sanoi ostavansa Windows Phonen erittäin todennäköisesti. Applen iPhonen kohdalla vastaava luku oli 19 prosenttia.

Vielä oudompi tulos on, että ne ketkä harkitsevat Windows Phonea, haluaisivat mieluummin ostaa Samsungin mallin kuin Nokian, vaikka Samsung on ollut hyvin hiljaa omasta Windows Phone -puhelimestaan.

Vastaajista 51 prosenttia sanoo haluavansa ostaa Samsungin, jos he haluaisivat Windows Phone -puhelimen ja vain 35 prosenttia Nokian.

ChangeWave on optimistinen kuitenkni Windows Phonen näkymistä: kun markkinointirummutus alkaa, Windows Phonen suosiokin kasvaa, uskoo tutkimusjohtaja Paul Carton.
Toisin sanoen, Nokian markkinaosuus jäisi älypuhelinmarkkinoilla vain noin kolmeen - neljään prosenttiin. Hyvällä tuurilla Nokia voi yltää jopa viiteen prosenttiin.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Elop haukkui Sympianin ja väitti sitä uppoavaksi laivaksi, joka pitää jättää, mutta tällä hetkellä se on ainut Nokiaa pystyssä pitävä asia. Tilanne taitaa olla niinkuin alusta asti on jo yleisesti pelätty, eFlop on troijalainen, joka vain ajaa Microsoftin etua. Nokian voi unohtaa, Samsung ja MS menee vasemmalta ja oikealta ohi Windowseillaan. Jos Nokia jatkaa nykyistä linjaansa, niin se ei ikuisesti pärjää alasajetulla ja vanhenevalla Sympianillakaan.

Toivottavasti Jolla tulee ja saa vielä pelastettua Linuxinsa. Ei sekään mikään itsestäänselvyys ole, Android dominoi Linxeja. Mitä itse Nokian Qt:a kokoeilin, niin vaikutti kohtuullisen lupaavalta. Taisi olla Microsoftille liian lupaava.

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873

Juuri katselin edullisempaa Windows-puhelinta toiminnassa, ja on se hienon näköinen systeemi. Itselläni uusi edullisemman sarjan Symbian-puhelin (belle), ja kyllähän se hieman vanhanaikaisen oloinen on tuon toisen rinnalla. Mutta mikä vastine rahalle! Jos laite kestää, niin varmasti paras kuluttamani 120 euroa pitlkään aikaan. Löytyy kartat, gepsit, wlanit, kolmegeet, selaimet, sähköpostit, anry birdsit, sport trackerit, sosiaaliset mediat…

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995

Stephen Elop saattaa olla hyvinkin taloushistorian suurin katastrofi kautta aikain, millä tahansa valuutalla ja mittarilla mitattuna. Miten yksi mies voi aiheuttaa näin tähtitieteelliset tappiot yhtiölleen? Minä en käsitä, miksei sille anneta potkuja ja miljardien dollareiden vahingonkorvausvaatimuksia päälle. Miksi Nokian hallitus on kyvytön reagoimaan mihinkään?

Tuo Tomi Ahosen purkaus oli kyllä karmaisevaa luettavaa. En suosittele alle 18-vuotiaille tai hermoherkille aikuisille. Sisältää kauhistuttavaa aineistoa Nokian teurastamisesta.

Arkkimeedees
Stephen Elop saattaa olla hyvinkin taloushistorian suurin katastrofi kautta aikain, millä tahansa valuutalla ja mittarilla mitattuna. Miten yksi mies voi aiheuttaa näin tähtitieteelliset tappiot yhtiölleen? Minä en käsitä, miksei sille anneta potkuja ja miljardien dollareiden vahingonkorvausvaatimuksia päälle. Miksi Nokian hallitus on kyvytön reagoimaan mihinkään?.Mutta jos katsomme asiaa siltä kantilta, että Eloppi on tehnyt kaiken oikein isäntänsä, Microsoftin kantilta (mutta ei mitään Nokian kantilta), ja että Nokian hallituskin on palkkionsa saanut. Eikö tilanteessa silloin ole paljonkin järkeä?
Eikö Suomessa ole vähemmistäkin asioista alettu tutkimaan maanpetoksia?

Toisaalta, odottiko joku parempaa lopputulosta kun Elopin strategia 2011 alkuvuodesta julkistettiin, tosissaan? Millä ihmeen perusteella?

Jos katsotaan isojen globaalien firmojen yleistä strategiaa ja yritysostojen vaikutusta suomalaisiin firmoihin, niin kovin yhtenäistä linjaa ovat, eli kun ovat ostaneet, ovat lafkat nopeasti byrokratisoituneet tilaan, jossa tuotekehitys käy mahdottomaksi.

Eli joko ovat täysin tumpeloita tai sitten tarkoituksella ajavat kilpailijat alas tällä "tumpeloinnilla". Globaalit megayhtiöt jarruttavat kehitystä byrokratiallaan.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46308

Kyllä tuolla aloituksella saa porukan kohdistamaan huomionsa..

Tunnettu liikejuristi laukoo kovia Nokiasta – lue puhehttp://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/hann ... he/1260557

Kunnioitetut yrittäjäkollegat, arvoisa juhlaväki, hyvät naiset ja herrat

TALOUSKRIISI , FINANSSIKRIISI, EUROKRIISI = YHTEISKUNTAMORAALIN RAPPIO

ON KANSALLISEN HERÄÄMISEN AIKA

Vallitsevan epävarmuuden ajan osin epätoivoisessakin hoidossa on niin EU-komissiolta kuin kansallisvaltioiden hallituksilta tyystin unohtunut sen pohtiminen mikä on syytä ja mikä seurausta.

Peruskysymys on se ketä varten olemme olemassa; sijoittajia markkinavoimia ja kvartaalitaloutta vai toinen toistemme kaikinpuolisen hyvinvoinnin edistämistä? Ja miksi Eurooppa itse on luovuttanut vastikkeetta hyvinvointinsa aasiaan ja ennen muuta kiinaan jättäen jälkeensä savuavia raunioita, loputtoman määrän hävitystä sekä inhimillistä hätää ja kärsimystä. Suurin ja pahin syy tähän on epäilemättä loputonta ahneutta ja välinpitämättömyyttä ruokkiva kvartaalitalous. Sanalla sanoen lopputulemana näemme suorastaan karmaisevan YHTEISKUNTAMORAALIN RAPPION.

Hyötyjinä tästä kaikesta ovat olleet kiinan ohella ainoastaan pienet yhtiökohtaiset eliitit täällä ja maksumiehinä Euroopan kansat ja veronmaksajat.

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

En tiedä, mutta kyllä on huonosti myyvät värit nyky nokialaisten kuorissa. Haettu varmaan uutta trendiä, mutta ainakaan minuun ei iske kirkkaat keltaiset, punaiset, siniset yms. kuoret. Paremmilla väreillä pystyttäisiin ainakin tuplaamaan myynti ja sitten ne laatikot näytössä.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat