Seuraa 
Viestejä45973

Minkälainen olisi oma ihannepuolueesi vai löytyykö jo se oikea olemassaolevista?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_puolueista

Mitä aatteita poimisit tämän hetkisten puolueiden listalta, rakentaaksesi ihannepuolueesi. Voi toki ottaa keräillä muitakin ismejä ja aatteita vapaavalintaisesti.
esim: liberaalikonservatismi, sosiaalidemokratia, arvokonservatismi, ekososialismi jne. Etuliitteitä voi poimia maun mukaan esim. Kansallismielinen, vasemmistolainen, keskusta-oikeistolainen, euroskeptinen jne.

Minulla menisi varmaan:

Ekososiaalitalousdemokratia,
joka koostuisi sosiaalidemokratiasta, talousdemokratiasta ja ekososialismista.

Sivut

Kommentit (66)

Taloudellisesti tasa-arvoinen suora demokratia, jossa parlamentaarinen valta korvataan kansanäänestyslähtöisten parannusehdotusten läpiajamisena senhetkisen TYÖryhmän toimesta, joka siis koostuu poliittisista ja yhteiskunnallisista ammattilaisista, joilla on tulosvastuu tekemästään työstään, kuten kaikilla muillakin (työtä tekevillä) ihmisillä edustustehtävän sijaan. Siitä saa sitten palkkaa ja eläkettä. Vaihtoehtoisesti edustustehtävästä ei enää maksettaisi palkkaa/eläkettä lainkaan.

Työryhmä voi ja sen tuleekin myös itse ehdottaa kansalaisille parannusaloitteita, joista kansalaiset saavat sitten päättää niin halutessaan (jos ääniä ei kerry tarpeeksi, päättää työryhmä nykyiseen tapaan kuten eduskuntakin muutoksesta ja sen läpiviennistä).

Eli valta kansalle, ja yhteiskunta sellaiseksi että köyhiä ei vituta, ja rikkailla ei ole varaa vittuilla. Tämä siis koska kukaan ei ole suhteessa liian köyhä, eikä kukaan liian rikas. Rahavirtojen kertyminen tilille pitäisi korvata oikeudella määrätä mihin kattorajan ylitsevuotavia verovaroja käytetään, lisäten suoraan rikkaiden valtaa yhteiskunnan sektorien tukemisen suhteen, sen sijaan että raha lepää poissa kierrosta veroparatiisien tileillä.

Joku väittää että rikkaiden varalliisuus ei ole pois muilta, mutta se ei pidä paikkaansa.

Jos kaikki maailman raha olisi 1000€, olisi sillä suuri merkitys maailmantalouteen, onko rikkaiden tileillä siitä 1€ vai 999€. Se on pois kierrosta, ja muilta. Tilanne ei tästä muutu vaikka nollat ykkosen perässä kasvavat. Veroparatiisien tileillä lepää biljoonia, estäen sinuakin tällä hetkellä saamasta valtiolta tukea aloittamaan oma yrityksesi.

Pienen Piirin Paskiaiset kiertävät lakeja joita itse ovat kehittäneet, ja siitä suuresti hyötyvät. Tällainen toiminta tulisi kriminalisoida yhteiskunnassani rikoksena ihmiskuntaa vastaan, josta Amerikan malliin tulisi antaa kuolemantuomio. Jos syytetty ei oikeuteen saapuisi, niin Amerikan malliin kuten Osamalle päästä palkkio (katto-omaisuus eli 5 miljoonaa €) luvattaisiin pään toimittajalle.

Tämä siis vastaprovosoitu vastaus, mutta ehkä järjen hivenen voittaessa näiltä ihmisiltä vietäisiin ainoastaan kansalaisuus ja häädettäisiin maasta. Sinne veroparatiisiin voisivat painua muiden rikkaiden kanssa rahojansa laskemaan, ja melko nopeasti niitä syömäänkin, kun kukaan ei jaksaisi ruokaa laittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joskus perustin ryhmän joka kysyi "Does anarchy work?"

Siellä oli Anarchy cordinator ja Anarchy operator ja Anarchy organizer. Sit se alkoi mennä jotenkin absurdiksi ja mielenkiintoni lakkasi. Ei tosin anarkiaa kohtaan. Zombi apokalypsi olisi kyllä kihelmöivän dekadenttia.

E: Olen myös edistänyt anarkiaa olemalla; Johanna Tukiainen eduskuntaan - ryhmän ylläpitäjä.
(Minut kutsuttiin kunniatehtävään aktiivisuuteni ansiosta. Meillä oli ihan kampanjavideotkin ja kaikki. Keksimäni slogani oli kutakuinkin jotain tyyliin: Meitä kaikkia yhdistää ainakin se, että Tukiainen ajaa asiaamme ainakin jossakin puolueessa. ..Oli se jotenkin paremmin kyllä muotoiltu, mutten jaksa muistaa.)

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

Suomesta puuttuu kunnon sosiaaliliberaali puolue. Ihmiset, joiden ajattelu muistuttaa sosiaaliliberalismia, ovat suureksi osaksi valuneet vihreisiin, mikä on jotenkin omituista. Selkeä sl-puolue voisi kahmia paljon porukkaa vihreistä, mutta luultavasti myös keskustasta ja demareista.

Voisin perjaatteessa antaa tällaiselle puolueelle mahdollisuuden

Ihan kaikkiin muihin puolueisiin sitoutumattomat..... nimetään heidät vaikka HAISTA-PASKA,-EN-SITOUDU -puolueeksi

...... jopa niin että vaikka ovat "samassa puolueessa" eivät silti ole millään tavalla sitoutuneet äänestämään mitenkään samalla tavoin. Puoluekin olisi vain olemassa, koska muutoin Suomessa on about mahdotonta päästä täysin sitoutumattomana eduskuntaan..... puolueen jäsenet toimisivat parhaassa tapauksessa "liimana" muiden toisiaan vastaan tappelevien sekopää-blokkejen välissä.... tai sitten eivät, mutta tulisipa kokeiltua. Nykyblokit puoluekureineen kusevat usein pahasti. Tämä idea toki tuli muutaman kaljan jälkeen, mutta eipä silti; olen keksinyt paljon huonompiakin ideoita.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
eteenpäin
Suomesta puuttuu kunnon sosiaaliliberaali puolue.

Piraattipuolue on käytännössä sosiaaliliberaali puolue, koska sen ideologia perustuu poliittisen ja taloudellisen vallan hajauttamiseen. Eli tärkeimmät teemat ovat suora demokratia (liberalismi-puoli eli poliittisen vallan hajauttaminen) ja ylikansallisten suuryhtiöiden kurittaminen purkamalla niiden immateriaalioikeuksiin perustuvaa suojaa (eli sosiaalinen puoli eli taloudellisen vallan hajauttaminen). Patentti tarkoittaa kuninkaan myöntämää monopolia tietyn asian valmistamiseksi ja monopolit (ja vallakkaat kuninkaat) ovat pahasta.

Piraattipuolue ajaa luonnollisesti myös perustuloa ja ilmaisia peruspalveluita, koska ne ovat tehokkain keino jakaa kansalaisille taloudellista valtaa ylikansallisten suuryritysten ja superrikkaiden kustannuksella. Jos kansalaiset voivat äänestää lompakollaan, niin heidän ei tarvitse tyytyä halvimpaan massatuotettuun hyödykkeeseen, vaan voivat suosia pienyritysten tarjoamia innovatiivisia tuotteita. Tuloerot pitää olla siis kohtuullisia. Hyvä ja reilu yleissääntö olisi, että rikkain tienaa enintään viisi kertaa mediaanitulojen verran. Eli Suomessa rikkaimpien vuositulot olisi noin 240 000 euroa tai suunnilleen sen verran kun Aatos Erkko tienasi vuonna 1990.

En siis ole perustamassa uutta puoluetta, koska piraattipuolue on kehitetty. Muokkaan mieluummin piraattipuoluetta enemmän sosiaaliliberaaliin suuntaan, yleispuolueeksi. Muutoinkin, kansainvälinen piraattipuolue on jo kasvanut suuremmaksi kuin vain yhden asian puolueeksi.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Pakanapuolue.

Siellä ei uskota järjen voittoon. Se on brutaali liha joka puhuu.
Jos ei usko ukko ylijumalaan ja palvo seitaa, niin nuija puhuu.

Joku roti pitää maailmassa olla, litteässäkin.

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591
Puuhevonen
eteenpäin
Suomesta puuttuu kunnon sosiaaliliberaali puolue.

Piraattipuolue on käytännössä sosiaaliliberaali puolue, koska sen ideologia perustuu poliittisen ja taloudellisen vallan hajauttamiseen.
Jos piraatit olisivat kunnon sosiaaliliberalisteja, se näkyisi puolueen nimessä. Sen sijaan he ovat yhden asian ympärille kerääntyneitä huru-ukkoja ja -akkoja, jotka ottavat useimpiin asioihin perstuntumakantaa tilanteen mukaan (siis samaa vikaa kuin vihreissä*). Se, että nämä kannat sattuvat muistuttamaan keskustavasemmistolaisia/liberaaleja kantoja, ei kerro puolueesta vielä mitään. Sosiaaliberalismilla on ideologinen traditio Euroopassa ja sitä edustaa esim. brittien Liberal Democrats.

Suora demokratia

[size=85:au2l15cb]*No okei, kai nekin johonkin johdonmukaisuuteen pyrkii[/size:au2l15cb]

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591
kevät
Pakanapuolue.

Siellä ei uskota järjen voittoon. Se on brutaali liha joka puhuu.
Jos ei usko ukko ylijumalaan ja palvo seitaa, niin nuija puhuu.

Joku roti pitää maailmassa olla, litteässäkin.


Meikä kannattaa, mutta tietty vain jos pääsen itse ylipapin virkaan.

Minun ei tarvitse rakentaa mitään omaa puoluetta.

Tykkään niin Perussuomalaisista, jotka aikovat sieltä PeräHikiän tai TakaLammin kunnanvaltuustosta ratkaista Eurokriisin.

eteenpäin
kevät
Pakanapuolue.

Siellä ei uskota järjen voittoon. Se on brutaali liha joka puhuu.
Jos ei usko ukko ylijumalaan ja palvo seitaa, niin nuija puhuu.

Joku roti pitää maailmassa olla, litteässäkin.


Meikä kannattaa, mutta tietty vain jos pääsen itse ylipapin virkaan.Ne on määräaikaisia ne virat.
Virka vaihtuu, kun nuija kopsahtaa.

Ja mua polttaa, liekit rovion.....

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
eteenpäin
Puuhevonen
eteenpäin
Suomesta puuttuu kunnon sosiaaliliberaali puolue.
Piraattipuolue on käytännössä sosiaaliliberaali puolue, koska sen ideologia perustuu poliittisen ja taloudellisen vallan hajauttamiseen.
Jos piraatit olisivat kunnon sosiaaliliberalisteja, se näkyisi puolueen nimessä...Sosiaaliberalismilla on ideologinen traditio Euroopassa ja sitä edustaa esim. brittien Liberal Democrats.

Tuo on kyllä aika harhaanjohtava nimi puolueelle, koska liberaalidemokratia kääntyy usein synonyymina uusliberalismille, joka taas on sosiaaliliberalismin kategorinen vastakohta. Semantiikka ja retoriikka on siis niin sekaisin, joten on paljon parempi, että keksitään kokonaan uusi nimi, joka vastaa tämän päivän vaateisiin, kun digitaalinen valmistus ja käynnissä oleva kolmas teollinen vallankumous saadaan valmiiksi.

Digitaalinen valmistus tarkoittaa sitä, että materiaalisten hyödykkeiden valmistus muuttuu informaatiokysymykseksi, jossa suihkumoottorin voidaan ladata piratabaystä. Siksi et ole nähnyt piratismista vielä mitään, jos ajattelet, että siinä on kyse musiikin 'laittomasta' lataamisesta. Esimerkiksi Teslalla on kaliforniassa 20 000 auton vuosituotantoon kykenevä lähes kokonaan digitaaliseen valmistukseen perustuva autotehdas. Periaatteessa siis, riittää, että joku vuotaa CAD-piirrustukset piratebayhin, niin kuka tahansa pystyisi alkaa valmistamaan Tesla Model S -autoja.

Lainsäädännön pitää vain olla tämän päivän taloudellisten realiteettien vaateiden tasalla.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Armitage

Jos kaikki maailman raha olisi 1000€, olisi sillä suuri merkitys maailmantalouteen, onko rikkaiden tileillä siitä 1€ vai 999€. Se on pois kierrosta, ja muilta.Tämä on perustavanlaatuisella tavalla virheellinen ja vaarallinenkin harhakäsitys.

Mikään raha ei ole poissa kierrosta, lukuunottamatta käteisenä patjan alle jemmattuja seteleitä.

Jos näkemys rikkaista ja taloudesta perustuu Aku Ankkaan, jossa äveriäät keräilevät seteleitä homehtumaan holveihin ja rahasäiliöihin, niin ko. uskomus tietysti on ymmärrettävä, vaikakkin edelleen täysin väärä.

Oikeasti pankkitilillekin talletetut rahat palaavat kiertoon, koska pankki tekee niillä bisnestä eli lainaa edelleen korkoa vastaan, vaikkapa asunnonostajille tai yritysten investointeihin, jolloin pääoma rahoittaa konkreettista tuottavaa työtä, kuten rakentamista, kuljetuksia, palveluita ja ihan kaikkea toimintaa mitä nyt ihmiset yleensä työkseen tekevät. Puhumattakaan sitten muunlaisista sijoituksista, jotka ovat pääasiallinen varakkaiden omistuksen kohde, koska harvemmin rikkaat tyytyvät vähätuottoisen pankkitilin saldoa pelkästään kerryttämään. Jopa äveriäiden privaatti luksus, kuten hulppeat kartanot, prameat purjeveneet tai vaikkapa taideteokset ja kalliit asusteet, ovat aina jonkun työtätekevän ja työstä elantonsa saavan käsistä lähtöisin.

Raha tekee työtä. Silloinkin kun rikas laittaa sen paiskimaan hommia puolestaan.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat