Seuraa 
Viestejä9265

Moni varmaan on kuullut kyseisestä ilmiöstä. Ihminen palaa tuhkaksi, jättäen yleensä joitakin osia, lähinnä raajoja palamattomina jäljelle. Uskon että mikäli näitä todella on sattunut niin niille löytyy myös tieteellinen selitys. En vain tiedä mikä se selitys voisi olla. Melkein kallistuisin siihen että ne on joko huijauksia, lavastuksia, väärinkäsityksiä, satuja tai jotain muuta vastaavaa, että totuus ei ole se mitä meille kerrotaan. Mutta jos olisikin, voisiko mitenkään olla? Miten te selitätte itsellenne nämä ihmisten itsesyttymiset? Katsoin äsken ohjelmaa "outoa vai mitä", jossa käsiteltiin aihetta.

- Ihminen palaa tuhkaksi, yleensä joku raaja jää jäljelle. Ihminen ei ilmeisesti pala edes krematoriossa niin perusteellisesti.
- Ympäristö kärsii suhteellisen vähän siihen nähden millaisia lämpötiloja tuo kehon tuhkaksi palaminen vaatisi.
- Ihmiskeho ei tuppaa olemaan helposti palavaa tavaraa.

Keksiikö joku tieteellisen hypoteesin siitä mitä näissä on voinut esimerkiksi tapahtua, jos oletetaan että keho todellakin on palanut tuhkaksi esim sänkyyn niin että on jäänyt joku käsi ehjänä jäljelle ja talo ja huonekalutkin ehjiksi ja kärventymättömiksi? Mikä voisi johtaa tällaiseen? Tarkoitus ei ole löytää ratkaisua, vaan ylipäänsä miettiä voisiko noille edes teoriassa olla jotain järkiselityksiä.

Huomasin wikipediasta että ketoosia pidetään yhtenä selityksenä.

くそっ!

Sivut

Kommentit (38)

Jostain luin, että rasvat siellä palaa. Ei silti selitä kokonaisuudessaan mikä saa ne syttymään ja miten palo leviää pitkin kehoa nopealla tahdilla. Kuulostaa kyllä melkosen järjettömältä ilmiöltä koko itsesyttyminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarkkasilmäiset huomaavat tapauksissa sen oudohkon piirteen että vaikka ruumiista on vain jalka jäljellä ja luutkin on tuhkana, on nojatuoli jossa hän istui, palamatta, vaikka luun poltto vaatii yli 1000 astetta lämpöä. Yhdessä kokeessa sian ruholla riistäytyi tuli roihuksi.

Mikäs sen mikkelinmiehen poltti viime viikolla.
Löytyi auton vierestä ja nähtiin palavan isolla liekillä, mutta itsetuhosta tai palavista nesteistä ei uutisen mukaan ollut näyttöä.

salai
Seuraa 
Viestejä7777

Aikoinaan ihmiset (miehet) syttyivät usein spontaanisti tuleen juotuaan pirtua.

Ongelma ilmeisesti poistui, kun levisi laajemmalle tieto, että tulen voi sammuttaa kusemalla uhrin suuhun.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

block52
Seuraa 
Viestejä1972

Heh, ihan pentuna tuli luettua edestakas jotain kauhukertomusta jossa joku oli palanut vessassa niin, että jäljellä oli vain jalka ja kasa tuhkaa. "Tohtorin jalaksi" taisin sitä kutsua ja painajaisiahan se aiheutti

Syttymisen selitys näissä "itsestäänsyttymisissä" lienee uhrin itsensä sytyttämä tuli, joka syystä tai toisesta riistäytyy hallinnasta. Savukkeen sytyttäminen ja nukahtaminen/sammuminen on aikaansaanut useita paloja. Muistan lukeneeni, että yksi uhreja yhdistävä tekijä olisi ollut liikuntarajoitteisuus.

Palo, jossa ihmisruumis palaa raajoja lukuunottamatta tuhkaksi on tavatonta, enkä ole sellaisesta muissa yhteyksissä kuullut. En usko moiseen. Uutisoinneissa itsesyttymistapauksista tätä seikkaa on varmasti liioiteltu. Uskon myös, että osassa valokuvista vainajaa on liikutettu ennen kuvan ottamista niin, että näyttää kuin palopaikalle olisi jäänyt vain yksittäisiä raajoja.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Itsesyttymisen voi aiheuttaa se, että suuri määrä seksuaalista energiaa purkautuu kerralla. Ihminenhän toimii sähköllä ja sähkö sytyttää tulipaloja, joten aiheen fysikaalisessa taustassa ei ole mitään epäselvää.
Nuorisoa pitäisikin entistäkin enemmän varoittaa itsesaastutuksen vaaroista ja valvoa esimerkiksi kameran avulla, että kädet pysyvät peiton päällä. Myös yöpuvun hihoihin ommellut patakintaat toimivat hätäratkaisuna.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5002

Skepsiksen sivuilla asiaa kuvaillaan näin:

Ihmisen spontaani palaminen

(engl. spontaneus human combustion, SHC). Ihmisen spontaanilla palamisella viitataan tapauksiin, joissa ruumiin keskikeho on täydellisesti palanut, mutta kehon ääripisteet kuten raajat ja pää ovat selviytyneet tulelta. Samoin lähiympäristössä olevat huonekalut ovat säilyneet vahingoittumattomina.

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/ihmisen_spontaani_palaminen.html

Wikipedia taas kertoo mm.

Itsesytyntätapauksissa on todettu joukko toistuvia piirteitä, joista osa erottaa ne muunlaisista tulipaloista.

Vaikka itsesytynnän väitetään tapahtuvan spontaanisti, monessa tunnetuissa tapauksissa käsillä on ollut jokin sytytyslähde (usein savuke), mutta ei mitään sytytystä helpottavaa ainetta kuten bensiiniä. Jotkin tapaukset ovat tapahtuneet todistajien silmien edessä ilman näkyvää sytytyslähdettä ulkotilassa. Tulipalo on yleensä rajoittunut uhrin ruumiiseen. Läheiset huonekalut ja kodinkoneet eivät ole merkittävästi vaurioituneet. Uhrin välittömässä läheisyydessä esiintyy hyvin vähän jos lainkaan vaurioita. Uhrin ruumis on yleensä pahemmin palanut kuin tavallisessa tulipalossa. Palovammat eivät kuitenkaan jakaudu tasaisesti eri ruumiinosien kesken. Yleensä vartalo on pahimmin vahingoittunut, joskus lähes täysin tuhkaksi palanut, mutta ääreisosat ovat vahingoittumattomat. Useimmat itsesytyntätapaukset ovat sattuneet sisätiloissa. Korkealla, esimerkiksi kaappien päällä, olevat laitteet kuten televisiot ovat vaurioituneet joskaan eivät palaneet.

Itsesytyntä on ollut vaikeasti selitettävä ilmiö. Ihmisruumis, josta noin 75 % on vettä, palaa huonosti. 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsesytynt%C3%A4

Kiinnostaisi tietää, kuinka suuri osa itsesyttyneistä on ollut alkoholisteja.

Tässä helteessä tuntuu kuin olisi koko ajan roihahtamisvaarassa.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Vaikea kuvitella että veren suht korkeakaan alkoholipitoisuus vaikuttaisi oikeastaan millään lailla palamisherkkyyteen. Kun puhutaan kuitenkin promilleista.

Sen sijaan hauskaa on se, että koska hyttyset voivat imeä verta jopa puolet painostaan tai jotain sinnepäin, niin imiessään humalaisen verta menevät itsekin känniin. Saavuttaisivat tuossa tapauksessa puolet siitä promillemäärästä joka uhrilla.

くそっ!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat