Seuraa 
Viestejä45973

Langaton sääasemani lakkasi toimimasta eli anturit eivät lähetä säätietoja keskusasemalle. Millä tavalla voisi tutkia lähettävätkö ne ollenkaan tietoja eli voiko radiaaltoja mitata/havainnoida jotenkin?

Kommentit (5)

Niissä on ledi lmaisemassa lähetysjaksoa. Ongelmasi voi olla etttä siinä on kaksi taajuutta ja asema on asetettu väärälle taajuudelle. Kantama on max. 10 m.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6615

Sääasemassa on kyse niin pienistä lähetystehoista, jotta havainnointiin on viisainta käyttää lähetystaajuudelle viritettyä vastaanotinta. Sellainenhan tietysti siinä sääaseman keskuksessa onkin.

Mutta tuo korjaaminen kyllä edellyttää hieman elektroniikan tuntemusta. Ensimmäiseksi mittaisin käyttöjännitteitä lähettimen ja vastaanottimen eri pisteistä, sekä tarkistaisin antennien kunnon.

Jos itsellä ei ole elektroniikan tuntemusta, niin kiikuttaisin vehkeen jollekin tuttavapiirin pidemmälle ehtineelle elektroniikkaharrastajalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haluaisinkin saada selville onko vika lähettimissä vai keskuksessa (varaosia saatavana). Olen vienyt lähettimet aivan keskuksen viereen joten etäisyys ei liene ongelma (ja vaihtanut paristot kaikkiin). Mistä tuollaisen yleisvastaanottimen saisi? Entä yleislähettimen että voisi testailla?

ovolo
Seuraa 
Viestejä6615

Onko siinä vastaanottimessa tai lähettimessä resetointimahdollisuutta. Se saattais auttaa. Myös kannattaa tarkistaa, onko ulkoyksikköön päässyt vettä.

Nuo härvelit toimivat joko 433 Mhz tai 868 Mhz taajuusalueella, joten mitään halpaa vastaanotinta tai lähetintä testaamiseen ei taida olla. Lisäksi tieto kulkee digitaalisesti koodattuna, joten lieköhän erillisestä vastaanottimesta vianetsinnässä paljonkaan apua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat