Seuraa 
Viestejä2144

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... in+News%29
http://www.frontiersin.org/Perception_S ... 0/abstract

Koska ennalta-aavistukset on yleensä luokiteltu paranormaaleiksi ilmiöiksi, täytyisi Randin maksaa viistonnisensa tämän meta-analyysin tekijöille. Tosin tekijät eivät varmaan ottaisi sitä vastaan, koska he tyytyvät toteamaan:

"The cause of this anticipatory activity, which undoubtedly lies within the realm of natural physical processes (as opposed to supernatural or paranormal ones), remains to be determined."

Tutkijat käyvät tutkimuksensa lopussa tavanomaisen tylsiä bias-selitysmahdollisuuksia läpi ja sulkevat niitä pois yksi kerrallaan, jääden käsitykseen että ilmiö on todellinen. Sitä oikeaa selitystä odotellessahan me voimme antaa selityksiä sille, miten saamme ennakko-aavistuksia silloin kun vihjeiden saaminen on mahdotonta "normaalilla" tavalla. Kulkeeko kausaliteetti tulevaisuudesta (jota ei tosin vielä edes ole fysikaalisesti olemassa) nykyhetkeen? Vai suojelusenkelimmekö tai henkioppaammeko siellä meille signaloivat? Vai mitä muuta tulee mieleen?

Ainahan on sanottu, että kuuntele intuitiotasi. Tämän opetuksen hyödyn olen itsekin saanut huomata. Usean kerran olen pelastunut jäämästä kiinni nukkumasta pää tyynyllä työpaikallani tämän ansiosta. Jos tulee sellainen olo että tuleekohan pomo justkohta sisään ovesta, niin ehdin vielä asettautua sen näköiseksi kuin tekisin ahkerasti töitä, vaikka tunne onkin sellainen etten varmaan ehdi. Ja pim! niinpä kuitenkin ehdin. Pari kertaa olen jättänyt kuuntelematta tätä aavistusta, "koska sellaiset aavistukset ovat fysikaalisesti mahdottomia", ja jäin tietenkin nokosiltani kiinni.

Kommentit (6)

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Kirjekuori

Koska ennalta-aavistukset on yleensä luokiteltu paranormaaleiksi ilmiöiksi, täytyisi Randin maksaa viistonnisensa tämän meta-analyysin tekijöille.

Miksi sä kirjoitit yllä olevan lauseen? Se ei siinä viitekehyksessä minkä sisällä sä olet tarkoita mitään.

Miksi sä laitoit ne höpöt linkkinä ja jotain amerikan kieltä siihen?

Sano itte jotain.

Minäkin sanon.

Kirjekuori
Seuraa 
Viestejä2144

Tässä on eräs klassinen tutkimus aiheeseen liittyen.

http://cognet.mit.edu/posters/TUCSON3/BiermanRadin.html

Tutkimuksessa näytettiin tietokonenäytöltä väkivaltaisia ja eroottisia kuvia, ja todettiin kuinka ennakoivat fysiologiset vasteet olivat mitattavissa jopa useita sekunteja ennen visuaalisen stimulin ilmaantumista näytölle.

The results indicate a precognitive response-subjects react up to several seconds before the stimulus appears.

Bierman ja Radin selittävät tuloksia infon saamisella tulevaisuudesta. Tosin sellainenhan edellyttäisi että tulevaisuus on jo olemassa, millaiseen itse en kyllä usko.

Having ruled out anticipatory strategies, the only remaining explanations suggest some backward time referral.

Price ehdottaa näihin "psi-ilmiöihin" jatkotutkimuksia käyttäen apuna kokeneita meditoijia, jotka onnistuvat sulkemaan kuvien sisällöt pois tajunnastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kirjekuori
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121022145342.htm?utm_source...
http://www.frontiersin.org/Perception_S ... 0/abstract

Koska ennalta-aavistukset on yleensä luokiteltu paranormaaleiksi ilmiöiksi, täytyisi Randin maksaa viistonnisensa tämän meta-analyysin tekijöille.
Yksi ihmeellisimmistä ilmiöistä tapahtui armeijassa ollessani. Minulta oli varastettu uimahousut eikä rahaa ollut niiden korvaamiseksi. Tuli varusteiden luovutuspäivä ennen Haminaan lähtöä. Vääpeli huusi aina varusteen nimen, sotilaat pitivät varustetta ojennetussa kädessään ja alikersantti kulki aina rivin päästä päähän keräten ne. Äkkiä jouduin transsin kaltaiseen tiedottomaan tilaan, josta pian heräsin ja näin ihmeekseni alikersantin menneen ohitse uimahousuja keräten ja huomaamatta lainkaan minua.

Kerran palatessani lomalta minulle tuli tunne, että majuri tulee vastaan, ja kertasin mielessäni ilmoituksen teon. Ison tiilisen uimahallin nurkalle tultuani majuri tulikin toisesta suunnasta vastaan ja tein valmistelemani ilmoituksen.

Taikuri James Randi on ehkä tietämättään itse psyykikko ja hänen läsnäolonsa tuottama "kenttä" estää PSI-ilmiön tapahtumisen tai esim. veden muistin Benvenisten kokeissa.

Randi lienee jossain määrin verrattavissa Wofgang Pauliin. Wolfgang Pauli (neutriinon keksijä, nobelisti, Erns Machin kummipoika) omasi erikoislaatuisen psyyken, mikä kävi ilmi esim. hänen harrastuksistaan, joista ydinfysiikan professori K.V.Laurikainen kirjoitti Springerin julkaiseman kirjan. Kerran eräässä tutkimuslaitoksessa koe epäonnistui tutkijoiden ihmeeksi, kunnes saatiin kuulla, että Pauli oli juuri silloin mennyt junalla ohi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Pauli

http://www.protsv.fi/lfs/verkko/RH-KVL.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Pauli

Koko tieteellisen uransa ajan Pauli pohti hienorakennevakion 1:137 syytä. Hänen kuoli sairaalan huoneessa, jonka numero oli 137.

James Randilla ei liene juurikaan merkittäviä harrastuksia ultraskeptisisminsä lisäksi

http://fi.wikipedia.org/wiki/James_Randi

Kirjekuori
Seuraa 
Viestejä2144

http://en.wikipedia.org/wiki/Pauli_effect

For fear of the Pauli effect, the experimental physicist Otto Stern banned Pauli from his laboratory in Hamburg despite their friendship. ...

An incident occurred in the physics laboratory at the University of Göttingen. An expensive measuring device, for no apparent reason, suddenly stopped working, although Pauli was in fact absent. James Franck, the director of the institute reported the incident to his colleague Pauli in Zürich with the humorous remark that at least this time Pauli was innocent. However, it turned out that Pauli on a railway journey to Copenhagen switched trains in Göttingen rail station about the time of failure. ...

Wolfgang Pauli was convinced that the effect named after him was real.[3] As Pauli considered parapsychology worthy of serious investigation, this would fit with his thinking; to this end, Pauli corresponded with Hans Bender and Carl Jung on the concept of Synchronicity. ...

In 1934, Pauli saw a failure of his car during a honeymoon tour with his second wife as proof of a real Pauli effect since it occurred without an obvious external cause. ...

In February 1950, when he was at Princeton University, the cyclotron burnt ...

The Pauli effect at the foundation of the C.G. Jung Institute, Zürich 1948, caused Pauli to write his article "Background-Physics", in which he tries to find complementary relationships between physics and depth psychology.

Kirjekuori
Tutkijat käyvät tutkimuksensa lopussa tavanomaisen tylsiä bias-selitysmahdollisuuksia läpi ja sulkevat niitä pois yksi kerrallaan, jääden käsitykseen että ilmiö on todellinen. Sitä oikeaa selitystä odotellessahan me voimme antaa selityksiä sille, miten saamme ennakko-aavistuksia silloin kun vihjeiden saaminen on mahdotonta "normaalilla" tavalla. Kulkeeko kausaliteetti tulevaisuudesta (jota ei tosin vielä edes ole fysikaalisesti olemassa) nykyhetkeen? Vai suojelusenkelimmekö tai henkioppaammeko siellä meille signaloivat? Vai mitä muuta tulee mieleen?Taas kerran suosittelen lukemaan transferenssista ja peilineuroneista. Nämä ilmiöt mitä luultavammin vaikuttavat taustalla. Millä tavalla, niin kysehän ei ole mistään reaaliaikaisesta syy-seuraus tapahtumasta, miten ilmeisesti biaksen ajatellaan vaikuttavan ihmisiin, vaan sanoisin, että eräänlaisesta neuraalisesta kalibraatiosta, joka tapahtuu tietyssä kohtaa aikaa ja lakkaa vaikuttamasta, kun ei olla toistaiseksi missään tekemisissä tietyn ihmisen kanssa. Toki puhelinsoitto ystävälle ja kaipuu voi laukaista aivoissa - affektin voimakkuudesta riippuen - sekvenssin tai sarjan sekvenssejä, jolloin nämä kalibroituneet neuronit ystävään liittyen aktivoituvat uudestaan. Henkilö voi tästä johtuen kaihossa työskentelyn aikana huomaamattaan rikkoa laitteen, koska ystävään liittyvät tuntemukset alkavat ohjata omaa toimintaa. Voi sillä hetkellä vaikuttaa siltä, että laite hajosi itsestään tai pauli efektistä, koska affektista ystävään johtuen rikkoutumista ei osata liittää itseen. Jos joku on joskus kokeillut mikrotukihenkilön töitä, tietää, että tavanomaisin selitys maallikolla silloin, kun kone hajoaa, on se, että tietokone hajosi itsestään, vaikka asiantuntija löytää koneelta jälkiä, joiden perusteella voidaan yleensä havaita myös käyttäjän virheistä koituva rikkoutuminen. Eli hermostoa ajatellen toimintaa ohjaavat muistijäljet ja virittyneet neuronit. Transferenssia voitaisiin nimittää tilanteeksi, jossa tapahtuu neuronien uudelleen kalibroitumista.

Missä on sitten esimerkiksi vapaa tahto? On se, vaikka kuvaukseni antaa ihmisestä kuvan matkustajana. Ravintoketjun huipulla olevan modernin ja tavallisen ihmisen stressitön ja haasteeton elämä ei synnytä tilanteita, jossa olisi tarvetta puuttua mihinkään vapaalla tahdolla. Vaikka tarvetta ei yleensä olisikaan, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vapaata tahtoa ei olisi ollenkaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat