Seuraa 
Viestejä2

Olen vuoden päivät absorboinut tietoa aiheesta ja seurannut mielenkiinnolla teknologian kehitystä ja haluaisin keskustella aiheesta ja kuulla mielipiteitä siihen liittyvistä asioista

tässä linkki teille ketkä on täysin tietämättömia kyseisestä laitteesta

http://nanotehdas.wordpress.com/2010/11 ... otehdas-3/

1.Mitä mieltä olette milloin valmistuu ensimmäinen?
2.Milloin tulee käyttöön jokakotiin vai tuleeko ollenkaan?
3.Miten muuttaa maailmaa parempaan vai huononpaan suuntaan?
4.Mitä uusia teknologioita sen avulla voidaan valmistaa(lääketiede,avaruusmatkailu,energian tuotanto)?

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31340
nanotopia
1.Mitä mieltä olette milloin valmistuu ensimmäinen?Tuskin tuolla utopiatasolla koskaan. Ehkä jossain alkeellisessa muodossaan joskus, kun kaikki tätä lukevat kasvavat koiranputkea.

2.Milloin tulee käyttöön jokakotiin vai tuleeko ollenkaan?Tuossa lienee niin pahat väärinkäyttömahdollisuudet, että tuskin.

3.Miten muuttaa maailmaa parempaan vai huononpaan suuntaan?Epäilemättä tuollaista teknologiaa käytetään ensin sotimiseen ja omistavan eliitin pääomien kasvattamiseen. Eli 99 %:lle ihmisistä se merkitsee välitöntä huononnusta arkeen ja 1 %:lle paranusta. Tuollainen tuotanto vaatii ja aiheuttaa yhteiskuntien ja kultuurien oleellisen muuttumisen, mikä tuskin sujuu ihan kivuttomasti. Hyvin pitkällä aikavälillä (useita sukupolvia) tuollaisesta olisi hyötyä, kun ihmiset vähitellen oppivat jakamaan tuotantoa kaikille.

4.Mitä uusia teknologioita sen avulla voidaan valmistaa(lääketiede,avaruusmatkailu,energian tuotanto)?Esitetyssa laajuudessa tarkoitettiin ilmeisesti konetta, joka tuottaa makroskooppisia rakenteita molekyyli kerralaan täysin kontrolloidusti. Sellaisella voisi tehdä mitä vain.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Asiaa voisi lähestyä myös niin, että suunnittelee ensin koneen, joka pystyy replikoimaan itsensä funktionaalisesti 2:1 mittakaavassa eli valmistuvan sukupolven koko on puolet nykyisestä sukupolvesta. Tämä uusi sukupolvi rakentaa jälleen funktionaalisen replikaatin itsestään, joka on kooltaan jälleen puolet jne. Lopputuloksena on molekyylitasoinen laite, joka osaa rakentaa "juttuja".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
nanotopia
Seuraa 
Viestejä2

Niin kaikessa teknologiassa on mahdollisuus väärinkäyttöön esim leipäveistä voi käyttää muutaman ihmisen tappamiseen kun taas autolla voi tappaa/vahingoittaa kymmeniä tai jopa satoja ihmisiä.

Jos kyseinen laite valmistetaan yhdysvaltain hallituksen toimesta niin se luultavasti pidetään salassa ja sitä käytetään massavalmistamaan aseita ym sotilaallisia resursseja yhdysvallat kun on niin sotaista kansaa. Hyvänä esimerkkinä ulkoinen tukiranka japanin versio H.A.L(hybrid assistive limb) suunnitellut käyttötarkoitukset: antaa raajarikkoisille mahdollisuus kävellä,auttaa ensiapuhenkilökuntaa esim nostamaan painavia loukkaantuneita helposti jne.
Yhdysvaltain versiot raytheonin Sarcos ja lockheed martinin HULK
suunnitellut käyttötarkoitukset: tehdä ihmisistä tehokkaampia tappokoneita.
On tää sairas maailma

En näe tälle mitään välitöntä hyötyä sotateollisuuden parissa. Se ala kun ei ole käytännössä koskaan resurssien puolesta rajoitettu, ja tällaisen nanotehtaan funktio vaikuttaisi lähinnä olevan valmistuskulujen karsiminen.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
nanotopia
1.Mitä mieltä olette milloin valmistuu ensimmäinen?

Veikkaisin joskus vuoden 2952 kesäkuun alkutuntuina (GMT).

2.Milloin tulee käyttöön jokakotiin vai tuleeko ollenkaan?

Vuoden 2952 kesäkuun ensimmäinen päivä klo 06.00 GMT.

3.Miten muuttaa maailmaa parempaan vai huononpaan suuntaan?

No lähdetään nyt siitä, että rakennetaan ensin enemmän digitaalisen valmistuksen tehtaita, kuten Tesla Motorsin -tehdas.

Kannattaa lukea Chris Andersonin uusi kirja Makers - The New Industrial Revolution, joka selittää tarkemmin sitä mitä digitaalinen valmistus oikeastaan tarkoittaa.

Digitaalinen valmistus on erittäin paljon käyttökelpoisempi teknologia kuin tuo mikä esiteltiin, koska sillä on jopa todellisuuspohjaa. Digitaalisella valmistuksella voidaan esimerkiksi rakentaa noin 50 % kevyempiä lentokoneita.

On tää sairas maailma

Sinun maailmasi on sairas. Ei minun, koska tiedän ja ymmärrän kuinka yhteiskunta toimii ja mihin suuntaan se kehittyy.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat