Seuraa 
Viestejä91

Mietinnässä ollut jo pidempään muutto omakotitaloon(vuokralle tosin).

Käytiin sitten taas yhtä katsastamassa ja ensimmäinen jossa vastaan tuli öljylämmitys.
http://www.vuokraovi.com/vuokraovi/kohd ... 1744301669

Välittäjä sanoi lämmitysöljyn kulutukseksi 3800 litraa vuodessa. No tuolla hetkellä en osannut sanoa muutakuin "aha", kun tieto ei sanonut juuri mitään. Nyt vasta aloin opiskelemaan öljylämmityksestä ja vaikuttaisi että tuo on aikalailla roisi määrä löpöä tuon kokoisessa kämpässä. Ja roisikin lienee reilunlaista vähättelyä..

Asiasta enemmän tietävät osaatteko sanoa onko jotain hyviä syitä miksi tuolla menee noin paljon öljyä ja onko siinä mitään järkeä? Kandee kiertää kaukaa?

edit. ja mitkä voisivat olla hyviä kysymyksiä mitä asian tiimoilta kannattaisi udella? Kuinka vanha öljykattila, vuotaako kämppä kuin seula(tuskin tunnustaa) jne..?

Kommentit (5)

Ei helvetissä.Ei noin kovaa öljyn kulutusta voi olla. Tai talossa ei oo eristyksiä. Tai sitte tuota uima-allasta lämmitetään.Meillä saman kokoinen ok talo -isä vainaan rakentama. Kaikki kulutukset ,öljy,vesi ja sähkö tutkitaan tarkoin. Öjjy säiliön täytin syyskuun alussa:1599 litraa. Viikeksi täyttö tasan 2 vuotta sitten. Talossa ei palella. Ilp löytyy kyllä mutta sitä käytetään harvoin. Sähkön kulutus 5200 kw vuosi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennen öljykriisiä tehty ja eristeet voi olla hatarat ja paljon ikkunoita joissa ei ole tiivisteitä kuten ei ovissakaan. Pannuhuoneen putket eristämättä ja korkeat huonelämpötilat. Kyllä sillä tyylillä saa menemään.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

60-70-lukujen tönöt ryystää helposti 5000L mökkiöljyä.

Suurimman kuluttajan tittelistä valtaosissa tapauksista kilpailevat ahkerat kuuman käyttöveden kuluttajat ja yläpohjan heikko lämpöeristys.

Yläpohjan eristys on monasti melko tyyris keikka ja sen yhteydessä uusitaan myös vesikatto. Riippuu vähän.

Itse juuri tässä kerran alustavasti tilasin imuautoporukan tyhjentämään yläpohjan jotta eristys saataisiin paremmaksi. Pikku ongelmana, eli kantona kaskessa on fyllin päälle tiilistä muurattu palolattia joka pitää purkaa ensin pois edestä.

Öljylläkin voi keplotella ja voi laittaa myös sähkövastukset yhteisiin jos
hinta suosii.

Itse olen yhden talven eleskellyt öljyn varassa tässä mörskässä. Pudotin patterien kiertoveden mekaanisella suntilla 30 asteeseen+- jotain, saadakseni ilman kiertämään ja estääkseni jäätymisvauriot. Lämmitin yläkerran salin isolla kakluunilla lopun edestä ja sähköflekteillä tasoitin lämpöä rakennuksen eri osissa. Alakerta kyllä pysyy lämimänä. Salissa jossa kakluuni on, pidin lattialla termostaattiohjattua puhallinta joka esti harppauskerrosta syntymästä lattiarajaan ja lattiaa kylmenemästä, oli toukkaikäinen talossa. Se käynnistyi jossain n. 20 n asteessa n. 30 sekunniksi aina kerrallan. Kulutus jäi alle 3000L.

Ei uskalla edes ajatella, paljonko öljyä menisi jos pitäisi öljypannun käytössä vuoden. Se on ostettu 60-luvun puolella ja sillä on poltettu
luokkaa 7000L öljyä kaikkiaan. On se silti ihan kunnossa.

Putkimies väitti, että pelkästään polttimen vaihdolla säästäisi ainakin kolmanneksen kulutuksesta tai jopa toisen puolen

-----------------

Kun vesikeskuslämpö on olemassa, siihen on aika simppeli viritellä
jotain edukkaampaa kuin mökkiöljylämmitin. Se on vain itsestä kiinni.
Toinen juttu onkin sitten sen keskuslämpösysteemin kunto.

- Ubi bene, ibi patria -

konemies
Ilp löytyy kyllä mutta sitä käytetään harvoin.

Miksi käytät ILPiä harvoin, kun se on jo ostettu? Suora sähkölämmityskin on kilpailukykyinen öljyn suhteen, niin tuollainen ILP tiputtaisi lämmityskustannukset helposti puoleen tai jopa murto-osaan nykyisestä (esim. hyvällä ILPillä viidesosaan öljystä, ulkolämpötilan ollessa 5-10 asteen tietämillä).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat