Seuraa 
Viestejä45973

Kulmatakan olen kahdelta takasivulta eristänyt ettei ilma joka kulkee 40mm. välitilassa, lämmittäisi liikaa olohuonetta. Laitoin eristettyyn tilaan mittarin ja kertalämmityksellä lämpö pysyy yli 70asteessa melkein vuorokauden. Lämmönvaihdin ja kiertovesi nopeus on säädettävissä.Paljonko kupariputkea 18mm.pitäisi olla takan vuolukivipintaa vasten että putkessa tuleva 24 asteinen vesi lämpenisi? maalaisjärjellä kuvittelisin jotain 15asteen riittävän,ja mitä jos valan kuparin 30mm massaan,siirtyykö lämpö paljonkin paremmin?

Kommentit (4)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Tuli heti sellainen bon voyage -tunne, siis että olen lukenut tämän joskus aikasemminkin.

Kuparin pitäisi olla kiinni lämpimässä esineessä. Jos se on vähänkin irti, alkaa lämmönsiirto tökkiä. Kovin tiukkoja liitoksia kannattaa kuitenkin välttää, ettei tule väsymisongelmia jatkuvasta lämpöliikkeestä. Mitä jos vain väännät siitä kuparista esim 10 kierroksen kierukan ja pänkäät sen palovillalla tms uunia vasten?
Tuollaisen lämmönvaihtimen oikeasti tarkka mitoitus on enemmän kuin hankala homma, koska lämmönvaihtopinta on hiukan epätavallinen. Siihen vaikuttaa uunin vapaan pintalämpötilan lisäksi esimerkiksi uunin tuottama teho, takan pintamateriaali, putken ja takan pinnan liitos, virtausnopeudet jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Pacanus Rusticanus
Kaikki onnistuu, mutta turha on silti aina turhaa.Ei tuo nyt mitään ihan turhaa ole sikäli, että huonon varauskyvyn omaavasta takasta saa yhdellä lämmitysrupeamalla enemmän lämpöä. Muutenkin lämpö on mukavampaa lattialla kuin katonrajassa, mihin se tavallisesta takasta yrittäisi heti mennä.

Taha I
Seuraa 
Viestejä5528
Ile U
Kulmatakan olen kahdelta takasivulta eristänyt ettei ilma joka kulkee 40mm. välitilassa, lämmittäisi liikaa olohuonetta. Laitoin eristettyyn tilaan mittarin ja kertalämmityksellä lämpö pysyy yli 70asteessa melkein vuorokauden. Lämmönvaihdin ja kiertovesi nopeus on säädettävissä.Paljonko kupariputkea 18mm.pitäisi olla takan vuolukivipintaa vasten että putkessa tuleva 24 asteinen vesi lämpenisi? maalaisjärjellä kuvittelisin jotain 15asteen riittävän,ja mitä jos valan kuparin 30mm massaan,siirtyykö lämpö paljonkin paremmin?Muutaman asteen lämpeneminen kiertovedessä riittää. Kiertonopeus vaikuttaa lämmön leviämisen tasaisuuteen. Tärkeintä olisi panostaa lattian lämmönvarauskykyyn ja siihen, että se luovuttaa sitä oikeaan paikkaan ja oikean määrän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat