Seuraa 
Viestejä9265

Poltettiin tuossa takkaa, taitaa olla kolmas korillinen puita menossa. Takka taitaa olla aika vanha, kerta talokin on rakennettu 40 luvun lopulla. Ollaan asuttu täällä reilu vuoden ja käytetty takkaa silloin tällöin. Edellinen asukas käytti myös. Nyt sitten tapahtui jotain täysin käsittämätöntä. Siinä on ne luukut ja niissä lasiruudut niinkuin yleensä. Yhtäkkiä toinen pamahti rikki, meni siis täysin säröille, ei kuitenkaan lennelleet palaset ympäriinsä mutta ovat irti toisistaan niin että eiköhän ne kohta siitä putoile lattialle jne. Menin ihmeissäni katsomaan voiko se olla todellista. Katsoin sitä säröytynyttä ruutua siinä minuutin ja RÄKS, toisenkin luukun lasi meni samallalailla pirstaleiksi. Mitä ihmettä? Täytyyhän takkaluukun lasin kestää kuumuutta? No, jos ne on kovin vanhoja niin kai ne sitten voi hajotakin, ihmettelen enemmän oikeastaan sitä että ne molemmat hajosivat juuri nyt, parin minuutin aikaerolla. Oliko takassa kenties liikaa lämpöä, eikö sitä ole koskaan ennen poltettu näin pitkään? Voiko se johtua sellaisesta? Onko tälläisiä tapauksia yleisesti enemmänkin vai onko tämä täysin poikkeuksellista?

くそっ!

Kommentit (7)

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1471

Olisiko noki ym moska jumittanut lasit liian tiukasti kehyksiinsä ja lämpölaajenemin teki tehtävänsä.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Ehkä, mutta miten molemmat niin yhtaikaa? Eihän ne vaikuta toisiinsa mitenkään. Jokin tässä ei nyt ole ihan kohdallaan. En ole koskaan edes kuullut että takan lasiovet menisivät rikki. Hyväksyisin vielä sen että se toinen niistä olisi mennyt, olisi voinut kuitata valmistusvirheenä tai vastaavana, mutta molemmat parin minuutin erolla.. ei mene jakeluun. Ainoa järkiselitys lienee että tuli on ollut liian kuuma siihen nähden mitä ne kestää ja niiden kesto heikentynyt ajan saatossa ja että kukaan ei ole polttanut vuosiin sitä takkaa noin kuumana. Outoa kyllä sinänsä ei siellä mitään tulihelvettiä edes ollut ihan normaalisti käytettiin.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
penni
Seuraa 
Viestejä5145

Saatoit polttaa piipunkin halki, voi olla tulipalon vaara.
Rikki ne lasit meni rautaovien laajentumisesta.

Piipun tiilet ovat olleet melko kosteat, pitäisi ensin kuivattaa piippu varovaisesti.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1832

Lasien kehyksien lämpölaajeneminen rikkoi ne lasit. Itse särjin kiukaan lasiluukun. Kehyksen ja lasin välissä oli nokea ja roskaa. Lasi halkesi ihan itsekseen sillä välin kun join kaljaa saunan kuistilla.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3776

Aikansa kutakin! Ei lasikaan maailman tappiin kestä.

Olisiko kaatunut jotakin palavaa laseja vasten? Niin on täällä saatu monetkin lasit rikki.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
Ronron
Poltettiin tuossa takkaa, taitaa olla kolmas korillinen puita menossa.No huh huh. Meinaatteko saunoa siellä? Lasit lienevät ylikuumentuneet ja saat olla onnellinen, jos ei sen pahempaa tapahtunut. Takan liikalämmittäminen voi pahimmillaan halkaista savuhormin ja polttaa koko kämpän.

Ollaan asuttu täällä reilu vuoden ja käytetty takkaa silloin tällöin.Onko se varaava takka? Sellaisen lämmittämiseen riittää yksi tai korkeintaan puolitoista pesällistä (joka on puolet pesän tilavuudesta). Sen jälkeen takka on jo niin kuuma, ettei lämpö enää siirry savukaasuista takkaan vaan ylikuumentaa hormia ja karkaa harakoille. Ei-varaavassa takassa poltetaan pientä tulta. Sen tarkoitus ei ole lämmittää vaan luoda tunnelmaa.

Joissain takoissa on lämpöeriste ytimen ja kuoren välillä. Ne lämpenevät pinnalta hyvin hitaasti ja jäävät matalaan lämpötilaan. Takka luovuttaa silti lämpöenergiaa hitaasti noin vuorokauden ajan huoneeseen. Kerran päivässä poltto riittää.

Onko tälläisiä tapauksia yleisesti enemmänkin vai onko tämä täysin poikkeuksellista?Suvun muurareilta kuulee juttuja mitä ihmeellisimmistä väärinkäytöksistä tulisijojen suhteen, mutta eipä kukaan ole kertonut, että joku olisi polttanut kolme korilista puita samalla kerralla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat