Seuraa 
Viestejä2754

Hallin julkisivuun olisi tarjolla tuollainen 2-lasinen ratkaisu ikkunaksi ulkoikkunaksi. Tosin tässä tulisi olemaan teräskehys ja tuollaiset kiiltäväpintaiset 12 mm tiivisteet. Luulisin, että nippuun laittamalla noita voisin jälkeenpäin lisäillä ruutuja.

http://www.asuntotieto.com/20000i_RAKEN ... ikkuna.jpg

It is widely known that Aluminium is a poor insulator.. Aluminium framed Double Glazing need to have a thermal break plastic insert which reduces the amount of heat transmitted to the outside of the house from the inside. This reduces the risk of condensation appearing throughout the house on Double Glazing, walls and ceilings.

http://www.trustedlocalsuppliers.org/Te ... minium.jpg

Onko tarkempaa tietoa U-arvosta, kehys on allaolevan linkin kuvan näköinen ja laseja kaksi, ehkä U-arvo on jotain 2-2.7 W/m2K.

http://www.karkikiinnike.fi/gfx/gallery ... rihaka.jpg

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Kommentit (4)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Olen mittaillut noita lämmönjohtavuuksia erilaisista ikkunoista ja poikkeuksetta nuo metallireunaiset ovat olleet surkeita. Ongelma ei niinkään ole ikkunan U-arvo, koska kehys muodostaa niin pienen osan kokonaispinta-alasta. Ongelma on kosteuden ja jään muodostuminen huomattavasti muuta ympäristöä kylmempiin reunoihin.
Tämän näkee ihan uusissa huippueristetyissä ovissakin: ikkunan reunaan muodostuu kosteutta.
Eikö kannattaisi suosiolla vähän eristää noita reunoja?

Diam
Seuraa 
Viestejä2754

Onko tuo 1970 vuodelta ja millaisen U-arvon olet saanut vastaavalle tapaukselle. Eristäminen on hieman suuritöistä kehystä vaihtamalla, mutta millaiseen U-arvoon sillä päästäisiin.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Tuskin se u-arvo kovin valtavasti heilahtaa, vaikka olisi minkälaiset karmit. Niiden osuus pintaa-alasta kun on kuitenkin hyvin pieni. Suurempi ongelma on tuo kosteuden tiivistyminen ja silikonien homehtuminen.
Ikkunan koon suurentaminen huonontaa myös U-arvoa suoraan siksi, että ikkunan sisällä alkaa pyöriä konvektiolooppi. Jotkut välilistat tai kaihtimet ikkunan sisällä auttavat tuohon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat