Seuraa 
Viestejä16844

Mitä mieltä?

Vuosia sitten taidettiin olla sitä mieltä että jos armeija koostuu yksinomaan vapaaehtoisista, sinne kertyy niin paljon sotahulluja että ei hyvä heilu. Mutta voisikohan kuitenkin luottaa siihen että pärjäämme vapaaehtoisten palkka-armeijalla, koska ei kai kukaan niin tyhmä ole että haluaa vartavasten sotimaan hyökkäysmentaliteetilla kun siinähän voi lähteä vaikka nirri ja siihen se palkan saaminenkin sitten keskeytyy...

Millaista sotavoimien muotoa kannatat?

Sivut

Kommentit (88)

Rousseau
Mutta voisikohan kuitenkin luottaa siihen että pärjäämme vapaaehtoisten palkka-armeijalla, koska ei kai kukaan niin tyhmä ole että haluaa vartavasten sotimaan hyökkäysmentaliteetilla kun siinähän voi lähteä vaikka nirri ja siihen se palkan saaminenkin sitten keskeytyy...

Sama se pätee puolustuksessakin. Pelkkä palkka ei takaa uskollisuutta tositilanteessa. Aivan eri asia on, jos rintamalla oleva sotilas tietää puolustavansa omaa perhettään, kotiaan ja kansaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Mitä mieltä?

Vuosia sitten taidettiin olla sitä mieltä että jos armeija koostuu yksinomaan vapaaehtoisista, sinne kertyy niin paljon sotahulluja että ei hyvä heilu. Mutta voisikohan kuitenkin luottaa siihen että pärjäämme vapaaehtoisten palkka-armeijalla, koska ei kai kukaan niin tyhmä ole että haluaa vartavasten sotimaan hyökkäysmentaliteetilla kun siinähän voi lähteä vaikka nirri ja siihen se palkan saaminenkin sitten keskeytyy...

Millaista sotavoimien muotoa kannatat?
Kannatan terrakotta-armeijaa. Edullinen vaihtoehto.
Varustettuna terrakotta-aseistuksella.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Palkka-armeija taitaisi tosipaikan tullen riittää nipinnapin Helsingin puolustukseen. Mikä siis motivoisi 4,5 miljoonaa suomalaista osallistumaan palkka-armeijan rahoitukseen?

Riso abundat in ore stultorum

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Tuo kustannuskysymys on kyllä kiinnostava, jos jokaisen perussotilaan kuukausipalkka olisi sotuineen luokkaa 4 500e olisi se vuodessa 54 000e/ukko(tai akka) . Nykyinen puolustusbudjetti lienee luokkaa 2.8 miljardia, mikä nopean laskelman mukaisesti huomioiden huollon ja kaluston yms mahdollistaisi luokkaa 50 000 henkilön palkka-armeijan, varmaan alle sen, se ei -riippuen toki uhasta - riittäisi koko maan puolustukseen , tuskin pitemmän päälle Helsinginkään

Kilpailuttamalla kuten Yle voisi päästä varmaan 30% suurempiin määriin/palkkasäästöihin (jossain etelän maassa sodittaessa suurempiinkin) mutta uskollisuuden varaan en paljon laittaisi

Joten asevelvollisuus tai liittoutuminen

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Denzil Dexter
Phony

Minkä maan?Ne pitää tietysti kilpailuttaa ja ostaa sieltä, mistä halvimmalla saa.Juuri näin. Nykyisen kilpailutus- ja ulkoistusvimman viitoittamaa tietä vaan. Esim. Venäjältä saisi varmasti melko halvalla joltain oligarkilta, vaikka Putinilta, ostaa puolustuspalvelut. Huu ever meiks DA ziippest offer, ja sillee.

No joo, vähän asiallisemmin: Näin harvaanasuttua maata ei ole mahdollista puolustaa muuta kuin yleisellä asevelvollisuusarmeijalla, jos silläkään. Toisaalta (ainakin kaupunkisodassa) yksi ammattisotilas puolestaan vastaa kymmentä asevelvollista vässykkää. Siispä sellainen synteesi olisi paras.

Tietysti jos halutaan puolustaa vain "pientä isänmaata", kuten nykylinjaukset näyttäisivät olevan, ei juuri kiinnosta koko juttu.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Perhana, unohdin sellaisen vaihtoehdon kuin "naisten + miesten pakkoarmeija". Joku olisi voinut sellaisenkin haluta valita.

***

Minkä maan... Öh, ei kai se sitten olisi jonkun toisen maan, jos se olisi kuitenkin Suomen valtion järkkäämä. Oli siellä duunissa ketä tahansa. Lähinnä kyllä ajattelin että suomalaisia, mutta liekö se sitten niin nökönuukaa. Paitsi että ei meillä kai taida sellaiseen olla varaa, jos ajatellaan että palkka-armeija on aina sen puolella joka maksaa eniten, ja jokuhan voisi maksaa heidät puolelleen meitä vastaan.

Toope
Seuraa 
Viestejä25565

Miesten asevelvollisuus, kuten ennenkin + veroedut houkuttimena soltuille.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Taidan itse valita tuon naisten + miesten vapaaehtoisen. Palkka-armeijassa on riskejä, ja jos vapaaehtoisia otetaan kummastakin sukupuolesta, niin kai sieltä tarpeeksi väkeä saadaan. Pitäisi kai vain markkinoida puolustusvoimat seksikkäämpänä nuorille. Jonkinlaisena "urheilulukion" tapaisena paikkana ja siitä pitäisi saada enemmän etuja että siellä tuhlaa elämästään N pituisen ajan.

Pakkoarmeija ei minulle pasifistille nappaa, mutta uskoisin että täysin armeijattomaksikaan ei voida heittäytyä, ja kun kumminkin kannatan yksilön oikeutta tehdä omia valintoja elämässään, niin voihan jonkun valinta olla armeijaankin mennä. Eihän se sitä tarkoita että sota syttyy väistämättä sen takia että joku käy armeijan.

Palkka-armeijat ovat pieniä ja kalliita. Yhdysvaltojenkin kohdalla joka puhaltaa aseisiin suunnilleen saman kuin muu maailma yhteensä, niin se huippu moderni nyrkki osa lukumäärältään säälittävän pieni. Toimivan palkka-armeijan perusta lepää mannerten välisissä ydinaseissa ja kun puolustus on siltä osin hoidettu voi alkaa panostaa sikahintaisiin futuristisiin aseisiin.

Sitä sanotaan, että sota on muuttunut kun on katsottu CNN:ltä lähetystä NATO:n ympäri maailmaa haalittu eliittijoukko nuijii jonkun aavikolla olevan kolmannenmaailman maan maanrakoon. Georgian episodi kuitenkin näytti, että ei se koventionaalinen sota mhinkään ole kadonnut. Ei siellä paukuteltu menemään millään kiertoradalla sijaitsevilla neutronitykeillä, vaan aivan tavallista kiväärejä, miinoja ja tykistöä touhua.

pizze
Seuraa 
Viestejä602
barbababa
Sitä sanotaan, että sota on muuttunut kun on katsottu CNN:ltä lähetystä NATO:n ympäri maailmaa haalittu eliitti joukko nuijii jonkun aavikolla olevan kolmannenmaailman maan maanrakoon. Georgian episodi kuitenkin näytti, että ei se koventionaalinen sota mhinkään ole kadonnut. Ei siellä paukuteltu menemään millä kiertoradalla sijaitsevilla neutronitykeillä, vaan aivan tavallista kiväärejä, miinoja ja tykistöä touhua.Hyvin noi afgaanitkin pistää jenkeille hanttiin.

penni
Seuraa 
Viestejä5145

Mielestäni yleinen asevelvollisuus on tarpeen. Naisille ja sivareille voisi lisäksi järjestää esim. katastrofi- ja pelastuskoulutusta ja muuta palvelusta.

Ei tarvita kuin yksi paha ydinonnettomuus, kulkutauti, sotatilanne tai muuta vastaavaa niin ei näin harvaan asuttua seutua voi oikein hallita jos ei suunnilleen kaikki kynnelle kykenevät ole valmiita palvelukseen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat