Seuraa 
Viestejä45973

Antwerbenin yliopiston Apopo-ohjelmassa on jo vuosia valmennettu jättiläisrottia haistelutehtäviin. Apoppo on lyhenne flaaminkielisistä sanoista antipersoonsmijnen ont nijnende productontwikkwling eli tuonte kehitystä henkilmiinojen raivaamiseen. Ohjelman tieteellisen johtajan professori Verhagenin mukaan rottaoppilaat on totutettu etsimään maahan kätkettyjä räjätetitä ruokapalkkiota vastaan.
Jättiläisrotat ovat pienen kissan kokoisia, luonnossan ve voivat käyttäytyä hyvin aggressiivisti, mutta jos ne kasvattaa pienestä pitäen, ne kiintyvät ihmiseen.
Verhagen arvioi rottien hajuaistin vastaavan koirien kykyjä.
Rotat ovat halvempia kasvattaa ja turvallisempia käyttää kuin koirat, koska rottien paino ei riitä laukaisemaan miinoja. Lisäksi koirat väsyvät rottia nopeammin ja ne on helpompi luovuttaa toiselle omistajalle, koska koirat suhtautuvat varauksella uusiin isäntiin. Rottien älykkyys on lisäksi koiriin nähden ylivertainen.
Apopo-ohjelma valmistautuu myös uusiin haasteisiin. -Olemme melko varmoja, että rottia aletaan käyttää rajavlavonnassa haistelemaan salakuljetettavia aseita ja räjätetit, kertoo Billet. Lisäksi rottia yritetään kouluttaa tunnistamaan hajusta vaarallisia tauteja, esimerkiksi tuberkuloosia ihmisten ysköksistä.

Eikö olisi hassu näky, te tulette lentokentälle ja teidän ympärillänne alkaa vilistämään rottia, jotka nuuhkivat matkalaukkunne ja teidät?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Niin mitä mieltä olette, korvaavatko rotat koirat rajanvalvonnassa lähitulevaisuudessa?
Haistelevatko rotat tulevaisuudessa matkatavaroitanne vaikkapa huumausaineiden varalta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Missähän mahtaa olla rotanjalostuksen painoyläraja, alle kiloisesta viiteen kiloon on jo ihan vaikuttava lisäys, mutta kymmenen kilon painoinen aggressiivinen semikyborgi taistelurotta alkais oleen jo pelottava.

2367
Seuraa 
Viestejä6960
horny dog
Missähän mahtaa olla rotanjalostuksen painoyläraja, alle kiloisesta viiteen kiloon on jo ihan vaikuttava lisäys, mutta kymmenen kilon painoinen aggressiivinen semikyborgi taistelurotta alkais oleen jo pelottava.Minulle riittäisi sellainen parikymmentäsenttinenkin aggressiivinen semikyborgi, että hyppäisin korkeusenkkani.

2367
Seuraa 
Viestejä6960

Teheranissa isoja "mutanttirottia":
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201303 ... 2_ul.shtml

Kissat pelkäävät

Tavalliset myrkyt eivät viranomaisten mukaan tunnu enää tehoavan rottiin. Niistä on myös tullut niin kookkaita, että saalistamisen sijaan kissat luikkivat karkuun häntä koipien välissä.

- Ne näyttävät käyneen läpi geneettisen mutaation, luultavasti säteilyn ja niihin käytettyjen kemikaalien johdosta, kaupunginvaltuuston ympäristöasioiden neuvonantaja, professori Ismail Kahram sanoi iranilaisen uutissivuston haastattelussa.

- Ne ovat nyt isompia ja näyttävät erilaisilta. Normaalisti tällaiset muutokset vaativat miljoonien vuosien evoluution. Niiden paino on loikannut 60 grammasta viiteen kiloon, ja kissat ovat nyt niitä pienempiä.

Voi tosin olla, että viranomaiset hieman värittävät rottien painoa. Kaikkien aikojen suurin tunnettu rottaeläin kun eleli Kaakkois-Aasiassa parituhatta vuotta sitten, ja sekin painoi LiveSciencen mukaan enimmillään kuusi kiloa.

Metsiensamooja
Seuraa 
Viestejä565

Päivi Räsänen jättläisrottien johtajana valvomassa rajoja .

Rajamiehet koirineen valvovat mutta huonolta näyttää, kun supistetaan resursseja vuosi toisen perään. Euvostoliittoon kyllä rahhoo löyttyy.

2367
Seuraa 
Viestejä6960

Nytpä tulikin ilmi jotain hyödyllistä käyttöä Päivi Räsäselle. Päivi Räsänen ihan yksinäänkin rajalla olisi oiva pelote.

Kait niitä rottia voi samalla tavalla jalostaa kuin koiriakin, eri kokoisiksi ja eri luonteiseksi.

Venäjällähän ne jalostaa mm. kettuja ja hirviä eri tehtäviin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat