Seuraa 
Viestejä5002

Toisesta ketjusta napattua, eli täältä post1848811.html#p1848811

NieVei3a
lokki

Norppa

Älä luota tutkijaan jonka palkka on kiinni siitä että omaa tutkimusalaa tuetaan verovaroin.Sinuunko pitäisi sitten luottaa, tai tutkijoihin, jotka ovat pelkästään kyseisen tutkimusalan teollisuuden palveluksessa. Mitä verovaroin tuettuja tutkijoita luotettavampia tutkijoita tiedät.
Näin verovaroin tuettuna tutkijana voin kertoa pienenä salaisuutena sen, että jos ja kun tutkimusrahoituksen suuruudesta viimekädessä päättävien poliitikkojen suunnalta vaikuttaisi olevan tietynlainen poliittinen tilaus tietynlaisten asioiden tutkimiseksi ja "sopivien" tulosten saamiseksi, niin aina löytyy joku tutkija, joka ottaa rahat ja sorvaa halutun lopputuloksen.

Eihän julkisesti rahoitettu tutkimus ole enää aikoihin ollut sitä, että tutkittaisiin sitä mikä olisi merkittävää tai järkevää - nyt luetaan tarkkaan tutkimusrahoitusohjeiden rivin välit ja pienet präntit, haistellaan poliittisia tuulia ja kuunnellaan tarkalla korvalla kaikki huhut ja juorut, jotta osaittaisiin sorvata juuri sellainen tutkimussuunnitelma, joka osuu suoraan ajan hengen herkkukohtaan - ja siten takaa edes jonkinlaiset mahdollisuudet saada rahoitusta.
Onko meidän verovaroillamme rahoitetun tutkimuksen tila todellakin tällainen kuin nimimerkki NieVei3a kertoo?

Onko mitään mahdollisuutta saada asiasta parempaa selkoa ja järkeä, vai onko kyseessä järjestetty suljettu rahankierto johon maksajana emme voi vaikuttaa?

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat