Seuraa 
Viestejä57

Piti mennä partakarvoja ajaan vessaan ja katsoin peiliin.Mietin hetken että peilissä on joku laittanut leluhämähäkin. Hetken ihmettelin ja kun se liikkui tajusin ettei se lelu olekkaan.
Pelästyin,koska en ole tottunut noin isoihin hämähäkkeihin ja vielä ihan vihreisiin.
Hain kameran,otin kuvia moisesta, koska en ole aiemmin nähnyt.
Sitten se hyppäsi lavuaariin ja tapoin,ajattelin että tarttuu kissaan tai on tullut siitä...(Kissa purrut häntäänsä ja syytä ei ole eläinlääkäri löytänyt).Puremajälkiä ollut hännässä.Hämähäkki?
Netistä katsoessani niin siellä kerrottiin viherhämähäkistä,mutta silti ihmetyttää kun mitaksi ilmoitettiin korkeintaan 1,5 cm.Tämä oli noin 3.-4 cm.
Oliko viherhämähäkki joka ei pure?
Laitan tänne kuvan ja lisää yrityksemme kotisivujen kuva galleriaan myöhemmin.

Kommentit (5)

leikkimieli
Seuraa 
Viestejä57

Lisään vielä että nyt siis on jo marraskuu ja hämähäkki oli hyvässä liikkeesä.Pakkasta ulkona ja emäntä siivonnut hyvin pitkään sisällä,eli mistä hämy tuli? Jos on tämä viherhämähäkki josta netissä kerrotaan...
Siirrän nyt kuvia koneelle ja laitan tulemaan,tosin en ole valokuvaajia ja kuvat näyttää pieniltä.
En tunne hämyjä mutta olen kyllä tosi kiinnostunut niistä.Innostuin ehkä tavallisesta moniJalkaisesta.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
leikkimieli
Sitten se hyppäsi lavuaariin ja tapoin,ajattelin että tarttuu kissaan tai on tullut siitä...

Raakalainen. Olisit antanut sen edes kissalle makupalaksi.

Netistä katsoessani niin siellä kerrottiin viherhämähäkistä,mutta silti ihmetyttää kun mitaksi ilmoitettiin korkeintaan 1,5 cm.Tämä oli noin 3.-4 cm.

Hämisten mitat ilmoitetaan usein ruumiin pituuden mukaan. Suomen suurimmat hämähäkit on noin 1,8 senttisiä (varastohämähäkki), joten 1,5 senttinenkin on jo suomen oloissa melkoinen jättiläinen.

Oliko viherhämähäkki joka ei pure?

Eikai Suomessa pure myrkyllisesti kuin ristihämähäkki, rantahämähäkki, vesihämähäkki ja myrkyn määrä on luokassa 1-5 ampiaista. Varastohämähäkki ja huonehämähäkki saattavat varmaan kanssa purra ja varmaan viherhämähäkkikin jos oikein sitä yllytät. Näitä pienemmillä lajeilla tulee ongelmaksi saada leukoja ihon lävitse. Yleensä Suomen hämähäkit eivät kuitenkaan pure ihmistä.

*

Helsingin luonnontieteellisessä museossa 1970-luvulta alkaen asunut ja Chilestä kotoisin oleva ruskohämähäkki, sen sijaan on oikeasti myrkyllinen ja myrkky voi aiheutta komplikaatioita. Mutta tämä populaatio rajoittuu suomessa siis yhteen museoon.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Muutama viikko sitten löysin kotoa samanlaisen. Tai siis vaimo löysi, mutta huuto ja mekastus johtivat siihen että minä purkitin otuksen ja googlettelin mikä se on, ennenkuin heivasin kartanolle. Jännän näköinen otus tuo viherhämähäkki tosiaan. Se kuuluu jahtihämähäkkeihin eli ei metsästä verkoilla vaan väijymällä saalistaan esim. lehtien alapinnoilla ja juoksemalla ne kiinni. Moinen on siis myös sisätiloissa mitä mainioin puhtaanapitoapulainen, koska se syö pikkuöttiäisiä mutta ei rakenna joidenkin mielestä sisustukseen sopimattomia ja pölyä kerääviä verkkoja. Joka tapauksessa kaikenlaisten hämäräisten tappaminen on täysin tarpeetonta ja julmaa. Jos ei niistä tykkää, niin ne kannattaa vapauttaa luontoon.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat