Seuraa 
Viestejä6081

Moni ketju tällä foorumilla on sangen negatiivissävytteinen. Näin ollen tähän ketjuun vain sellaisia uutislinkkejä jotka ovat ilahduttaneet päiväänne. Aloitetaan varsinaisella uutispommilla jonka ansiosta tätä päivää ei voi mikään pilata:

http://www.hs.fi/talous/J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6autot+katoavat+suuresta+os...

Kotijäätelön jäätelöautot lakkaavat kulkemasta suuressa osassa Suomea. Toiminta päättyy monilla paikkakunnilla 23. joulukuuta mennessä, ja sen jälkeen jäätelöautot jatkavat toimintaansa vain Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja osassa Pohjois-Karjalaa ja Kainuuta. Näillä alueilla autojen on tarkoitus jatkaa liikennöintiä ainakin ensi vuoden touko-kesäkuuhun saakka.

Suomen Nestlén mukaan syynä autojen vähenemiseen on se, ettei Kotijäätelö ole saavuttanut taloudellisia tavoitteitaan. Jäätelön kokonaiskysyntä Suomessa on Nestlén mukaan laskenut merkittävästi.

Suomen Kotijäätelö on Suomen Nestlén tytäryhtiö. Tuotteiden myynnistä vastaavat franchising-yrittäjät, jotka ovat työllistäneet sesongista riippuen noin 70–150 henkilöä.

Kesäisin Suomessa on liikennöinyt noin 80 jäätelöautoa ja talvisin noin 50.

Kotijäätelö aloitti toiminnan Suomessa vuonna 1993.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kommentit (9)

ID10T
Seuraa 
Viestejä3923

Voitko vielä kertoa mikä tuosta tekee niin positiivisen uutisen? Itse epäilen vahvasti syynä olevan sen, ettei enää tarvitse sietää jatkuvaa tiluliluliitä ikkunan alla kesäiltaisin, mutta makuja on monia (niinkuin jäätelöautossakin ).

Oma positiivinen uutiseni voisi olla vaikka tämä.

Ukko on niin itseään täynnä, vaikka bisnesnero ehkä onkin. Inhimillisyyttä ei pidä kuitenkaan unohtaa, ja sen rebublikaanit ovat tehneet.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Kyllä vain, vuodesta toiseen jatkuva terrori kotijäätelön puolelta alkaa olemaan lopuillaan. Lukuisat ovat ne aamut jolloin unet ovat katkenneet huomattavan ärsyttäväksi käyneeseen sävelsikermän vuoksi. Välillä vuorotöissä olleena nuo aamu-unet olisivat olleet tarpeeseen. Vielä kun saisi ääniterrorin puolelta hihhuleiden palvontariitteihin liittyvät kellojen soitot kuriin mutta taitaa heidän keksimänsä helvetti jäätyä ennen kuin ympäristöviranomaiset puuttuvat tähän epäkohtaan.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31348
ID10T
Voitko vielä kertoa mikä tuosta tekee niin positiivisen uutisen? Itse epäilen vahvasti syynä olevan sen, ettei enää tarvitse sietää jatkuvaa tiluliluliitä ikkunan alla kesäiltaisin, mutta makuja on monia (niinkuin jäätelöautossakin ).Juurikin se helvetillinen meluterrori. Onneksi asun niin korvessa, ettei tuo kiusanteko ulotu, vaikka Uudellamaalla terrori jatkuukin. Jos ei tuollaista bisnestä saada toimimaan aikataulujen perusteella, niin parempi sitten ettei toimi lainkaan. Jäätelöä saa kaupastakin.

MooM
Seuraa 
Viestejä8030
Neutroni
ID10T
Voitko vielä kertoa mikä tuosta tekee niin positiivisen uutisen? Itse epäilen vahvasti syynä olevan sen, ettei enää tarvitse sietää jatkuvaa tiluliluliitä ikkunan alla kesäiltaisin, mutta makuja on monia (niinkuin jäätelöautossakin ).Juurikin se helvetillinen meluterrori. Onneksi asun niin korvessa, ettei tuo kiusanteko ulotu, vaikka Uudellamaalla terrori jatkuukin. Jos ei tuollaista bisnestä saada toimimaan aikataulujen perusteella, niin parempi sitten ettei toimi lainkaan. Jäätelöä saa kaupastakin.Kyllä ainakin täällä on pahempiakin häiriölähteitä kuin kerran kahdessa viikossa puolen tunnin aikana muutaman kerran kuuluva tilulilu.

Mutta muutenhan jäätelöauto kerta kaikkiaan hinnoitteli itsensä ulos. Ei ne oleellisesti ole parempia, mutta kappalehinta on järkyttävä verrattuna kaupan monipakkauksiin. Ja miksei sieltä voi myydä irtojäätelöitä ulos, vaikka ihan vaan muutamaaa plaatua? Asiakaskunta kasvaisi huomattavasti, vaikka kertaostos pienenisikin.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31348
MooM
Kyllä ainakin täällä on pahempiakin häiriölähteitä kuin kerran kahdessa viikossa puolen tunnin aikana muutaman kerran kuuluva tilulilu.Mutta harvoin pahemmat lailliset häiriöt ovat ihan tarkoituksella tuotettua melua. Lisäksi tuollainen sävelmä on ärsyttävämpi kuin vaikkapa rakennus- tai liikennemelu. Mutta joo, moottoripyörille ja teinix-autoille voisi säätää melurajaksi 35 desibeliä ja panna joka kameratolppaan mikrofonin mittaamaan ja pakollisen katsastuksen kahden viikon välein. Ja joka desibelistä yli vuosi ehdotonta linnaa ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen ja moottoripyörän ja kortin ikuinen menetys. Se on kanssa aivan turhaa ja tarpeetonta melun tuottamista.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

S.furs lupasi messevän osingon. (17% hankintahinnalle ja) yli 10% päivän hinnalle. p/b n. 1 ja p/e jossain 4 tietämillä. Muistinvaraisesti.

Jenkeistä positiivisia merkkejä ja merirahdit kasvussa.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Jäätelöauton soittopeli on hyvä. Ei tarvii asiakkaan roikkua tuntitolkulla pysäkillä jos aikataulu heittää. Minua ainakaan oo häirinny se. Muista edes miltä se kuulostaa vaikka ainakin 15 vuotta on sitä torpan nurkalta kuullu. Ei sitä edes kuule enää. Ei rekisteröidy se tajuntaan. Se on niin, että kun johonkin tottuu, sitä ei enää huomaa.

Sama se on noiden moottoripyörien kanssa. Ei niitä kuule samasta syystä. Vähän sama juttu kun vuokrasin 86m korkealle linkkimastolle tontin vähän matkan päästä korkealta mäeltä kun puhelin ei oikein pelannut täällä. Sen harukset ulisi ja soi tuulessa mielipuolista saundia. Nyt en kuule sitä vaikka kuinka yrittäisin keskittyä. Joskus kuulen sen hetken ja kun keskittyminen herpaantuu, ääni katoaa. Vähän sama kuin yrittäisi kuunnella yksittäisen puun kahinaa muun taustahälyn joukosta.

Aikoinaan opetettiin 7. lkn biologian opetusohjelman puitteissa, että ihminen altistuu koko ajan kovalle taustahälylle jota ei pysty aistimaan, koska nuppi suodattaa sen pois. Sen testaamiseen oli sangen simppeli empiirinen ihmiskoe. Muistaako joku? Vastasin koekysymyksessä tähän mainittuun kokeeseen liittyvään detaljiin väärin silloin, mutta asia selkiintyi seuraavalla biologian tunnilla. Siis että kyllä tämä pitäisi olla kaikille selvä juttu. Kai.

- Ubi bene, ibi patria -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat