Seuraa 
Viestejä1628

Ovatko alumiini ja alumiinioksidi myrkyllisiä ihmiselle? Jos niin millä pitoisuuksilla ja mitä haittavaikutuksia niillä mahdollisesti on?

Entä barium?

Kommentit (13)

Myrkyllisen annoksen saanti vaatisi vuosikymmenten työuran alumiiniteollisuudessa jossa on pölyä. Mistää keittoastioista ei saa myrkytystä.
Alumiinioksidi on kovimpia aineita ja siksi sen vaikutus kemiallisesti on olematon. Kiteet voi tietysti vaikuttaa mutta mistä sitä saisi elimistöönsä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kfa
Seuraa 
Viestejä2517
PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365

Salaliitoista en tässä tapauksessa tiedä, mutta mummoni kielsi/kieltäytyi aina ehdottomasti käyttämästä alumiinikattilaa tietyn ruuan tekemiseen. En nyt vain mitenkään muista, mikä ruokalaji oli kyseessä. Mieleeni tulee lähinnä joku hapan(?) mehukeitto?? Kuka tietää, vastatkoon.. Vai oliko mummoni kenties salaliittoteorian orja jo 80-luvulla??

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
PSYbuse
Salaliitoista en tässä tapauksessa tiedä, mutta mummoni kielsi/kieltäytyi aina ehdottomasti käyttämästä alumiinikattilaa tietyn ruuan tekemiseen. En nyt vain mitenkään muista, mikä ruokalaji oli kyseessä. Mieleeni tulee lähinnä joku hapan(?) mehukeitto?? Kuka tietää, vastatkoon.. Vai oliko mummoni kenties salaliittoteorian orja jo 80-luvulla??Sopivissa olosuhteissa alumiini syöpyy ja liukenee. Esimerkiksi astianpesukone emäksisine pesuaineineen on sopiva olosuhde ja kallis alumiininen jäätelökauha tyypillinen uhri.

Alumiinia liuotetaan emäkseen vedyn tuottamiseksi. Tarvittava välineistö muovipullo, viemärinavausainetta (KOH/NaOH) ja silputtua alumiinifoliota. Kannattaa sitten muistaa, että silmiin saatuna ja hengitettyinä lipeäroiskeet ovat hyvin ikäviä ja voivat tuottaa pahoja vammoja. Työpaikalla 20% NaOH (vaarallinen KEMIKAALI, laimennetaan kehitysliuokseksi) oli visusti lukittuna vaarallisten aineiden kaappiin mutta piirilevyjen protoiluhuoneen viereisessä WC:ssä oli 50% NaOH viemärinavaajaa (siivoustarvike) vapaasti lutrattavana.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401
kohveeman
Ovatko alumiini ja alumiinioksidi myrkyllisiä ihmiselle? Jos niin millä pitoisuuksilla ja mitä haittavaikutuksia niillä mahdollisesti on?

Entä barium?


KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE - Alumiini, jauhe

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE - Alumiinioksidi

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTE - Barium metalli, jos tarkoitit jotain yhdistettä, niin hakemasi yhdisteen/seoksen eteen vain tuo käyttöturvallisuustiedote, niin löytyy... jos ei löydy suomeksi, niin koska euroopan kemikaalilait noiden suhteen pitäisi olla 1:1, niin safety data sheet ja aineksen nimi lontoon murteella.

Jos kaipaat hevimpää dataa, niin ks. yllä kfa...

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

kytoann
Seuraa 
Viestejä1934
PSYbuse
Salaliitoista en tässä tapauksessa tiedä, mutta mummoni kielsi/kieltäytyi aina ehdottomasti käyttämästä alumiinikattilaa tietyn ruuan tekemiseen. En nyt vain mitenkään muista, mikä ruokalaji oli kyseessä. Mieleeni tulee lähinnä joku hapan(?) mehukeitto?? Kuka tietää, vastatkoon.. Vai oliko mummoni kenties salaliittoteorian orja jo 80-luvulla??Alumiini liukenee sekä happoihin että emäksiin. Se mummosi ruoka oli varmaan raparperikiisseli, arvelisin. Tai karpalokiisseli.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365
kytoann
PSYbuse
Salaliitoista en tässä tapauksessa tiedä, mutta mummoni kielsi/kieltäytyi aina ehdottomasti käyttämästä alumiinikattilaa tietyn ruuan tekemiseen. En nyt vain mitenkään muista, mikä ruokalaji oli kyseessä. Mieleeni tulee lähinnä joku hapan(?) mehukeitto?? Kuka tietää, vastatkoon.. Vai oliko mummoni kenties salaliittoteorian orja jo 80-luvulla??Alumiini liukenee sekä happoihin että emäksiin. Se mummosi ruoka oli varmaan raparperikiisseli, arvelisin. Tai karpalokiisseli.Jei, sä sait kymmenen pistettä ja papukaijamerkin! Raparperikeitto se oli kun sitä mummoni aina mökillä valmisti!

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

kfa
Seuraa 
Viestejä2517

Alumiiniyhdisteitä on pitkään käytetty ja käytetään edelleen juomaveden puhdistuksessa ja paperin lisäaineena. Sille siis altistuu käytännössä jokainen.

http://vesilaitosmuseo.aurajoki.net/alunavarasto.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alumiinisulfaatti

"Alumiinisulfaattia käytetään vedenpuhdistuksessa saostusaineena. Sitä on käytetty vedenkäsittelyssä 1900-luvun alkupuolelta lähtien ja vielä nykyäänkin se täyttää juomaveden valmistusta sekä jäteveden käsittelyä koskevat vaatimukset. Tosin sen kaikkia terveysvaikutuksia ei tunneta."

http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_sulfate

"Aluminium sulfate is the active ingredient of some antiperspirants; however, beginning in 2005 the US Food and Drug Administration no longer recognized it as a wetness reducer.

Aluminium sulfate is usually found in baking powder, where there is controversy over its use due to concern regarding the safety of adding aluminium to the diet."

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat