Seuraa 
Viestejä138

Olen perehtynyt raamattuun vasta täysi-ikäisyyden saavutettuani joten kirjaa tutkimalla siitä paljastuu hämmentäviä aisioita, joiden tulkinnan joudun tekemään itse. Kuten nyt tämä Jeesuksen ilmeinen alkoholiongelma.

Matteus 8
23. Jeesus astui veneeseen, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä.
24. Järvellä nousi kova myrsky, niin että vene oli peittymäisillään aaltoihin. Mutta Jeesus
nukkui.
25. He menivät ja herättivät hänet sanoen: "Herra, auta, me hukumme."
26. Jeesus sanoi heille: "Te vähäuskoiset, miksi olette pelkureita?" Hän nousi ja nuhteli
tuulia ja järveä, ja tuli aivan tyven.

Tämä siis tapahtui hieman Jeesuksen ns. vuorisaarnan jälkeen. Jeesuksen mieskumppanit, joista ainakin osa oli tiettävästi jonkin sortin ammattikalastajia, eli kokeneita vesillä liikkujia, olivat kauhuissaan myrskystä järvellä. Jeesus sen sijaan nukkui kuin tukki vaikka kyse ei siis ollut mistään pienestä puhurista.

Miten Jeesus pystyi nukkumaan myrskyssä, joka oli upottaa veneen?
Ainoa selitys on, että Jeesus oli syvässä tajuttomuuden tilassa, eli sammunut ylenmääräisestä viinin juonnista. Kova myrsky ei saanut Jeesusta hereille vaan opetuslasten oli tämä erikseen herätettävä. Tuolloin äreä ja ilmeisen krapulainen Jeesus tiuski mieskumppaneilleen (ryyppyseurueelleen?), sekä järvelle että tuulelle(!). Nähtävästi Jeesus olisi sopeutunut ruotsinlaivoille kuin kuka tahansa hyvin marinoitu bilettäjä, jopa paremmin, koska pahasta merenkäynnistä ei olisi ollut huolta.

Bibliasta saattaa lukea kuinka Jeesus tuon tuostakin juhli ja jopa kielsi muitakin paastoamasta:

Matteus 9
14 Silloin tulivat Johanneksen opetuslapset hänen tykönsä, ja sanoivat: minkätähden me ja Pharisealaiset niin paljo paastoomme, mutta ei sinun opetuslapses paastoo?
15 Niin Jesus sanoi heille: taitaako hääjoukko niinkauvan murehtia, kuin ylkä on heidän kanssansa? mutta päivät tulevat, että ylkä otetaan heiltä pois, ja silloin heidän pitää paastooman.
16 Mutta ei kenkään paikkaa vanhaa vaatetta uuden veran tilalla; sillä paikka repee pois vaatteesta, ja läpi tulee pahemmaksi.
17 Ei myös pane kenkään nuorta viinaa vanhoihin leileihin; muutoin leilit pakahtuvat, ja viina vuotaa pois, ja leilit turmellaan; vaan nuorta viinaa lasketaan uusiin leileihin, ja niin he molemmat tähdellä ovat.

Jeesus siis paitsi kehottaa mässäilyyn myös tietää kokeneena viininkäsittelijänä neuvoa kuinka uutta viiniä ei pidä laittaa vanhoihin leileihin, koska tuolloin tuo kallisarvoinen juoma vuotaisi pois. Jeesus toisin sanoen oli hyvinkin tuttu viiniasioiden suhteen ja arvosti viiniä kenties yli kaiken.

Johannes 2 (Kaanan häät, Jeesuksen ensimmäinen "ihme")
1 Viikon kolmantena päivänä vietettiin Galilean Kaanassa häitä. Jeesuksen äiti oli siellä,
2 ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa kutsuttiin häihin.
3 Viini loppui kesken, ja äiti sanoi Jeesukselle: "Heillä ei ole viiniä."
4 Mutta Jeesus vastasi: "Anna minun olla, nainen. Minun aikani ei ole vielä tullut."
5 Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: "Mitä hän teille sanookin, tehkää se."
6 Siellä oli kuusi kivistä vesiastiaa juutalaisten tapojen mukaisia pesuja varten; ne olivat parin kolmen mitan* vetoisia. [Vetomitta oli noin 40 litraa.]
7 Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten.
8 Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät.
9 Valvoja maistoi vettä: se oli muuttunut viiniksi. Toisin kuin palvelijat, jotka olivat veden astiasta ottaneet, hän ei tiennyt, mistä viini oli peräisin. Hän kutsui sulhasen luokseen
10 ja sanoi: "Kaikki tarjoavat ensiksi hyvän viinin ja sitten, kun vieraat alkavat juopua, huonompaa. Mutta sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti."

Jeesus oli muuttanut veden viiniksi ja tokihan sitä juomaa oli sitten riittänyt pitkälle toista sataa litraa. Ja Jeesus ei muuttanut vettä miksi tahansa viiniksi vaan mitä ilmeisimmin parhaaksi laatuviiniksi. Siis sellaiseksi, jota kokeneet viininautiskelijat osaavat arvostaa. Itseasiassa Jeesuksen ei kait tiedetä mitään muuta juoneenkaan kuin viiniä. Oliko hänellä ablutofobia?

Voimme siis turvallisin mielin olettaa että Jeesuken "henkilökohtainen ongelma" oli huomattavan pitkälle kehittynyt. Toisin sanoen, Jeesus näyttäisi Bibilian mukaan olleen rapajuoppo, joka koki hallusinaatioita ja (vaino)harhoja, riehui yms. Olisiko diagnoosi kenties ollut "delirium dremens"? Pidettäköön mielessä että Jeesus mm. kävi riehumassa jopa tuolloin kaikkein pyhimmässä paikassa, temppelissä:

Johannes 2
15 Jeesus teki nuoranpätkistä ruoskan ja ajoi heidät kaikki temppelistä lampaineen ja härkineen. Hän paiskasi vaihtajien rahat maahan ja kaatoi heidän pöytänsä.

Kun Jeesukselta sitten kysyttiin syytä moiseen käytökseen:

18 Juutalaiset sanoivat Jeesukselle: "Mikä oikeus sinulla on tehdä noin? Millä tunnusteolla todistat meille oikeutesi?" [Mark. 8:11, Mark. 11:28]
19 Jeesus vastasi: "Hajottakaa tämä temppeli, niin minä saan sen nousemaan kolmessa päivässä." [Mark. 14:58+]
20 Silloin juutalaiset sanoivat: "Tätä temppeliä on rakennettu neljäkymmentäkuusi vuotta. Sinäkö pystyttäisit sen kolmessa päivässä?"

Jos kyseisen Jeesuksen vastauksen olisi antanut joku tavis känniääliö, niin turpaan olisi tullut. Jopa pyhä kirja katsoo parhaaksi jeesustella tämän tekosia:

21 Jeesus tarkoitti kuitenkin temppelillä omaa ruumistaan.

Jos Bibliaa tarkastelee tästä oletetun juoppouden näkökulmasta, niin siitä tulee melkoisen surullsita luettavaa. Missään kohtaa kirjaa ei taideta ryyppäämistä kieltää, pikemminkin päinvastoin. Alkoholi, viini, tunkee tekstistä ja Jeesuksen retoriikasta läpi muodossa jos toisessa. Jeesus esimerkiksi käyttää jumalasta nimitystä "viinitarhuri" ja itsestään "viinipuu". Ilmeisesti Jeesus ei missään vaiheessa saa putkea poikki, liekö halunnutkaan. Ihan kuin Jeesus tekisi hidasta itsemurhaa alkoholilla. Jopa Jeesuksen viimeiset sanat ovat kuin lainaa juomakultuurista:

Johannes 19
30 Kuin siis Jesus oli etikkaa ottanut, sanoi hän: se on täytetty! ja kallisti päänsä ja antoi henkensä.

Vaikka viini olisi hapanta, etikkaista, niin alkoholisti, tuo "heikompi aines", dokaa senkin mielellään. Rappioalkoholistille kelpaa kaikki, vaikka juoma sokeuttaisi tai jopa tappaisi. "Se on täytetty" tuo väistämättä mieleen tutun kapakkalaulun sanat "jos täytätte lasini, niin tahdon kertoa...".

Eli mikä oli täytetty? Ainakin malja.
Ei ihme että ehtoollisella juodaan viiniä.

Pals use Jesus' lap!?

Sivut

Kommentit (40)

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

“Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että lähetti ainoan Poikansa rälläämään, jottei yksikään, joka häneen uskoo, kantaisi ropojaan valtion alkoholimonopolille, vaan saisi elinikäisen hurmoksellisen psykoosin.”

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Ihmiset eivät ainakaan olleet viininhimoisia kuten Jeesus, kun huusivat Barabbasta vapaaksi Jeesuksen sijaan, vaan verenhimoisia.

Onko parempi olla alkoholisti vai pedofiili, kuten Islamin profeetta.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Höpö höpö. Jeesus osasi irtautua ruumiistaan, ja OBE-reissun aikana ei tietenkään paljon reagoi ympäristöönsä, kuten esmes johonkin myrskyyn.

Astraaliprojektiona hiippailu selittää hyvin myös Jeesuksen vetten päällä kulkemisen.

Jos Jeesus olisi ollut täysdeeku, hän tuskin olisi alkuun epäröinyt ja estellyt kun Kaanaan häissä piti muuttaa vesi viiniksi.

Ns. pyhät miehet ja rappioalkoholistit eivät tosin aina ole helposti toisistaan erotettavissa, aikaslailla erikoisia häppeningejä panevat pystyyn kummankin ryhmän edustajat. Hare hare ja silleen (mitä pirua se harekin oikein tarkoittanee).

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138
Vomies
Ihmiset eivät ainakaan olleet viininhimoisia kuten Jeesus, kun huusivat Barabbasta vapaaksi Jeesuksen sijaan, vaan verenhimoisia.

Onko parempi olla alkoholisti vai pedofiili, kuten Islamin profeetta.
En tiedä oliko Muhammed myös juoppo; voi tosiaan olla että näiden kahden uskonnon suurimmat erot ovat niiden suhteessa alkoholiin ja lapsiin seksikumppaneina. Kuinkahan on, homostelivatko Jeesus ja/tai Muhammed?

Jostain syystä olen kuitenkin saanut sen vaikutelman että islamin uskossa ainakin viini olisi kielletty.

Ja mitä kristin uskoon tulee niin enpä olisi varma että kristittynä olisi parempi. Kyllä Jeesus otti syliinsä mieluusti lapsia ja "siunasi" nämä. Taisipa tuo äksyilläkin, jollei näin tapahtunut.

Joulupukki taitaa olla näistä sankareista tervehenkisin, onhan hänen sanomansa lahjonta ja mässäily. Eikun pahus, myös pukin syliin istutetaan lapsia ja tiettävästi viinaakin kuluu palvontapäivinä.

Pals use Jesus' lap!?

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138
Rousseau
Höpö höpö. Jeesus osasi irtautua ruumiistaan, ja OBE-reissun aikana ei tietenkään paljon reagoi ympäristöönsä, kuten esmes johonkin myrskyyn.

Astraaliprojektiona hiippailu selittää hyvin myös Jeesuksen vetten päällä kulkemisen.

Jos Jeesus olisi ollut täysdeeku, hän tuskin olisi alkuun epäröinyt ja estellyt kun Kaanaan häissä piti muuttaa vesi viiniksi.

Kaanan häissä avainlause taitaa olla "Anna minun olla, nainen. Minun aikani ei ole vielä tullut.", millä Jeesus hienovaraisesti ilmaisi mutsilleen suunnilleen että "häivy hömelö sijaissynnyttäjä, mulla on vielä viiniä". Pari kulausta myöhemmin myös Jeesus näki maljansa pohjan ja operaatio "mistäs sais lisää viinaa" alkoi. Kaikkein merkittävintähän tästä "ihmeestä" tekee se että Jesse, niinkuin minä häntä kutsun, ei tätä ennen ollut suorittanut ainuttakaan ihmetekoa, ainakaan sellaisia jotka olisivat Bibliaan päätyneet.

Mielenkiintoista olisikin tietää millainen oli Jeesuksen lapsuus näihin megalomaanisiin ryyppäjäisiin asti. Tekikö hän pienempiä ihmeitä tätä ennen? (esim. kulautti ruukun kerralla tyhjäksi) Vai oliko viinan himo niin suuri että piti pyytää "viinitarhurilta" erityislupa ryhtyä Kaanassa ihmemies-Jeesukseksi. (lupa toki myönnettiin)

Se että Jeesus tosiaan mitä ilmeisemmin oli saanut tuoda viinin ja leivän lapsuuden pöytään paljastuu kuitenkin tämän rakkaan äitimuorin asenteesta: Viini on loppu. Mistä lisää? Harvalle äidille tulee ensimmäiseksi mieleen pyytää poikaansa taikomaan vedestä viiniä, jollei tämä olisi jo aikaisemmin näin tehnyt. Itseasiassa Jeesuksen mutsi taisi tuon tuostakin käydä poikansa luona, viina-automaatilla, kuppia täyttämässä. Sen verta arkipäiväiseltä tuntuu tuo Maria-mutsin tokaisu "Heillä ei ole viiniä." ja profeetalliset esivalmistelut. Mitä se Jesselle kuuluu, jollei kumpikin keskustelija tiedä että Jesse pystyy moisen ongelman helposti poistamaan. Tilanne oli molemmille niin tuttu, että se jo hieman ärsytti Jeesusta ja siksi tämän tyly vastaus. Tästä voikin vetää sen johtopäätöksen että myös Maria oli juoppo.

Ilmiselvää kuitenkin on että Kaanan häät ja eritoten alkoholi loi tuntemamme Jeesuksen. Olihan tuo pirun hämmästyttävä temppu, Jessen maine levisi ja ei ihme että tämän jälkeen hänen kaapunsa helmoissa alkoi roikkua kirjava joukko eriasteisia mielesteleviä deekuja.

Kuka nyt ilmaisesta viinistä kieltäytyisi?

Pals use Jesus' lap!?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Hm... Tältä alkoholismi selittää kaiken -pohjalta ajatellen tietysti Muhammedista alkunsa saaneet jihadit sun muut olisivat sikäli ymmärrettävämpiä että raivoraittiiksi ryhtyvä alkoholisti usein tapaa olla varsin jyrkkä asenteiltaan ja mustavalkoinen. Monet vieläpä pamahtavat uskoonkin.

Eipä paljon lisää tarvita kuin polkaisee tuosta noin vaan samantien kokonaisen oman uskonnon pystyyn.

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888
Rousseau
Hm... Tältä alkoholismi selittää kaiken -pohjalta ajatellen tietysti Muhammedista alkunsa saaneet jihadit sun muut olisivat sikäli ymmärrettävämpiä että raivoraittiiksi ryhtyvä alkoholisti usein tapaa olla varsin jyrkkä asenteiltaan ja mustavalkoinen. Monet vieläpä pamahtavat uskoonkin.

Eipä paljon lisää tarvita kuin polkaisee tuosta noin vaan samantien kokonaisen oman uskonnon pystyyn.
Minä luulin, että jihadit tarkoittavat koti rodeon ratsastajia. Siis kun panee muijaa takaapäin ja sanoo, että naapurin muijalla on parempi perse ja sitten yrittää pysyä siinä päällä ja huutaa jihaaa.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138

Pälkähti mieleen että josko Jeesus ei kuollutkaan ristillä vaan yksinkertaisesti sammui, sillä olihan hän ollut jo useita tunteja viiniä vailla ja siten kenties ensimmäistä kertaa eläissään vierotusoireissaan, jotka olivat niin pahoja että hän oli jopa valmis kiroamaan jumalansa.

Kun Jeesus sitten sai krapularyypyn, vaikkakin happaman sellaisen, saatttoi se aiheuttaa tajuttomuuden. Voin toki olla väärässäkin kun en ole lääkäri. Kyseinen syvä tajuttomuustilahan ei kuitenkaan ollut Jeesukselle mitenkään epätavallinen, kuten saatoimme myrsky-järvellä -tarinasta lukea, mutta tätähän eivät roomalaiset tienneet ja tuolloin ns. "ylösnousemus" olikin itseasiassa Jeesuksen selviäminen vuosikymmenien viinahuuruista.

Alla Päihdelinkin kertomaa alkoholista.
Alkoholi ja uni:
http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/2 ... oli-ja-uni

"Paljon alkoholia käyttävillä vaikutukset uneen ja nukkumiseen ovat useanlaisia: "Sammuminen" alkoholin vaikutuksesta ei ole oikeaa unta vaan myrkytystila, josta ihmistä on vaikea herättää. Aivojen toiminnassa ei tällöin nähdä normaaleja univaiheita, kun aivotoimintaa rekisteröidään aivosähkökäyrällä.""Alkoholin aiheuttamassa "juoppohulluudessa" normaalia unta ei esiinny. Joko henkilö ei silloin nuku lainkaan tai vain katkonaisesti ja harhojen kaltaista, poikkeavaa unta. Alkoholi veltostuttaa ylähengitysteiden ja nielun lihaksia. Pieninä määrinä se aiheuttaa kuorsausta, suurina määrinä hengitysteiden kasaanpainumista ja hengityskatkoja. Osa alkoholiperäisistä myrkytyskuolemista johtuu todennäköisesti tästä ilmiöstä."Juoppohulluus ja muut alkoholipsykoosit:
http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/2 ... ipsykoosit
"Hänellä on voimakkaita kuulo-, näkö- tai tuntoharhoja sekä harhaluuloja, jotka hän kokee hyvin todellisina. "

Pals use Jesus' lap!?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Biff Fib

Juoppohulluus ja muut alkoholipsykoosit:
http://www.paihdelinkki.fi/tietoiskut/2 ... ipsykoosit
"Hänellä on voimakkaita kuulo-, näkö- tai tuntoharhoja sekä harhaluuloja, jotka hän kokee hyvin todellisina. "Jonkun tähdenhän se Jeesus näki taivaalta tippuvan. Jos olisi ollut järeämpi komeetta niin kai sen maahansyöksy olisi noteerattu useammallakin taholla.

Viikunapuunkin kanssa kiukutteli kun ei hedelmiä löydy, vaikka ei ollut niiden aika.

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138
Rousseau
Hm... Tältä alkoholismi selittää kaiken -pohjalta ajatellen tietysti Muhammedista alkunsa saaneet jihadit sun muut olisivat sikäli ymmärrettävämpiä että raivoraittiiksi ryhtyvä alkoholisti usein tapaa olla varsin jyrkkä asenteiltaan ja mustavalkoinen. Monet vieläpä pamahtavat uskoonkin.

Eipä paljon lisää tarvita kuin polkaisee tuosta noin vaan samantien kokonaisen oman uskonnon pystyyn.
Jos kristinuskon UT on kertomus Jeesuksen kännitoilailuista niin saattaa hyvinkin olla siten että seuraava uskonto syntyi tätä paheksumaan:

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/uskonnon-kehittyminen-vastareaktiona-vanhalle-uskolle-t56761.html

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, varsinkaan jos profeetta on ympäripäissään. Joten kun Jeesuksen (selviämis)tarinasta tunnettiin vain vahvasti editoitu Biblia -versio, niin se sai sitten vastakaikua muualla kuin itse tapahtumapaikoilla, joissa "Jeesuksen seikkailut" tunnettiin liiankin hyvn.

Pals use Jesus' lap!?

syytinki
Seuraa 
Viestejä9462
Biff Fib
---snip---

Ilmiselvää kuitenkin on että Kaanan häät ja eritoten alkoholi loi tuntemamme Jeesuksen. Olihan tuo pirun hämmästyttävä temppu, Jessen maine levisi ja ei ihme että tämän jälkeen hänen kaapunsa helmoissa alkoi roikkua kirjava joukko eriasteisia mielesteleviä deekuja.

Kuka nyt ilmaisesta viinistä kieltäytyisi?


Totuus on nyt valjennut.

Yhtä vielä kaipaan ja sen mukana kaikkea. Kuka himputti vihittiin noissa Kaanaan häissä. En muista. Ettei vain ollut viinintekijän omat häät, kun vaivautui muillekin tarjoamaan eikä vain itse juonut.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Nyt kun tulee asiaa pohtineeksi, voi tässä olla tiettyä järkeäkin.

Kalahan on ollut porukan tai oikeastaan uskontokunnan tietynlainen "salatunnus" jo aikojen alusta, ja meille kaikille kapakala- tai kännikala taas sangen tuttuja luonnehdintoja alkoholipitoisten juomien liiallisille ystäville- sattumaako vai historiallinen tosiasia?
Äijä oli kuten lahna, tai silmät kuten särjellä, vahvoja kalaviittauksia nykyajassakin.

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138
syytinki

Totuus on nyt valjennut.

Yhtä vielä kaipaan ja sen mukana kaikkea. Kuka himputti vihittiin noissa Kaanaan häissä. En muista. Ettei vain ollut viinintekijän omat häät, kun vaivautui muillekin tarjoamaan eikä vain itse juonut.
Ei ollut "viinipuun" häät nuo:

Johannes 2
1 Viikon kolmantena päivänä vietettiin Galilean Kaanassa häitä. Jeesuksen äiti oli siellä,
2 ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa kutsuttiin häihin.

Vaan ilmeisesti vihittävinä olivat jotkut äiteen tutut. Missäs muuten Joosef oli? Oliko Maria yksinhuoltaja / leski?

Oliko isä hylännyt perheensä? Kyllästynyt pojan juomiseen ja temppuihin?
Kyllä Jeesuksen lapsuuden ja nuoruuden seikkailuista pitäisi kirjoittaa evankeliumi.

Pals use Jesus' lap!?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat