Seuraa 
Viestejä45973

Mikä olisi paras ja nopein tapa leikata muovista pyöreitä, 200mm halkaisijaltaan olevia kiekkoja, joita tarvitsisi noin 50kpl? Levyn paksuus 1mm. Sorvilla voisi leikata 250x20mm levyyn 200x10mm upotuksen ja prässillä puristaa 199mm vastakappaleella, jolloin puristusvoimaa tarvittaisiin noin 2 tonnia, mutta olisiko kenelläkään mitään muita vaihtoehtoja mielessä?

Sivut

Kommentit (18)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

imukuppi levyyn kiinni, siihen laakeroitu naru ja narun päähän terävä piikki. Muutaman kierroksen kun pyöräyttää, pitäisi kiekon irrota ainakin jos on pehmeähköä muovia (esim PE tai PP).
Jos kiekon keskelle saa porata reiän, tilanne tietysti helpottuu, koska silloin voit leikata miten tahansa ja viimeistellä pakan sorvissa (tai käyttää reikäsahaa).
Eipä tuo paljon maksane, vaikka leikkauttaisi suoraan leikkaamossakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos mittatarkkuus riittää, eikä käsi tärise liikaa, niin laittaisin muovilevyt kahden 4-6mm vanerilevyn väliin ja vaneriin piirretyn ympyrän mukaan sahaisin vanne tai pistosahalla kiekot.
Kiekkojen ylijäämäpuolelta nipun voi puristaa tiiviiksi paketiksi ja sahausjälki on niin hyvää kuin terä antaa myöden. Vannesahalla voi mennä kaikki 50 kerralla, pistosahalla joutunee shaamaan kahdessa erässä.
Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että alle millin tarkkuuteen pääsee ihan helposti.

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Sopivan kokoinen metalliputki jonka toisesta päästä hiotaan putken reunat teräviksi,karkaistaan ja tässäpä meillä on meisti jolla voi moskan avulla paukutella pyöreitä palasia muovilevystä.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Jos mittatarkkuus sallii, leikkaa neliöiksi ja kiinnittää kahden niitä isomman vanerin väliin ruuvit sahauslinjan ulkopuolella.Ylemmässä on sapluuna ohjata vannesahan terää.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

porakoneeseen sopiva terä lienee tarkin, halvoin, helpoin ja nopein ratkaisu.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Tuohon vanneshajuttuun voi tehdä ohjurin pöytään kiinni vinkalla ja sen tapilla akseloida se niin että se pyörii akselin ympäti tarkasti oikeaa linjaa.

Bushmaster
Mikä olisi paras ja nopein tapa leikata muovista pyöreitä, 200mm halkaisijaltaan olevia kiekkoja, joita tarvitsisi noin 50kpl? Levyn paksuus 1mm. Sorvilla voisi leikata 250x20mm levyyn 200x10mm upotuksen ja prässillä puristaa 199mm vastakappaleella, jolloin puristusvoimaa tarvittaisiin noin 2 tonnia, mutta olisiko kenelläkään mitään muita vaihtoehtoja mielessä?Kirppupeliä varten?

Voipi olla, että olen laiska ja sorvautan levystä muotin, jota vasten noita voi prässäillä irti. Niin helppoa tehdä, keskittää 16mm mutterilla prässiin höskän niin ei tarvitse kuin syöttää levyä ja vedellä vipua. Vannesahaa ei ole käytettävissä, ja työjäljen pitäisi olla lähellä ideaalia.

Tilaa speksien mukaiset läpyskät paikallisesta teollisuus-etolasta vai mikä etra onkaan nykyään nimeltään. Myös muu vastaava liike käy. Tai jos muovit on jo valmiina, niin vie ne sinne leikattavaksi.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401

Nyt meni ot, mutta kun kerran liittyy kuiten tähän, niin aivan sama...

elikkäs ihminen meni googleen katsomaan, että onko olemassa tuon kokoisia rasiaporateriä - ei ollu. Katsoi sitten hän asiakseen katsella, että mitä löytyypi haulla "muovin leikkaus" - eipä mitään ylettömän osuvaa. Tuli näetsä mieleen, että jollain voisi olla semmonen "polttorauta" tyyppinen ratkaisi tehtynä, missä se ymmyrkäinen kuumuuden avulla sulatellen leikellään erilleen. Timanttiporatyyppisiä ratkaisuja on kyllä, kun on sen kokosia kivenpaloja joskus hypistelly näpeissään - sokkeleista silpastuja. Pikkasen vaan voi olla tyyris hankinta muutaman lätyn takia.

Mutta siihen ot-asiaan... Kun pääsi ensimmäisen sivun alalaitaan huomasi hän ihmeekseen seuraavanlaisen käsityksen muovin leikkaamisesta Vähän tunnettu muovin leikkausta esim. emättimen muovi leikkauksia ja tästä hämmentyneenä palasi hän askeleen taaksepäin ja huomasi vielä, että googeli on nyt sitten tulkkien tulkki: Katso englanninkielestä käännetyt tulokset haulle: muovin leikkaus (plastic surgery)

Elämä on yllätyksiä täynnä.

Toivottavasti aloittaja löytää jonkun kivan kikan tai edullisesti käsistä kätevän tekijän puuhaansa.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat